Articolul precedentBăiatul mulțumit
  Articolul următorO să revii în septembrie

  Și lui Dumnezeu Îi place să calce

  De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări, pentru Hristos, căci, când sunt slab, atunci sunt tare. – 2 Corinteni 12:10

  Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice în dreapta Ta. – Psalmii 16:11

  Niciodată nu am crezut că voi învăţa o lecţie spirituală atât de profundă călcând o cămaşă. Într-o zi, în timp ce călcam, aşa cum eram obişnuită, îl lăudam pe Dumnezeu pentru că primisem în acea săptămână o bluză de culoare crem cu volănaşe. Am fost uimită cum Dumnezeu mi-a aranjat programul săptămânal şi bugetul pentru a-mi putea acoperi nu doar cheltuielile, ci şi a-mi cumpăra acel obiect de îmbrăcăminte. Călcasem cam pe jumătate bluza când am văzut o pată maro în locul în care tocmai călcasem. Îngrozită, am mers repede cu bluza la chiuvetă pentru a încerca să spăl pata. Dar, când m-am întors să calc din nou bluza, mi s-a întâmplat acelaşi lucru – din nou şi din nou! Am curăţat fierul de călcat şi orificiile pentru aburi înainte de a călca o altă cămaşă. Nicio pată maro. Aşa că m-am întors la bluza mea crem. Şi, spre uimirea mea, din nou s-a întâmplat acelaşi lucru.

  Mi-a venit în minte următorul gând: Indiferent cât de mult te străduieşti şi doreşti ca viaţa ta să fie perfectă, unele lucruri nu le poţi ţine sub control. Tot ce poţi este să dai ce ai mai bun. Apoi încrede-te în voia desăvârşită a lui Dumnezeu, care îţi va acoperi imperfecţiunile. Doar asta contează. I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că m-a ajutat să înţeleg că nu putem controla lucrurile rele care ni se întâmplă, dar, cu siguranţă, putem alege de cine să depindem. Am terminat de călcat bluza cea nouă – cu o pată maro pe care nu o puteam scoate. Am hotărât să port bluza la biserică, o lecţie spirituală pentru mine.

  Dacă cerem călăuzirea lui Dumnezeu, El ne-o va oferi cu credincioşie. Dacă avem nevoie de pricepere, El este iubitor şi ne va ajuta. Poate suntem slabi, dar, acoperiţi de harul lui Dumnezeu, putem fi puternici în El.

  Ştiind că Dumnezeu îmi poartă de grijă şi în acest aspect mă face fericită! De fiecare dată când port acea bluză, pata maro care a rămas îmi va reaminti că deşi uneori am pete din cauza păcatului în viaţa mea, Dumnezeu este acolo să le transforme în ceva pozitiv şi să mă ajute să cresc din aceste experienţe. Sunt fericită că Duhul Său a fost alături de mine la masa de călcat în acea zi.

  Doamne, Îţi mulţumesc că nu trebuie să luptăm ca să fim puternici. De fapt, toată puterea noastră vine întotdeauna de la Tine şi din prezenţa Ta în viaţa noastră!

  Yvita Antonette Villalona Bacchus

  Și lui Dumnezeu Îi place să calce - 2020. Ştiind că Dumnezeu îmi poartă de grijă şi în acest aspect mă face fericită! De fiecare dată când port acea bluză, pata maro care a rămas îmi va reaminti că deşi uneori am pete din cauza păcatului în viaţa mea, Dumnezeu este acolo să le transforme în ceva pozitiv şi să mă ajute să cresc din aceste experienţe.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...