Articolul precedentMai mult decât ești dator
  Articolul următorRezistența pașnică

  Trăiește cu brațele deschise

  Pentru că oricine va vrea să-şi scape viaţa o va pierde, dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga. – Matei 16:25

  Recent, eu şi copiii ne-am uitat la filmul A Christmas Carol (Colind de Crăciun) în toiul verii. (Nu ne judecaţi!) Filmul prezintă un personaj nefericit care este dispus să îşi sacrifice relaţiile şi confortul pentru a se îmbogăţi. El trăia cu braţele închise, ţinând strâns de lucruri şi cu inima înfometată.

  În Biblie găsim mai multe personaje care s-au prins cu tărie de lucruri. Tânărul bogat este unul dintre ei (vezi Luca 18:18-25). El studia sulurile sfinte, păzea toate regulile şi respecta ceremoniile. El era bogat şi avea o viaţă perfectă. Apoi îl vedem pe Isus – trăia simplu, cu puţinul pe care îl avea. Dar braţele Sale erau larg deschise, dăruind cu recunoştinţă, bucurie, pace şi har. Tânărul bogat, cu tot confortul şi religiozitatea lui, vede ceva în Isus de care are nevoie disperată – pace. Un mod de a linişti îndoielile tulburătoare care apar când vine noaptea.

  „Ce să fac ca să fiu mântuit?” El aştepta soluţii de a se mântui singur. Imaginează-ţi cât de îngrozit a fost când Isus i-a zis: „Deschide-ţi braţele şi lasă prinsoarea morţii cu care te ţii de viaţă!” Cerându-i să renunţe la tot, Isus nu vorbea doar despre confortul fizic. El îi cerea acestui bărbat ambiţios să lase în urmă tradiţiile, prejudecăţile şi regulile care îi guvernau viaţa. Să păşească cu braţele deschise, consacrate pe deplin, cu încredere şi slujire. Conducătorul a plecat de acolo trist, cu braţele strânse.

  Peste tot în jur suntem înconjuraţi de oameni cu braţele închise. Dar pacea nu poate fi găsită niciodată la astfel de oameni. Mântuirea nu a constat niciodată în ce putem noi face. Isus a trăit întotdeauna cu braţele deschise, înălţate cu binecuvântarea, recunoştinţa şi încrederea care veneau din predarea completă a tuturor nevoilor, conflictelor şi furtunilor Tatălui Său. Braţele deschise se întindeau spre cei pe care îi întâlnea în viaţa de zi cu zi. Mâinile Lui ofereau har, vindecare, mângâiere şi pace fără a-I păsa de ce primea în schimb.

  Ca ucenici ai Săi, noi suntem chemaţi să avem aceeaşi viaţă: să predăm totul. Să fim recunoscători chiar şi în situaţii aparent imposibile. Să avem încredinţarea că planurile Domnului nu sunt şi ale noastre (vezi Isaia 55:8,9). Să înfruntăm viaţa aceasta de nefericire cu speranţă. Să permitem credinţei noastre să fie vizibilă în relaţia dătătoare de viaţă pe care o avem cu Dumnezeu.

  Tu ce ţii strâns în braţele tale? De ce ai nevoie ca să predai acele lucruri în mâna lui Dumnezeu?

  Tina Shorey

  Trăiește cu brațele deschise - 2020. Să înfruntăm viaţa aceasta de nefericire cu speranţă. Să permitem credinţei noastre să fie vizibilă în relaţia dătătoare de viaţă pe care o avem cu Dumnezeu. Tu ce ţii strâns în braţele tale? De ce ai nevoie ca să predai acele lucruri în mâna lui Dumnezeu?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...