Articolul precedentIartă pentru prietenie
  Articolul următorCum se separă unghia de carne

  „Ce ai în mână?”

  Domnul i-a zis: „Ce ai În mână?” El a răspuns: „Un toiag.” – Exodul 4:2

  Într-o dimineaţă am citit la devotional despre mâini şi cât de importante sunt ele pentru a-i ajuta pe ceilalţi. În aceeaşi dimineaţă, Dumnezeu mi-a dat ocazia să îmi întind mâna şi să o ajut pe vecina mea. Ea şi familia ei se mutaseră pe strada noastră cu doar câteva luni în urmă. Intenţionasem să merg să le urez bun venit şi să îi ofer un devoţional. Planul meu era să îl împachetez într-o hârtie frumoasă şi să îl am pregătit pentru a-l oferi, dar întotdeauna intervenea ceva care mă împiedica să îmi duc planul la îndeplinire.

  Într-o dimineaţă am deschis uşa de la garaj şi am hotărât să fac câţiva paşi pe aleea din faţa casei pentru a face puţin mişcare. În acel moment am observat-o pe vecina mea că punea corespondenţa în cutia poştală. Am strigat-o să o salut: „Bună, vecina! Ce mai faci? Am tot vrut să vin pe la voi, dar, dintr-un motiv oarecare, nu am mai ajuns. Nu obişnuiesc să fac prăjituri şi nu îmi place deloc să gătesc, dar eu scriu, aşa că plănuiam să vă aduc un devoţional.”

  A zâmbit şi a spus: „Foarte frumos!” Ne-am apropiat una de cealaltă în timp ce vorbeam. Ea mi-a povestit că se mutaseră din Milwaukee şi că noul ei loc de muncă face imposibil pentru ea să mai participe la Şcoala duminicală, de care îi era foarte dor. Spera să îşi poată schimba serviciul pentru a putea frecventa din nou biserica.

  I-am spus că eu şi partenera mea de rugăciune obişnuiam să ne rugăm la ora 5:00 dimineaţa. I-am promis că ne vom ruga ca Dumnezeu să îi îndeplinească dorinţa. I-am mai împărtăşit un gând pe care l-am găsit în devoţional despre importanţa mâinilor şi cum le putem folosi pentru a-i ajuta pe alţii, pentru a atinge pe cineva sau a oferi o îmbrăţişare. Chiar atunci m-am îndreptat spre ea să îi ofer o îmbrăţişare şi i-am spus: „Bun venit în cartier!” Ea mi-a răspuns: „Mulţumesc!” înainte de a ne despărţi i-am spus că acum îmi va fi mult mai uşor să îi ofer un cadou. Sunt recunoscătoare pentru faptul că Dumnezeu mi-a oferit ocazia să îmi întâlnesc noua vecină.

  În viaţa noastră de zi cu zi nu ştim ce impact mare poate avea viaţa noastră asupra persoanelor cu care ne întâlnim. Mă rog ca Dumnezeu să ne ofere întotdeauna ocazii de a semăna sămânţa bunătăţii: zâmbete, cuvinte de bun venit, îmbrăţişări sau chiar o carte. Cine ştie? Poate este exact ce are nevoie o persoană îngrijorată în călătoria prin viaţa de zi cu zi. Fie ca Dumnezeu să îţi folosească mâinile astăzi pentru a atinge pe cineva cu dragostea Lui!

  Shirley C. Iheanacho

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...