Articolul precedentMotivația iubirii
  Articolul următorE mai bine să Îl urmezi pe Isus

  Prea multe lucruri

  Apoi le-a zis: „Vedeţi şi păziţi-vă de orice fel de lăcomie de bani, căci viaţa cuiva nu stă în belşugul avuţiei lui.” – Luca 12:15

  Urma să plecăm din casa în care locuiserăm timp de şaisprezece ani. Eu şi mama am cerut construirea la comandă a acestei case pentru a se potrivi nevoilor noastre ca persoane cu dizabilităţi. Casa noastră avea o privelişte uimitoare, rampă pentru scaunul cu rotile şi intrări mai încăpătoare – ne plăcea foarte mult. Acum devenise prea mare pentru noi, nu mai puteam să ne îngrijim de ea. Trebuia să ne mutăm într-o casă mai mică. Am făcut trei grămezi cu lucrurile pe care le aveam: de aruncat, de dat şi de păstrat. Trecând prin toate lucrurile, mi-am dat seama că eram ca bogatul nesăbuit de care Isus vorbea când a fost pe pământ. El a diagnosticat pe scurt situaţia mea prezentă: „Ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani” (Luca 12:19). Aluzia spirituală era înspăimântătoare: „Tot aşa este şi cu cel ce îşi adună comori pentru el, şi nu se îmbogăţeşte faţă de Dumnezeu” (v. 21).

  Mi-am dat seama că în loc să mă ţin strâns de Dumnezeu şi să mă îmbogăţesc în El, eu mă agăţasem cu lăcomie de lucruri inutile. De exemplu, printre lucrurile mele era o statuetă cu emblema statului, un cocostârc modelat dintr-un metal care fusese la modă în anii ’70. Parcă nu voiam să mă despart de ea. Râzând de prostia de a mă agăţa de lucruri, mi-au venit în minte cuvintele lui Iov: „întreabă (…) păsările cerului şi îţi vor spune. (…) Cine nu vede în toate acestea dovada că mâna Domnului a făcut asemenea lucruri?” (Iov 12:7,9)

  Când mi-am dat seama că eram timpul să fac schimbări în viaţa mea, am căzut pe genunchi (metaforic vorbind). Acceptând călăuzirea Sa, am aranjat totul într-o singură grămadă. Chiar în ziua următoare, o cunoştinţă a venit pe la noi. „Te rog”, m-a implorat ea, „îmi poţi da mie asta?” arătând spre figurina de metal. „îmi aminteşte de îndurarea, frumuseţea şi pacea pe care le-am învăţat de la tine şi de la bunica mea.” Zâmbetul meu uimit i-a dat de înţeles că da, o putea avea. Meditând la cele petrecute în acea zi, priveam pe geamul de la bucătărie. Am observat un cocostârc care stătea nemişcat şi se uita la pârâul de mai jos. Atunci am avut o revelaţie. Dumnezeu îmi dăduse un dar mai bun decât acea figurină.

  Faptul că am văzut un cocostârc în realitate a fost binecuvântarea providenţială, dată de Dumnezeu, după care tânjeam şi de care aveam nevoie cu disperare. Prin natură, al doilea manual al lui Dumnezeu, am învăţat că prezenţa Lui este cu mine în fiecare zi. Datorită Lui, eu sunt foarte bogată. În cer, prin harul Său, voi avea o casă încăpătoare pregătită pentru mine. Toate celelalte lucruri sunt neînsemnate.

  Glenda-Mae Greene

  Prea multe lucruri - 2020. Prin natură, al doilea manual al lui Dumnezeu, am învăţat că prezenţa Lui este cu mine în fiecare zi. Datorită Lui, eu sunt foarte bogată. În cer, prin harul Său, voi avea o casă încăpătoare pregătită pentru mine. Toate celelalte lucruri sunt neînsemnate.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...