Articolul precedentBinecuvântarea
  Articolul următorAfecțiune frățească

  Cuvinte de credință și biruință

  Dimpotrivă, Dumnezeu să fie găsit adevărat şi toţi oamenii să fie găsiţi mincinoşi. – Romani 3:4

  Nu ştiu cum eşti tu, dar uneori când aud ştirile rele, discuţiile negative sau comentariile celor din jurul meu sunt adesea copleşită. Din când în când, mai am momente în care negativitatea încearcă să se cuibărească din nou în mintea mea pentru a-mi reaminti ce nu se întâmplă, ce nu merge bine şi ce nu este bine în acest moment. În acele clipe simt şi recunosc faptul că duşmanul lucrează cu putere, încercând să mă facă să pun la îndoială ceea ce ştiu şi cred despre Hristos şi Cuvântul lui Dumnezeu. Pentru că în urmă cu mulţi ani, când eram la facultate, am suferit de depresie, acum refuz, în Numele lui Isus, să cad din nou în acea groapă adâncă si întunecată.

  M-ai crede dacă ţi-aş spune că noi suntem piedica principală în a simţi bucuria şi biruinţa pe care Dumnezeu doreşte să ni le dea şi pe care deja ni le-a promis? Ne-am îndoit că o problemă ar putea fi remediată deoarece am crezut mai mult în planurile lui Satana şi ale urmaşilor săi ca având succes şi nu atât de mult în favoarea Dumnezeului celui atotputernic de a ne proteja de suferinţă, rău sau pericol. Am avut zile – aş îndrăzni să spun, chiar toată viaţa? – în care faţa noastră era posomorâtă şi cuvintele ne erau negative. Am afirmat că viaţa nu este dreaptă şi că lucrurile nu se vor schimba niciodată în bine, neştiind că am făcut o alegere greşită. Aceasta este din cauza naturii umane păcătoase, când ne implicăm şi începem să ne încredem mai mult în lucrurile pe care le experimentăm decât în Cuvântul sfânt al lui Dumnezeu.

  Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că „moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeşte, îi va mânca roadele” (Proverbele 18:21). Textul din Deuteronomul 30:19 spune: „Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti tu şi sămânţa ta.”

  Trebuie să începem să luăm în serios puterea limbii noastre şi să ne alegem cuvintele cu responsabilitate. Noi trebuie să „umblăm prin credinţă, nu prin vedere” (2 Corinteni 5:7).

  Doar atunci vom începe să experimentăm adevărata bucurie şi biruinţă în Isus.

  Shondolyn Young Richardson

  Cuvinte de credință și biruință - 2020. Trebuie să începem să luăm în serios puterea limbii noastre şi să ne alegem cuvintele cu responsabilitate. Noi trebuie să „umblăm prin credinţă, nu prin vedere” (2 Corinteni 5:7). Doar atunci vom începe să experimentăm adevărata bucurie şi biruinţă în Isus.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...