Articolul precedentEchilibriștii
  Articolul următorA trăi este Hristos

  Când cădem

  Dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână. – Psalmii 37:24

  În ultimii ani am trecut prin două operaţii majore la spate. La scurtă vreme după a doua operaţie, un bărbat de vârstă mijlocie nu a oprit la semafor şi a intrat cu maşina în maşina mea. Îngrijorată, am mers la doctor pentru consult. După ce m-a examinat cu atenţie, chirurgul m-a asigurat că spatele meu era în regulă. Dar a vrut să îmi reamintească: „Ai grijă de spate. Nu uita că ai două discuri fisurate şi un disc între cele două lipseşte.”

  În urmă cu puţin timp am mers în vizită la fiul meu, în alt stat. El m-a rugat să îl însoţesc la un magazin de unelte de unde voia sa-şi cumpere ceva pentru afacerea lui. Cu un picior pe treapta de urcare, m-am întins şi m-am prins strâns de mânerul de susţinere pentru a mă sprijini când urcam în cabina înaltă a camionetei. Fără vreun semnal de avertizare, mânerul de care mă ţineam s-a desfăcut! De fapt, mai corect ar fi să spun că bara mare de plastic din partea dreaptă sus a parbrizului (de care era ataşat mânerul) s-a crăpat şi a ieşit. M-am dezechilibrat şi m-am trezit la pământ, pe pietrişul ascuţit şi dens. Deşi m-am julit la cot şi m-am zgâriat destul de tare la braţ, primul meu gând a fost la spatele meu fragil şi la avertizarea chirurgului: „Ai grijă de spate.”

  „Mamă, eşti bine?” De îndată fiul meu, care era foarte îngrijorat, a venit lângă mine şi m-a ajutat să mă ridic încet-încet. Am făcut un pas cu mare grijă şi am fost foarte fericită când mi-am dat seama că nu simţeam nicio durere neobişnuită la spate. Apoi am mai făcut câţiva paşi cu mare atenţie. Tot nicio durere. Sunt foarte recunoscătoare că Dumnezeu m-a păzit să nu îmi lovesc din nou spatele, în ciuda căderii bruşte! Probabil că El a pus o „pernă” pentru ca pământul tare să nu îmi afecteze spatele.

  Acea experienţă, pe lângă accidentul de înainte, îmi aminteşte unde se poziţionează Dumnezeu când viaţa ne doboară pe neaşteptate. Vorbind despre copiii lui Dumnezeu, psalmistul scrie:

  „Domnul întăreşte paşii omului,
  când îi place calea lui;
  dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot,
  căci Domnul îl apucă de mână.” (Psalmii 37:23,24)

  Doamne, Te rog să mă susţii cu mâna Ta astăzi!

  Harritte Sutton

  Când cădem - 2020. Acea experienţă, îmi aminteşte unde se poziţionează Dumnezeu când viaţa ne doboară pe neaşteptate. Vorbind despre copiii lui Dumnezeu, psalmistul scrie: „Domnul întăreşte paşii omului, când îi place calea lui; dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână.” (Psalmii 37:23,24)
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...