Când cădem

Dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână. – Psalmii 37:24

În ultimii ani am trecut prin două operaţii majore la spate. La scurtă vreme după a doua operaţie, un bărbat de vârstă mijlocie nu a oprit la semafor şi a intrat cu maşina în maşina mea. Îngrijorată, am mers la doctor pentru consult. După ce m-a examinat cu atenţie, chirurgul m-a asigurat că spatele meu era în regulă. Dar a vrut să îmi reamintească: „Ai grijă de spate. Nu uita că ai două discuri fisurate şi un disc între cele două lipseşte.”

În urmă cu puţin timp am mers în vizită la fiul meu, în alt stat. El m-a rugat să îl însoţesc la un magazin de unelte de unde voia sa-şi cumpere ceva pentru afacerea lui. Cu un picior pe treapta de urcare, m-am întins şi m-am prins strâns de mânerul de susţinere pentru a mă sprijini când urcam în cabina înaltă a camionetei. Fără vreun semnal de avertizare, mânerul de care mă ţineam s-a desfăcut! De fapt, mai corect ar fi să spun că bara mare de plastic din partea dreaptă sus a parbrizului (de care era ataşat mânerul) s-a crăpat şi a ieşit. M-am dezechilibrat şi m-am trezit la pământ, pe pietrişul ascuţit şi dens. Deşi m-am julit la cot şi m-am zgâriat destul de tare la braţ, primul meu gând a fost la spatele meu fragil şi la avertizarea chirurgului: „Ai grijă de spate.”

„Mamă, eşti bine?” De îndată fiul meu, care era foarte îngrijorat, a venit lângă mine şi m-a ajutat să mă ridic încet-încet. Am făcut un pas cu mare grijă şi am fost foarte fericită când mi-am dat seama că nu simţeam nicio durere neobişnuită la spate. Apoi am mai făcut câţiva paşi cu mare atenţie. Tot nicio durere. Sunt foarte recunoscătoare că Dumnezeu m-a păzit să nu îmi lovesc din nou spatele, în ciuda căderii bruşte! Probabil că El a pus o „pernă” pentru ca pământul tare să nu îmi afecteze spatele.

Acea experienţă, pe lângă accidentul de înainte, îmi aminteşte unde se poziţionează Dumnezeu când viaţa ne doboară pe neaşteptate. Vorbind despre copiii lui Dumnezeu, psalmistul scrie:

„Domnul întăreşte paşii omului,
când îi place calea lui;
dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot,
căci Domnul îl apucă de mână.” (Psalmii 37:23,24)

Doamne, Te rog să mă susţii cu mâna Ta astăzi!

Harritte Sutton

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor