Articolul precedentRămâi cu El
  Articolul următorVorbe temerare

  Dumnezeu îți va purta de grijă

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Era luna iulie a anului 1995. Eu şi soţul meu ne îndreptam spre adunarea Conferinţei Generale organizată în acel an la Utrecht, Olanda. Prima oprire a fost Londra, Anglia. În loc să facem turul tradiţional, pe care îl parcurseserăm de mai multe ori, am ales să petrecem timpul cu familia la care găzduiam.

  După ce întâlnirile bisericii au luat sfârşit, ne-am aventurat într-un tur de vizitare a opt ţări din lume. Pe 12 iulie am ajuns în Veneţia, Italia. S-a întâmplat ca în acea zi să fie aniversarea căsătoriei noastre. Mai mulţi membri ai familiei ne-au sunat pentru a ne felicita.

  Pe 13 iulie am primit mai multe mesaje care mă anunţau că familia mea încerca să ia legătura cu mine. Acest lucru părea neobişnuit şi am presimţit că ceva rău se întâmpla. Când, în cele din urmă, am reuşit să iau legătura cu membrii familiei deja bănuiam că vor urma nişte veşti mai puţin bune. Mi s-a spus că tatăl meu vitreg suferise un infarct major.

  Grupul cu care călătoream urma să ajungă la Londra în câteva zile pentru a se întoarce în Statele Unite, aşa că am contactat compania aeriană pentru a ne schimba biletul de întoarcere. Ni s-a spus că trebuia să cumpărăm un alt bilet de la Londra spre Statele Unite. Nu eram pregătiţi pentru această cheltuială în plus. Toţi membrii familiei au început să se roage pentru găsirea unei soluţii mai bune.

  Am luat hotărârea să rămânem în Londra şi să lăsăm totul în mâna lui Dumnezeu. Totuşi, înainte de a ajunge la locul unde stăteam, reprezentanţii companiei aeriene ne-au sunat să ne informeze că trebuia să mai plătim doar o sută de dolari pentru a schimba biletul.

  În ziua plecării am ajuns la aeroport bucuroşi. Cu doar câteva minute înainte de îmbarcare s-a făcut un anunţ: doreau ca doi voluntari să aleagă să călătorească puţin mai târziu, pentru că eram cu doi oameni în plus. În mintea noastră am zâmbit la gândul că lista de pasageri conţinea exact doi pasageri în plus. Desigur, eu şi soţul meu am acceptat bucuroşi această ofertă. Am fost recompensaţi financiar pentru alegerea noastră.

  Acest eveniment mi-a întărit încrederea în Dumnezeu, care Se ocupă chiar de cele mai mici detalii din viaţa noastră. Astăzi, dacă te confrunţi cu provocări care par de netrecut, ai credinţă în Dumnezeu.

  Yvonne H. Donatto

  Dumnezeu îți va purta de grijă - 2020. Acest eveniment mi-a întărit încrederea în Dumnezeu, care Se ocupă chiar de cele mai mici detalii din viaţa noastră. Astăzi, dacă te confrunţi cu provocări care par de netrecut, ai credinţă în Dumnezeu.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...