Articolul precedentNoua poruncă te urcă!
  Articolul următorCultură și religie

  Cu Hristos, putem!

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. – Filipeni 4:13

  Aceasta este dorinţa lui Dumnezeu pentru viaţa ta: un trup sănătos, o minte sănătoasă şi un suflet sănătos. Dar calea către ceea ce noi numim sănătate „deplină” nu este întotdeauna uşoară. Ea ne cere să facem alegeri şi să luăm decizii. Uneori trebuie să facem unele schimbări pe termen lung în stilul de viaţă şi în felul nostru de gândire, să scăpăm de obiceiurile care nu ne aduc o viaţă plină de sănătate. Atunci când te confrunţi cu provocarea de a trăi viaţa conform cu învăţăturile lui Dumnezeu, fă din următorul verset mottoul tău: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13). Acum este momentul să faci schimbarea spre un stil de viaţă sănătos.

  În 2006 am fost diagnosticată cu cancer, dar, cu multă rugăciune şi prin călăuzirea Duhului Sfânt, am ales tratamentele alternative în loc de metoda tradiţională de tratament cu chimioterapie şi radiaţii. Am ales această cale după ce l-am văzut pe fratele meu suferind.

  La un centru wellness, programul meu zilnic includea mai multe tratamente de hidroterapie, exerciţiu fizic şi reînnoire spirituală. Când m-am întors acasă, am pus în practică toate principiile învăţate acolo. Am început să trăiesc practic după cele opt legi naturale ale sănătăţii, punându-mi viaţa în ordine pentru a elimina activităţile stresante, pregătind doar alimente naturale şi nerafinate, mult exerciţiu afară, la aer curat şi lumina soarelui, un consum suficient de apă, am continuat cu hidroterapia şi masajele, dar nu în exces, am învăţat cum să mă relaxez şi să mă odihnesc suficient, un somn de bună calitate. Îmi reînnoiesc zilnic umblarea cu Isus şi mă încred în Dumnezeu. Cu adevărat El m-a binecuvântat.

  În rugăciunea mea zilnică spun: „Doamne, vreau să fac mai mult decât doar să le spun oamenilor despre ce am învăţat. Vreau să fiu o mărturie şi o încurajare.” Când oamenii se confruntă cu încercări şi apelează la prietenii lor care îi susţin (sau poate noi suntem prietena dornică, dar slabă), trebuie să ne reamintim că rugăciunile noastre, încurajările şi sfaturile noastre nu transmit întotdeauna mesajul de susţinere care este atât de necesar în acele momente pe cât o face prezenţa noastră. Uneori, a fi acolo este cel mai valoros dar pe care îl putem oferi celorlalţi.

  Viaţa este un dar de la Dumnezeu; să o trăim, să ne bucurăm de ea, să o sărbătorim şi să o împlinim.

  Camilla E. Cassell

  Cu Hristos, putem! - 2020. Viaţa este un dar de la Dumnezeu; să o trăim, să ne bucurăm de ea, să o sărbătorim şi să o împlinim.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...