Articolul precedentIartă pentru prietenie
  Articolul următorCum se separă unghia de carne

  „Ce ai în mână?”

  Domnul i-a zis: „Ce ai În mână?” El a răspuns: „Un toiag.” – Exodul 4:2

  Într-o dimineaţă am citit la devotional despre mâini şi cât de importante sunt ele pentru a-i ajuta pe ceilalţi. În aceeaşi dimineaţă, Dumnezeu mi-a dat ocazia să îmi întind mâna şi să o ajut pe vecina mea. Ea şi familia ei se mutaseră pe strada noastră cu doar câteva luni în urmă. Intenţionasem să merg să le urez bun venit şi să îi ofer un devoţional. Planul meu era să îl împachetez într-o hârtie frumoasă şi să îl am pregătit pentru a-l oferi, dar întotdeauna intervenea ceva care mă împiedica să îmi duc planul la îndeplinire.

  Într-o dimineaţă am deschis uşa de la garaj şi am hotărât să fac câţiva paşi pe aleea din faţa casei pentru a face puţin mişcare. În acel moment am observat-o pe vecina mea că punea corespondenţa în cutia poştală. Am strigat-o să o salut: „Bună, vecina! Ce mai faci? Am tot vrut să vin pe la voi, dar, dintr-un motiv oarecare, nu am mai ajuns. Nu obişnuiesc să fac prăjituri şi nu îmi place deloc să gătesc, dar eu scriu, aşa că plănuiam să vă aduc un devoţional.”

  A zâmbit şi a spus: „Foarte frumos!” Ne-am apropiat una de cealaltă în timp ce vorbeam. Ea mi-a povestit că se mutaseră din Milwaukee şi că noul ei loc de muncă face imposibil pentru ea să mai participe la Şcoala duminicală, de care îi era foarte dor. Spera să îşi poată schimba serviciul pentru a putea frecventa din nou biserica.

  I-am spus că eu şi partenera mea de rugăciune obişnuiam să ne rugăm la ora 5:00 dimineaţa. I-am promis că ne vom ruga ca Dumnezeu să îi îndeplinească dorinţa. I-am mai împărtăşit un gând pe care l-am găsit în devoţional despre importanţa mâinilor şi cum le putem folosi pentru a-i ajuta pe alţii, pentru a atinge pe cineva sau a oferi o îmbrăţişare. Chiar atunci m-am îndreptat spre ea să îi ofer o îmbrăţişare şi i-am spus: „Bun venit în cartier!” Ea mi-a răspuns: „Mulţumesc!” înainte de a ne despărţi i-am spus că acum îmi va fi mult mai uşor să îi ofer un cadou. Sunt recunoscătoare pentru faptul că Dumnezeu mi-a oferit ocazia să îmi întâlnesc noua vecină.

  În viaţa noastră de zi cu zi nu ştim ce impact mare poate avea viaţa noastră asupra persoanelor cu care ne întâlnim. Mă rog ca Dumnezeu să ne ofere întotdeauna ocazii de a semăna sămânţa bunătăţii: zâmbete, cuvinte de bun venit, îmbrăţişări sau chiar o carte. Cine ştie? Poate este exact ce are nevoie o persoană îngrijorată în călătoria prin viaţa de zi cu zi. Fie ca Dumnezeu să îţi folosească mâinile astăzi pentru a atinge pe cineva cu dragostea Lui!

  Shirley C. Iheanacho

  „Ce ai în mână?” - 2020. În viaţa noastră de zi cu zi nu ştim ce impact mare poate avea viaţa noastră asupra persoanelor cu care ne întâlnim. Mă rog ca Dumnezeu să ne ofere întotdeauna ocazii de a semăna sămânţa bunătăţii: zâmbete, cuvinte de bun venit, îmbrăţişări sau chiar o carte.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...