Articolul precedentFelinar și drojdii
  Articolul următorZiua și ceasul

  Mesaj din partea unui rege

  Ezechia a ascultat pe soli şi le-a arătat (…) tot ce se afla în vistieriile lui: n-a fost nimic pe care să nu li-l fi arătat Ezechia în casa lui şi în toate moşiile lui. – 2 împăraţi 20:13

  Dintotdeauna ai fost un martor credincios pentru Dumnezeu? Dacă nu, putem învăţa o lecţie importantă din viaţa regelui Ezechia. El s-a îmbolnăvit foarte tare; boala lui se pare că era cauzată de o bubă foarte rea. Când prorocul Isaia i-a spus lui Ezechia că va muri din cauza bolii lui, Isaia l-a mai sfătuit pe rege să îşi pună casa în rânduială. Ezechia s-a întors cu faţa la perete, a plâns şi L-a implorat pe Dumnezeu să îl vindece. El i-a reamintit lui Dumnezeu că umblase înaintea Lui în adevăr şi că avea o inimă curată. El încercase să facă ce era bine înaintea Domnului.

  Dumnezeu a luat seama la cererea regelui. Isaia l-a asigurat pe Ezechia că, pe lângă faptul că Dumnezeu avea să îl vindece, El urma să îi ofere regelui încă cincisprezece ani de viaţă. Pentru el, Dumnezeu dăduse înapoi umbra cadranului solar cu zece ceasuri. Regele a fost vindecat.

  Când împăratul Babilonului a auzit de această vindecare miraculoasă, a trimis soli cu daruri pentru a-l vizita. Dar, în loc să le vorbească solilor babilonieni despre vindecarea sa uimitoare făcută de Dumnezeu şi de prelungirea vieţii sale, regele Ezechia le-a arătat toate comorile pe care le avea în vistieria lui. Din nefericire, Ezechia, nu Dumnezeu, a primit toată slava în acea zi. Alegerea lui plină de mândrie a avut consecinţe naţionale foarte grave în anii care au venit.

  Un comentator spunea:

  „Istoria eşecului lui Ezechia de a se arăta credincios însărcinării (…) are o lecţie importantă pentru toţi. Cu mult mai mult decât o facem, trebuie să vorbim despre (…) mila şi bunătatea lui Dumnezeu, despre adâncimile inegalabile ale dragostei Mântuitorului. (…) Care este influenţa noastră asupra acestor tovarăşi de călătorie? (…) În fiecare zi cuvintele şi faptele noastre fac o impresie asupra acelora cu care ne
  întovărăşim.” (Ellen G. White, Profeţi și regi, pp. 347-348, în orig.)

  Ai folosit ocazia de a le spune şi celorlalţi cum te-a binecuvântat Dumnezeu? Doamne, ajută-mă să profit de fiecare ocazie pe care o am pentru a da mărturie despre Tine, poate aceasta va fii singura ocazie pe care o voi mai avea.

  Betty Lyngdoh

  Mesaj din partea unui rege - 2020. Doamne, ajută-mă să profit de fiecare ocazie pe care o am pentru a da mărturie despre Tine, poate aceasta va fii singura ocazie pe care o voi mai avea.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...