Protecție în călătorie (I)

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  Călătoresc adesea pentru lucrarea pe care o fac în cadrul Departamentului Misiunea Femeii. De obicei călătoresc singură. Toată viaţa mea mi-a fost teamă să fiu singură în locuri străine, în special pe timpul nopţii, dar am învăţat să mă încred în Domnul pentru protecţie când călătoresc pentru lucrarea Lui. Adesea, această lucrare mă pune în situaţii pe care în mod normal le-aş evita, ca, de exemplu, să fiu în aeroport sau parcări de hotel între miezul nopţii şi ora 5:00 dimineaţa, când este clar pentru oricine că sunt neînsoţită.

  Niciodată nu voi uita momentul în care Dumnezeu m-a protejat când am făcut o mişcare greşită – o mişcare foarte greşită. După o noapte de nesomn într-un hotel dintr-un oraş necunoscut, am predat camera la ora 4:30 dimineaţa şi m-am îndreptat spre aeroport prin ploaie. Pe drumul spre compania unde trebuia să predau maşina închiriată, am virat la stânga pe ceva ce credeam că este o stradă, dar care, câţiva metri mai încolo, s-a terminat cu o cale ferată. Şi iată-mă ajunsă cu maşina călare pe şine. Am încercat să dau în marşarier, dar roţile s-au blocat în pietrişul din jurul şinelor. Mă simţeam cu totul neajutorată. Am înălţat o rugăciune rapidă: „Doamne, acum ce fac?”

  Mă uimeşte cum, în momente de criză, Dumnezeu pune în mintea mea gânduri uimitor de logice. El nu doar că îmi dă un plan de acţiune, dar mă ajută şi să nu mă panichez. În această situaţie, El mi-a reamintit că din moment ce nu ştiam când va veni vreun tren, a rămâne în maşină nu era o opţiune. Trebuia să-mi abandonez maşina şi să merg intr-un loc sigur. Mi-am luat bagajul şi am făcut câţiva paşi, apoi am sunat agenţia de închiriere maşini pentru a-i anunţa că maşina lor era blocată pe calea ferată. Vocea de la celălalt fir al telefonului m-a informat că era problema mea, nu a lor, şi că ar trebui să sun numaidecât la poliţie.

  Aşteptând poliţia pe acea stradă părăsită, în ploaie, am lăsat umbrela deoparte şi m-am rugat pentru protecţie. Zece minute mai târziu a ajuns nu o maşină de poliţie, ci două maşini. Un ofiţer tânăr, foarte politicos, s-a oferit să mă lase să aştept pe bancheta din spate a maşinii de poliţie în timp ce el evalua situaţia. Poliţistul a constatat că maşina nu suferise nicio daună aparentă şi a sunat compania de tractări.

  Văzându-L pe Dumnezeu la lucru ca răspuns la rugăciunile mele, mi-am dat seama că nu este nicio problemă prea mare sau prea grea pe care El să nu o rezolve! Poate că trebuie să ne amintim acest lucru mai des.

  Caria Baker

  Protecție în călătorie (I) - 2020. Văzându-L pe Dumnezeu la lucru ca răspuns la rugăciunile mele, mi-am dat seama că nu este nicio problemă prea mare sau prea grea pe care El să nu o rezolve! Poate că trebuie să ne amintim acest lucru mai des.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...