Articolul precedentFacă-se voia Ta
  Articolul următorDrumul nostru spre Damasc

  Nu pierde ținta!

  Şi noi dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alerqarea care ne stă înainte. – Evrei 12:1

  În cartea Exodul, la capitolul 14, citim că poporului Israel îi era teamă de armata egipteană care îl urmărea. Cei din popor l-au acuzat pe Moise că i-a dus în pustie ca să moară (v. 11, 12). După ce le-a ascultat acuzaţiile, Moise a răspuns: „Nu vă temeţi de nimic, staţi pe loc şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta, căci pe egiptenii aceştia, pe care-i vedeţi azi nu-i veţi mai vedea niciodată” (v. 13).

  În urmă cu câteva luni am hotărât să includ în programul meu zilnic de exerciţii şi alergatul. Când i-am spus ce voiam să fac prietenei mele, Jessica, ea a răspuns nerăbdătoare: „Ar trebuit! Te voi ajuta şi eu!” În prima săptămână de alergat, Jessica m-a pus să încep intr-un ritm care credea că este bun pentru mine. După ce m-a privit, ea a spus: „Robin, poţi mai mult, dar tu eşti cea mai mare piedică a ta. Chiar de când începi să alergi porneşti cu gândul să te dai bătută.” În a doua săptămână, Jessica mi-a spus că ea credea că aş putea să fac o tură de teren fără să mă opresc. Când ne-am început încălzirea pe un deal din apropiere de pe care se vedea pista, Jessica mi-a spus: „Robin, priveşte la pistă. Nu te gândi că vei rămâne fără aer sau că vei obosi, ci imaginează-ţi că duci la bun sfârşit alergarea.”

  Adesea ne lăsăm cuprinşi de lucrurile care ne distrag atenţia şi de probleme care ar putea include ceea ce cred alţii despre noi sau propria gândire negativă; şi noi, asemenea poporului Israel, uităm şi pierdem din vedere ţinta pe care Dumnezeu ne-a pus-o înainte. Evrei 12:1,2 ne reaminteşte: „… Să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.”

  Doamne, Tu ne vezi şi ne cunoşti pe fiecare personal. În această dimineaţă mă rog să am gândul lui Hristos, „care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea”. Astăzi, când alergăm în cursa vieţii, ajută-ne să o facem cu Tine în gând şi fără să murmurăm sau să ne plângem. Amin!

  Robin C. Cleary

  Nu pierde ținta! - 2020. Doamne, Tu ne vezi şi ne cunoşti pe fiecare personal. În această dimineaţă mă rog să am gândul lui Hristos, „care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea”. Astăzi, ajută-ne să o facem cu Tine în gând şi fără să murmurăm sau să ne plângem. Amin!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...