Articolul precedentMotivația iubirii
  Articolul următorE mai bine să Îl urmezi pe Isus

  Prea multe lucruri

  Apoi le-a zis: „Vedeţi şi păziţi-vă de orice fel de lăcomie de bani, căci viaţa cuiva nu stă în belşugul avuţiei lui.” – Luca 12:15

  Urma să plecăm din casa în care locuiserăm timp de şaisprezece ani. Eu şi mama am cerut construirea la comandă a acestei case pentru a se potrivi nevoilor noastre ca persoane cu dizabilităţi. Casa noastră avea o privelişte uimitoare, rampă pentru scaunul cu rotile şi intrări mai încăpătoare – ne plăcea foarte mult. Acum devenise prea mare pentru noi, nu mai puteam să ne îngrijim de ea. Trebuia să ne mutăm într-o casă mai mică. Am făcut trei grămezi cu lucrurile pe care le aveam: de aruncat, de dat şi de păstrat. Trecând prin toate lucrurile, mi-am dat seama că eram ca bogatul nesăbuit de care Isus vorbea când a fost pe pământ. El a diagnosticat pe scurt situaţia mea prezentă: „Ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani” (Luca 12:19). Aluzia spirituală era înspăimântătoare: „Tot aşa este şi cu cel ce îşi adună comori pentru el, şi nu se îmbogăţeşte faţă de Dumnezeu” (v. 21).

  Mi-am dat seama că în loc să mă ţin strâns de Dumnezeu şi să mă îmbogăţesc în El, eu mă agăţasem cu lăcomie de lucruri inutile. De exemplu, printre lucrurile mele era o statuetă cu emblema statului, un cocostârc modelat dintr-un metal care fusese la modă în anii ’70. Parcă nu voiam să mă despart de ea. Râzând de prostia de a mă agăţa de lucruri, mi-au venit în minte cuvintele lui Iov: „întreabă (…) păsările cerului şi îţi vor spune. (…) Cine nu vede în toate acestea dovada că mâna Domnului a făcut asemenea lucruri?” (Iov 12:7,9)

  Când mi-am dat seama că eram timpul să fac schimbări în viaţa mea, am căzut pe genunchi (metaforic vorbind). Acceptând călăuzirea Sa, am aranjat totul într-o singură grămadă. Chiar în ziua următoare, o cunoştinţă a venit pe la noi. „Te rog”, m-a implorat ea, „îmi poţi da mie asta?” arătând spre figurina de metal. „îmi aminteşte de îndurarea, frumuseţea şi pacea pe care le-am învăţat de la tine şi de la bunica mea.” Zâmbetul meu uimit i-a dat de înţeles că da, o putea avea. Meditând la cele petrecute în acea zi, priveam pe geamul de la bucătărie. Am observat un cocostârc care stătea nemişcat şi se uita la pârâul de mai jos. Atunci am avut o revelaţie. Dumnezeu îmi dăduse un dar mai bun decât acea figurină.

  Faptul că am văzut un cocostârc în realitate a fost binecuvântarea providenţială, dată de Dumnezeu, după care tânjeam şi de care aveam nevoie cu disperare. Prin natură, al doilea manual al lui Dumnezeu, am învăţat că prezenţa Lui este cu mine în fiecare zi. Datorită Lui, eu sunt foarte bogată. În cer, prin harul Său, voi avea o casă încăpătoare pregătită pentru mine. Toate celelalte lucruri sunt neînsemnate.

  Glenda-Mae Greene

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...