Darul păcii

Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! – Psalmii 34:14

Am avut o copilărie foarte frumoasă. Părinţii noştri s-au implicat în viaţa noastră, ne-au învăţat cu atenţie responsabilităţile pe care le aveam şi ne-au ajutat să ne dezvoltăm anumite aptitudini. Ne-am mutat undeva, într-o zonă de deal, unde locuiam la fermă. După ce învăţam, ne jucam cu animalele şi cu poneii şi făceam multe excursii cu cortul. Făceam parte din grupul tinerilor de la biserică. A fost o perioadă fericită, plină de pace.

Dar la adolescenţă am început să mă simt atrasă de lucrurile pe care alţi tineri (mult mai cool decât mine) le făceau. Am pierdut din vedere valorile sănătoase când m-am alăturat unui grup ale cărui valori erau greşite. În timp, am făcut multe alegeri proaste şi nu am terminat liceul, lucru pe care îl regret foarte mult.

Mai târziu, ca mamă tânără, am început să îl cunosc pe acel Isus pe care îl ştiam din copilărie. La acea vreme eram căsătorită cu un bărbat pe care îl iubeam şi în care aveam încredere, dar totul s-a destrămat. Apoi m-am recăsătorit şi am rămas văduvă.

Dar atunci eu ştiam deja că speranţa mea era în Isus, Mântuitorul meu. În tot acest timp, mă luptam să cresc trei copii şi să-i ajut să devină creştini, deşi ne descurcam greu cu banii. M-am ţinut strâns de mâna blândă a lui Hristos şi am preţuit mult Duhul Său iertător. Făcând astfel, am continuat să aflu tot mai multe adevăruri din Biblie.

Vă povestesc aceste lucruri despre viaţa mea deoarece aş vrea să le încurajez pe cele care se lovesc de astfel de probleme în viaţa lor. Vreau să vă încurajez să aveţi credinţă în Singurul care vă poate proteja, apăra, călăuzi şi mângâia. Doar El vă poate aduce din nou pacea. Dacă nu aţi simţit niciodată pace, El vi-o va descoperi prin dragostea Sa plină de răbdare. „Glasul acela lin” încă vorbeşte şi astăzi (vezi 1 împăraţi 19:12), ne ajută în călătoria spre ceruri, unde vom simţi bucuria deplină şi răscumpărarea. Biblia spune: „Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine” (Isaia 26:3).

Am crescut şi am fost schimbată de lucrarea Duhului Sfânt. Am început să lucrez în biserică, unde am învăţat copiii aproape cincizeci de ani. Am predat şi matematica la o şcoală creştină. Acesta a fost un dar special din partea lui Dumnezeu pentru că dintotdeauna mi-am dorit să devin profesoară.

Dragi surori, cereţi-I ajutorul astăzi şi Isus Se va grăbi să vă vină în întâmpinare şi să vă ofere făgăduinţele împărăţiei Sale pline de pace.

Kathy Peterson

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video