Articolul precedentPocăința la sangvinici
  Articolul următorMoise nu era acolo

  Cât valorez cu adevărat?

  Aşa că nu mai ești rob, ci fiu; şi dacă eşti fiu, eşti şi moştenitor prin Dumnezeu. – Galateni 4:7

  Observ în calendar că programarea pentru controlul medical anual este în doar câteva zile. Apoi îmi amintesc că doctorului meu îi place ca întotdeauna să îmi fac un set de analize cu o săptămână înainte de consult. La momentul consultului, eu şi el ţinem amândoi în mână o copie a rezultatelor. Este o hârtie cu termeni medicali (pe care eu nu îi înţeleg) în partea stângă, iar în partea dreaptă sunt afişate valorile normale. Rândul din mijloc îmi captează întotdeauna atenţia: „Valoarea dumneavoastră.”

  Mintea mea se abate de la numerele de pe pagină, pe care nu le înţeleg, la valoarea mea în ochii lui Dumnezeu. Pe vremea când eram în internatul de fete de la un colegiu creştin din Vestul Mijlociu, pe peretele din coridor era un mozaic cu un verset biblic care spunea astfel: „Fata împăratului este plină de strălucire înăuntrul casei împărăteşti” (Psalmii 45:13). Şcoala generală am făcut-o în Canada şi am crescut cu imnul „God Save the Queen”. Dintotdeauna am fost fascinată de familia regală, aşa că citirea versetului biblic, în fiecare zi, în care eram numită fiica împăratului m-a făcut să stau dreaptă şi să intru în sala de clasă întotdeauna cu un zâmbet pe buze.

  Uneori, femeile se luptă să se simtă valoroase în faţa celorlalţi. Chiar şi femeile care sunt împlinite au zile mai puţin bune. Dar iată un lucru constant care nu se va schimba niciodată: „Iată că te-am săpat pe mâinile Mele” (Isaia 49:16). Uau! Cât de uimitor! Numele meu nu poate fi şters din palmele lui Dumnezeu, nu poate fi scos sau spălat. Este mai tare chiar decât un tatuaj! Numele meu este acolo pentru totdeauna! El promite că niciodată nu ne va uita!

  Citeşte ce spune Dumnezeu despre tine:

  „Voi, pe care v-am luat în spinare de la obârşia voastră,
  Pe care v-am purtat pe umăr de la naşterea voastră:
  Până la bătrâneţea voastră Eu voi fi Acelaşi,
  Până la cărunteţea voastră vă voi sprijini.
  V-am purtat şi tot vreau să vă mai port…” (Isaia 46:3,4).

  Ce altceva ne-am dori?

  „Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu” (Ioan 1:12). Faci parte din familia regală – eşti fiică de împărat! Stai dreaptă şi zâmbeşte!

  Roxy Hoehn

  Cât valorez cu adevărat? - 2020. „Iată că te-am săpat pe mâinile Mele”. Uau! Cât de uimitor! Numele meu nu poate fi şters din palmele lui Dumnezeu, nu poate fi scos sau spălat. Este mai tare chiar decât un tatuaj! Numele meu este acolo pentru totdeauna! El promite că niciodată nu ne va uita!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...