Protecție în călătorie (I)

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  Călătoresc adesea pentru lucrarea pe care o fac în cadrul Departamentului Misiunea Femeii. De obicei călătoresc singură. Toată viaţa mea mi-a fost teamă să fiu singură în locuri străine, în special pe timpul nopţii, dar am învăţat să mă încred în Domnul pentru protecţie când călătoresc pentru lucrarea Lui. Adesea, această lucrare mă pune în situaţii pe care în mod normal le-aş evita, ca, de exemplu, să fiu în aeroport sau parcări de hotel între miezul nopţii şi ora 5:00 dimineaţa, când este clar pentru oricine că sunt neînsoţită.

  Niciodată nu voi uita momentul în care Dumnezeu m-a protejat când am făcut o mişcare greşită – o mişcare foarte greşită. După o noapte de nesomn într-un hotel dintr-un oraş necunoscut, am predat camera la ora 4:30 dimineaţa şi m-am îndreptat spre aeroport prin ploaie. Pe drumul spre compania unde trebuia să predau maşina închiriată, am virat la stânga pe ceva ce credeam că este o stradă, dar care, câţiva metri mai încolo, s-a terminat cu o cale ferată. Şi iată-mă ajunsă cu maşina călare pe şine. Am încercat să dau în marşarier, dar roţile s-au blocat în pietrişul din jurul şinelor. Mă simţeam cu totul neajutorată. Am înălţat o rugăciune rapidă: „Doamne, acum ce fac?”

  Mă uimeşte cum, în momente de criză, Dumnezeu pune în mintea mea gânduri uimitor de logice. El nu doar că îmi dă un plan de acţiune, dar mă ajută şi să nu mă panichez. În această situaţie, El mi-a reamintit că din moment ce nu ştiam când va veni vreun tren, a rămâne în maşină nu era o opţiune. Trebuia să-mi abandonez maşina şi să merg intr-un loc sigur. Mi-am luat bagajul şi am făcut câţiva paşi, apoi am sunat agenţia de închiriere maşini pentru a-i anunţa că maşina lor era blocată pe calea ferată. Vocea de la celălalt fir al telefonului m-a informat că era problema mea, nu a lor, şi că ar trebui să sun numaidecât la poliţie.

  Aşteptând poliţia pe acea stradă părăsită, în ploaie, am lăsat umbrela deoparte şi m-am rugat pentru protecţie. Zece minute mai târziu a ajuns nu o maşină de poliţie, ci două maşini. Un ofiţer tânăr, foarte politicos, s-a oferit să mă lase să aştept pe bancheta din spate a maşinii de poliţie în timp ce el evalua situaţia. Poliţistul a constatat că maşina nu suferise nicio daună aparentă şi a sunat compania de tractări.

  Văzându-L pe Dumnezeu la lucru ca răspuns la rugăciunile mele, mi-am dat seama că nu este nicio problemă prea mare sau prea grea pe care El să nu o rezolve! Poate că trebuie să ne amintim acest lucru mai des.

  Caria Baker

  Protecție în călătorie (I) - 2020. Văzându-L pe Dumnezeu la lucru ca răspuns la rugăciunile mele, mi-am dat seama că nu este nicio problemă prea mare sau prea grea pe care El să nu o rezolve! Poate că trebuie să ne amintim acest lucru mai des.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...