Articolul precedentAșteptare
  Articolul următorPastori credincioși

  Protecție în călătorie (II)

  Domnul este plin de milă şi de îndurare. – lacov 5:11

  Aşteptarea pe bancheta din spate a maşinii de poliţie a fost o experienţă nouă pentru mine. Aşteptând maşina de tractare, deşi eram recunoscătoare că nu stau în ploaie, eram totuşi neliniştită. Bancheta din spate parcă era din plastic, scaunul era foarte jos şi la geamuri erau grilaje şi uşile nu aveau mânere. Fără să îmi asum vreun risc, am ţinut uşa întredeschisă, în timp ce ofiţerul de poliţie m-a interogat blând despre cum am ajuns pe şinele de cale ferată la ora 4:45 dimineaţa. Când i-am explicat că urmam instrucţiunile GPS-ului pentru a ajunge la aeroport şi că eu crezusem că am virat pe o stradă, poliţistul m-a întrebat dacă fusesem la vreo petrecere noaptea trecută! I-am spus că eu nu consum băuturi alcoolice şi că participasem la o întâlnire religioasă. Politicos, dar deloc convins, mi-a cerut permisul de conducere. Slavă Domnului, nu mi-a dat vreo amendă.

  Aşteptând maşina de tractare, mi-am exprimat îngrijorarea pentru faptul că putea veni vreun tren şi să lovească maşina închiriată (pe care ar fi trebuit să o plătesc). Poliţistul mi-a spus: „Deja am anunţat compania feroviară şi toate trenurile de pe această rută au fost oprite.” Am zis în gândul meu: Doamne, Îţi mulţumesc!

  Nu ştiu dacă din cauza şocului sau a ruşinii, pentru că am creat o situaţie atât de ciudată care implica atât de multe persoane, dar mi-am dat seama că începusem să îi vorbesc nonstop ofiţerului de poliţie. „Partenerul dumneavoastră din cealaltă maşină nu trebuie să ne aştepte. Sunt sigură că are şi alte probleme de rezolvat.” Ofiţerul a răspuns calm: „Nu ne despărţim.” Parcă de neoprit, l-am întrebat pe ofiţer cum îl chema, i-am spus că mă voi ruga pentru el şi l-am anunţat că Departamentul de Poliţie din oraşul lui era minunat. El a fost răbdător şi nu părea să fie deranjat de bolboroseala mea.

  După douăzeci de minute foarte lungi a ajuns şi maşina de tractat şi a tras maşina de pe şine pe stradă. Şoferului maşinii de tractat i-a fost milă de mine şi mi-a testat maşina, declarând-o „bună de condus”. Ce uşurare! Apoi mi-a explicat cum să ajung la compania unde trebuia să înapoiez maşina. După ce i-am mulţumit din nou ofiţerului de poliţie pentru bunătatea lui, am pornit la drum şi am ajuns chiar la timp la compania de închiriat maşini pentru a prinde microbuzul către aeroport.

  Odată ajunsă, Dumnezeu, care îşi găseşte plăcere în a-Şi arăta bunătatea faţă de copiii Săi, a arătat încă o dată milă faţă de mine. Deşi mă obişnuisem demult cu ideea că nu voi mai prinde avionul, spre uimirea mea, la poartă am descoperit că avionul meu nu plecase încă! Am pornit în fugă spre avion, cu respiraţia întretăiată, transpirată, dar nu am contenit să mă minunez din nou şi din nou de harul uimitor al lui Dumnezeu – chiar şi atunci când facem greşeli.

  Caria Baker

  Protecție în călătorie (II) - 2020. Am pornit în fugă spre avion, cu respiraţia întretăiată, transpirată, dar nu am contenit să mă minunez din nou şi din nou de harul uimitor al lui Dumnezeu - chiar şi atunci când facem greşeli.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...