Articolul precedentMotivația iubirii
  Articolul următorE mai bine să Îl urmezi pe Isus

  Prea multe lucruri

  Apoi le-a zis: „Vedeţi şi păziţi-vă de orice fel de lăcomie de bani, căci viaţa cuiva nu stă în belşugul avuţiei lui.” – Luca 12:15

  Urma să plecăm din casa în care locuiserăm timp de şaisprezece ani. Eu şi mama am cerut construirea la comandă a acestei case pentru a se potrivi nevoilor noastre ca persoane cu dizabilităţi. Casa noastră avea o privelişte uimitoare, rampă pentru scaunul cu rotile şi intrări mai încăpătoare – ne plăcea foarte mult. Acum devenise prea mare pentru noi, nu mai puteam să ne îngrijim de ea. Trebuia să ne mutăm într-o casă mai mică. Am făcut trei grămezi cu lucrurile pe care le aveam: de aruncat, de dat şi de păstrat. Trecând prin toate lucrurile, mi-am dat seama că eram ca bogatul nesăbuit de care Isus vorbea când a fost pe pământ. El a diagnosticat pe scurt situaţia mea prezentă: „Ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani” (Luca 12:19). Aluzia spirituală era înspăimântătoare: „Tot aşa este şi cu cel ce îşi adună comori pentru el, şi nu se îmbogăţeşte faţă de Dumnezeu” (v. 21).

  Mi-am dat seama că în loc să mă ţin strâns de Dumnezeu şi să mă îmbogăţesc în El, eu mă agăţasem cu lăcomie de lucruri inutile. De exemplu, printre lucrurile mele era o statuetă cu emblema statului, un cocostârc modelat dintr-un metal care fusese la modă în anii ’70. Parcă nu voiam să mă despart de ea. Râzând de prostia de a mă agăţa de lucruri, mi-au venit în minte cuvintele lui Iov: „întreabă (…) păsările cerului şi îţi vor spune. (…) Cine nu vede în toate acestea dovada că mâna Domnului a făcut asemenea lucruri?” (Iov 12:7,9)

  Când mi-am dat seama că eram timpul să fac schimbări în viaţa mea, am căzut pe genunchi (metaforic vorbind). Acceptând călăuzirea Sa, am aranjat totul într-o singură grămadă. Chiar în ziua următoare, o cunoştinţă a venit pe la noi. „Te rog”, m-a implorat ea, „îmi poţi da mie asta?” arătând spre figurina de metal. „îmi aminteşte de îndurarea, frumuseţea şi pacea pe care le-am învăţat de la tine şi de la bunica mea.” Zâmbetul meu uimit i-a dat de înţeles că da, o putea avea. Meditând la cele petrecute în acea zi, priveam pe geamul de la bucătărie. Am observat un cocostârc care stătea nemişcat şi se uita la pârâul de mai jos. Atunci am avut o revelaţie. Dumnezeu îmi dăduse un dar mai bun decât acea figurină.

  Faptul că am văzut un cocostârc în realitate a fost binecuvântarea providenţială, dată de Dumnezeu, după care tânjeam şi de care aveam nevoie cu disperare. Prin natură, al doilea manual al lui Dumnezeu, am învăţat că prezenţa Lui este cu mine în fiecare zi. Datorită Lui, eu sunt foarte bogată. În cer, prin harul Său, voi avea o casă încăpătoare pregătită pentru mine. Toate celelalte lucruri sunt neînsemnate.

  Glenda-Mae Greene

  Prea multe lucruri - 2020. Prin natură, al doilea manual al lui Dumnezeu, am învăţat că prezenţa Lui este cu mine în fiecare zi. Datorită Lui, eu sunt foarte bogată. În cer, prin harul Său, voi avea o casă încăpătoare pregătită pentru mine. Toate celelalte lucruri sunt neînsemnate.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.