Articolul precedentIartă pentru prietenie
  Articolul următorCum se separă unghia de carne

  „Ce ai în mână?”

  Domnul i-a zis: „Ce ai În mână?” El a răspuns: „Un toiag.” – Exodul 4:2

  Într-o dimineaţă am citit la devotional despre mâini şi cât de importante sunt ele pentru a-i ajuta pe ceilalţi. În aceeaşi dimineaţă, Dumnezeu mi-a dat ocazia să îmi întind mâna şi să o ajut pe vecina mea. Ea şi familia ei se mutaseră pe strada noastră cu doar câteva luni în urmă. Intenţionasem să merg să le urez bun venit şi să îi ofer un devoţional. Planul meu era să îl împachetez într-o hârtie frumoasă şi să îl am pregătit pentru a-l oferi, dar întotdeauna intervenea ceva care mă împiedica să îmi duc planul la îndeplinire.

  Într-o dimineaţă am deschis uşa de la garaj şi am hotărât să fac câţiva paşi pe aleea din faţa casei pentru a face puţin mişcare. În acel moment am observat-o pe vecina mea că punea corespondenţa în cutia poştală. Am strigat-o să o salut: „Bună, vecina! Ce mai faci? Am tot vrut să vin pe la voi, dar, dintr-un motiv oarecare, nu am mai ajuns. Nu obişnuiesc să fac prăjituri şi nu îmi place deloc să gătesc, dar eu scriu, aşa că plănuiam să vă aduc un devoţional.”

  A zâmbit şi a spus: „Foarte frumos!” Ne-am apropiat una de cealaltă în timp ce vorbeam. Ea mi-a povestit că se mutaseră din Milwaukee şi că noul ei loc de muncă face imposibil pentru ea să mai participe la Şcoala duminicală, de care îi era foarte dor. Spera să îşi poată schimba serviciul pentru a putea frecventa din nou biserica.

  I-am spus că eu şi partenera mea de rugăciune obişnuiam să ne rugăm la ora 5:00 dimineaţa. I-am promis că ne vom ruga ca Dumnezeu să îi îndeplinească dorinţa. I-am mai împărtăşit un gând pe care l-am găsit în devoţional despre importanţa mâinilor şi cum le putem folosi pentru a-i ajuta pe alţii, pentru a atinge pe cineva sau a oferi o îmbrăţişare. Chiar atunci m-am îndreptat spre ea să îi ofer o îmbrăţişare şi i-am spus: „Bun venit în cartier!” Ea mi-a răspuns: „Mulţumesc!” înainte de a ne despărţi i-am spus că acum îmi va fi mult mai uşor să îi ofer un cadou. Sunt recunoscătoare pentru faptul că Dumnezeu mi-a oferit ocazia să îmi întâlnesc noua vecină.

  În viaţa noastră de zi cu zi nu ştim ce impact mare poate avea viaţa noastră asupra persoanelor cu care ne întâlnim. Mă rog ca Dumnezeu să ne ofere întotdeauna ocazii de a semăna sămânţa bunătăţii: zâmbete, cuvinte de bun venit, îmbrăţişări sau chiar o carte. Cine ştie? Poate este exact ce are nevoie o persoană îngrijorată în călătoria prin viaţa de zi cu zi. Fie ca Dumnezeu să îţi folosească mâinile astăzi pentru a atinge pe cineva cu dragostea Lui!

  Shirley C. Iheanacho

  „Ce ai în mână?” - 2020. În viaţa noastră de zi cu zi nu ştim ce impact mare poate avea viaţa noastră asupra persoanelor cu care ne întâlnim. Mă rog ca Dumnezeu să ne ofere întotdeauna ocazii de a semăna sămânţa bunătăţii: zâmbete, cuvinte de bun venit, îmbrăţişări sau chiar o carte.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...