Articolul precedentTe încumeți?
  Articolul următorUn vrăjmaș a făcut lucrul acesta

  La pas cu Dumnezeu

  Duceţi-vă în pace; călătoria pe care o faceţi este sub privirea Domnului! – Judecătorii 18:6

  În 2014, eu şi soţul meu făceam parte dintr-un grup de profesionişti din domeniul medical care au acceptat invitaţia de a participa la o conferinţă de asistenţă medicală în Monrovia, Liberia. Urma să fie găzduită de o universitate creştină în colaborare cu Ministerul de Sănătate din Liberia. Scopul conferinţei era să prezinte ultimele noutăţi în domeniul asistenţei medicale, noutăţi identificate de ţara-gazdă, de a distribui aparatură medicală şi materiale şcolare pentru un orfelinat. Noi trebuia să plecăm pe data de 21 mai şi să ne întoarcem pe 1 iunie. Chiar când se apropia data plecării a izbucnit o epidemie de Ebola în Guineea, Africa de Vest, şi, în cele din urmă, a ajuns şi în Liberia.

  Cu trei săptămâni înainte de plecare am mers la medic, iar el mi-a spus că este în mod clar împotriva călătoriei. Din moment ce eu eram unul dintre vorbitorii principali la conferinţă, am discutat despre această călătorie şi cu fiul meu, care este medic. Şi el m-a sfătuit să nu merg. Le-am explicat această situaţie neplăcută altor doi pastori, care s-au rugat împreună cu mine să iau decizia bună. I-am spus lui Dumnezeu că dacă El considera că voi fi în pericol, atunci să facă El cumva să îmi fie înapoiaţi banii de pe biletul de avion. Zilele au trecut şi nu am primit nicio veste din partea companiei aeriene. M-am încrezut în Dumnezeu pentru protecţie şi am hotărât să pornesc în acea călătorie.

  Pe deplin împăcată cu această situaţie, am plecat către ţara în care se ţinea conferinţa, care a fost una de succes şi ne-am întors înainte ca virusul Ebola să ajungă în Monrovia, capitala.

  Dumnezeu ne poate oferi protecţie când suntem în misiune pentru El. Cuvântul Său spune: „Da, El te scapă de laţul vânătorului, de ciumă şi de pustiirile ei. (…) Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale” (Psalmii 91:3,11). Mai mult, „nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu. (…) Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus (Filipeni 4:6,7).

  După ce am ajuns acasă, am auzit despre cazurile de Ebola din Monrovia. Ni s-a spus că sala în care se organizase conferinţa fusese incendiată de cineva al cărui fiu murise din cauza virusului Ebola şi acuza lucrătorii din domeniul sănătăţii că ei îl răspândiseră.

  În fiecare zi în timpul călătoriei am păşit având pacea lui Dumnezeu, ştiind că făgăduinţele Sale nu vor da greş niciodată. Să continuăm să ne încredem în El în fiecare zi şi să ne rugăm pentru ţările care încă suferă de pe urma efectelor răvăşitoare ale virusului mortal Ebola.

  Lydia D. Andrews

  La pas cu Dumnezeu - 2020. În fiecare zi în timpul călătoriei am păşit având pacea lui Dumnezeu, ştiind că făgăduinţele Sale nu vor da greş niciodată. Să continuăm să ne încredem în El în fiecare zi şi să ne rugăm pentru ţările care încă suferă de pe urma efectelor răvăşitoare ale virusului mortal Ebola.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...