Articolul precedentPocăința la sangvinici
  Articolul următorMoise nu era acolo

  Cât valorez cu adevărat?

  Aşa că nu mai ești rob, ci fiu; şi dacă eşti fiu, eşti şi moştenitor prin Dumnezeu. – Galateni 4:7

  Observ în calendar că programarea pentru controlul medical anual este în doar câteva zile. Apoi îmi amintesc că doctorului meu îi place ca întotdeauna să îmi fac un set de analize cu o săptămână înainte de consult. La momentul consultului, eu şi el ţinem amândoi în mână o copie a rezultatelor. Este o hârtie cu termeni medicali (pe care eu nu îi înţeleg) în partea stângă, iar în partea dreaptă sunt afişate valorile normale. Rândul din mijloc îmi captează întotdeauna atenţia: „Valoarea dumneavoastră.”

  Mintea mea se abate de la numerele de pe pagină, pe care nu le înţeleg, la valoarea mea în ochii lui Dumnezeu. Pe vremea când eram în internatul de fete de la un colegiu creştin din Vestul Mijlociu, pe peretele din coridor era un mozaic cu un verset biblic care spunea astfel: „Fata împăratului este plină de strălucire înăuntrul casei împărăteşti” (Psalmii 45:13). Şcoala generală am făcut-o în Canada şi am crescut cu imnul „God Save the Queen”. Dintotdeauna am fost fascinată de familia regală, aşa că citirea versetului biblic, în fiecare zi, în care eram numită fiica împăratului m-a făcut să stau dreaptă şi să intru în sala de clasă întotdeauna cu un zâmbet pe buze.

  Uneori, femeile se luptă să se simtă valoroase în faţa celorlalţi. Chiar şi femeile care sunt împlinite au zile mai puţin bune. Dar iată un lucru constant care nu se va schimba niciodată: „Iată că te-am săpat pe mâinile Mele” (Isaia 49:16). Uau! Cât de uimitor! Numele meu nu poate fi şters din palmele lui Dumnezeu, nu poate fi scos sau spălat. Este mai tare chiar decât un tatuaj! Numele meu este acolo pentru totdeauna! El promite că niciodată nu ne va uita!

  Citeşte ce spune Dumnezeu despre tine:

  „Voi, pe care v-am luat în spinare de la obârşia voastră,
  Pe care v-am purtat pe umăr de la naşterea voastră:
  Până la bătrâneţea voastră Eu voi fi Acelaşi,
  Până la cărunteţea voastră vă voi sprijini.
  V-am purtat şi tot vreau să vă mai port…” (Isaia 46:3,4).

  Ce altceva ne-am dori?

  „Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu” (Ioan 1:12). Faci parte din familia regală – eşti fiică de împărat! Stai dreaptă şi zâmbeşte!

  Roxy Hoehn

  Cât valorez cu adevărat? - 2020. „Iată că te-am săpat pe mâinile Mele”. Uau! Cât de uimitor! Numele meu nu poate fi şters din palmele lui Dumnezeu, nu poate fi scos sau spălat. Este mai tare chiar decât un tatuaj! Numele meu este acolo pentru totdeauna! El promite că niciodată nu ne va uita!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...