Articolul precedentTe încumeți?
  Articolul următorUn vrăjmaș a făcut lucrul acesta

  La pas cu Dumnezeu

  Duceţi-vă în pace; călătoria pe care o faceţi este sub privirea Domnului! – Judecătorii 18:6

  În 2014, eu şi soţul meu făceam parte dintr-un grup de profesionişti din domeniul medical care au acceptat invitaţia de a participa la o conferinţă de asistenţă medicală în Monrovia, Liberia. Urma să fie găzduită de o universitate creştină în colaborare cu Ministerul de Sănătate din Liberia. Scopul conferinţei era să prezinte ultimele noutăţi în domeniul asistenţei medicale, noutăţi identificate de ţara-gazdă, de a distribui aparatură medicală şi materiale şcolare pentru un orfelinat. Noi trebuia să plecăm pe data de 21 mai şi să ne întoarcem pe 1 iunie. Chiar când se apropia data plecării a izbucnit o epidemie de Ebola în Guineea, Africa de Vest, şi, în cele din urmă, a ajuns şi în Liberia.

  Cu trei săptămâni înainte de plecare am mers la medic, iar el mi-a spus că este în mod clar împotriva călătoriei. Din moment ce eu eram unul dintre vorbitorii principali la conferinţă, am discutat despre această călătorie şi cu fiul meu, care este medic. Şi el m-a sfătuit să nu merg. Le-am explicat această situaţie neplăcută altor doi pastori, care s-au rugat împreună cu mine să iau decizia bună. I-am spus lui Dumnezeu că dacă El considera că voi fi în pericol, atunci să facă El cumva să îmi fie înapoiaţi banii de pe biletul de avion. Zilele au trecut şi nu am primit nicio veste din partea companiei aeriene. M-am încrezut în Dumnezeu pentru protecţie şi am hotărât să pornesc în acea călătorie.

  Pe deplin împăcată cu această situaţie, am plecat către ţara în care se ţinea conferinţa, care a fost una de succes şi ne-am întors înainte ca virusul Ebola să ajungă în Monrovia, capitala.

  Dumnezeu ne poate oferi protecţie când suntem în misiune pentru El. Cuvântul Său spune: „Da, El te scapă de laţul vânătorului, de ciumă şi de pustiirile ei. (…) Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale” (Psalmii 91:3,11). Mai mult, „nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu. (…) Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus (Filipeni 4:6,7).

  După ce am ajuns acasă, am auzit despre cazurile de Ebola din Monrovia. Ni s-a spus că sala în care se organizase conferinţa fusese incendiată de cineva al cărui fiu murise din cauza virusului Ebola şi acuza lucrătorii din domeniul sănătăţii că ei îl răspândiseră.

  În fiecare zi în timpul călătoriei am păşit având pacea lui Dumnezeu, ştiind că făgăduinţele Sale nu vor da greş niciodată. Să continuăm să ne încredem în El în fiecare zi şi să ne rugăm pentru ţările care încă suferă de pe urma efectelor răvăşitoare ale virusului mortal Ebola.

  Lydia D. Andrews

  La pas cu Dumnezeu - 2020. În fiecare zi în timpul călătoriei am păşit având pacea lui Dumnezeu, ştiind că făgăduinţele Sale nu vor da greş niciodată. Să continuăm să ne încredem în El în fiecare zi şi să ne rugăm pentru ţările care încă suferă de pe urma efectelor răvăşitoare ale virusului mortal Ebola.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...