La pas cu Dumnezeu

Duceţi-vă în pace; călătoria pe care o faceţi este sub privirea Domnului! – Judecătorii 18:6

În 2014, eu şi soţul meu făceam parte dintr-un grup de profesionişti din domeniul medical care au acceptat invitaţia de a participa la o conferinţă de asistenţă medicală în Monrovia, Liberia. Urma să fie găzduită de o universitate creştină în colaborare cu Ministerul de Sănătate din Liberia. Scopul conferinţei era să prezinte ultimele noutăţi în domeniul asistenţei medicale, noutăţi identificate de ţara-gazdă, de a distribui aparatură medicală şi materiale şcolare pentru un orfelinat. Noi trebuia să plecăm pe data de 21 mai şi să ne întoarcem pe 1 iunie. Chiar când se apropia data plecării a izbucnit o epidemie de Ebola în Guineea, Africa de Vest, şi, în cele din urmă, a ajuns şi în Liberia.

Cu trei săptămâni înainte de plecare am mers la medic, iar el mi-a spus că este în mod clar împotriva călătoriei. Din moment ce eu eram unul dintre vorbitorii principali la conferinţă, am discutat despre această călătorie şi cu fiul meu, care este medic. Şi el m-a sfătuit să nu merg. Le-am explicat această situaţie neplăcută altor doi pastori, care s-au rugat împreună cu mine să iau decizia bună. I-am spus lui Dumnezeu că dacă El considera că voi fi în pericol, atunci să facă El cumva să îmi fie înapoiaţi banii de pe biletul de avion. Zilele au trecut şi nu am primit nicio veste din partea companiei aeriene. M-am încrezut în Dumnezeu pentru protecţie şi am hotărât să pornesc în acea călătorie.

Pe deplin împăcată cu această situaţie, am plecat către ţara în care se ţinea conferinţa, care a fost una de succes şi ne-am întors înainte ca virusul Ebola să ajungă în Monrovia, capitala.

Dumnezeu ne poate oferi protecţie când suntem în misiune pentru El. Cuvântul Său spune: „Da, El te scapă de laţul vânătorului, de ciumă şi de pustiirile ei. (…) Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale” (Psalmii 91:3,11). Mai mult, „nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu. (…) Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus (Filipeni 4:6,7).

După ce am ajuns acasă, am auzit despre cazurile de Ebola din Monrovia. Ni s-a spus că sala în care se organizase conferinţa fusese incendiată de cineva al cărui fiu murise din cauza virusului Ebola şi acuza lucrătorii din domeniul sănătăţii că ei îl răspândiseră.

În fiecare zi în timpul călătoriei am păşit având pacea lui Dumnezeu, ştiind că făgăduinţele Sale nu vor da greş niciodată. Să continuăm să ne încredem în El în fiecare zi şi să ne rugăm pentru ţările care încă suferă de pe urma efectelor răvăşitoare ale virusului mortal Ebola.

Lydia D. Andrews

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor