Articolul precedentDarul pocăinței
  Articolul următorLumea de dincolo nu există

  Cineva s-a rugat pentru mine

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” – Isaia 41:10

  Bunica mea, de nouăzeci şi unu de ani, a locuit în New Jersey, Statele Unite, în ultimii doi ani, la un azil de bătrâni. Înainte de aceasta a dus o viaţă activă. Timp de mai bine de optzeci de ani obiceiul ei a fost să ajungă la biserică sâmbătă dimineaţa înainte de ora 9:00. O luptătoare pe genunchi, ea întotdeauna a fost directă. La începutul acestui an a fost internată în spital din cauza insuficienţei respiratorii. Ajunsă la spital, tensiunea ei a scăzut foarte mult. Medicul de la urgenţe i-a spus fratelui meu că era posibil ca bunica să fie intubată. În acea zi de luni, fratele meu mi-a spus că trebuia să merg să o vizitez pe bunica.

  Când am ajuns acolo, bunica m-a recunoscut, dar parcă nu mai era ea, acea fiinţă plină de viaţă şi bucurie. Doctorul ne-a recomandat să o transferăm la Terapie intensivă, unde să fie ţinută în viaţă cu ajutorul unui ventilator şi semnele ei vitale să fie menţinute la valori normale. După patru zile, doctorul ne-a recomandat să o deconectăm pe bunica de la ventilator pentru a începe să respire singură. După ce ne-am consultat cu familia şi cu doctorul, am hotărât ca ventilatorul să fie deconectat la ora 15:00, vinerea. Am luat legătura şi le-am cerut membrilor familiei apropiate (din statele California, Michigan, Carolina de Sud, Virginia, Maryland, Pennsylvania, New York şi New Jersey) să vină pentru a ne ruga împreună. Membrii apropiaţi ai familiei şi pastorul bunicii erau în salon cu cinci minute înainte de a fi decuplat ventilatorul. Ne ţineam de mână şi ne rugam.

  După ce am ieşit din salon, doctorul ne-a spus că, probabil, nu va reuşi să respire singură mai mult de patru ore. Când m-am întors în salonul bunicii, primul lucru pe care l-a spus a fost: „îmi este foame! Îţi dai seama că de mai bine de o săptămână nimeni nu mi-a dat să mănânc?”

  „Bunico”, am spus eu, „eşti în spital de mai bine de o săptămână, ai respirat cu ajutorul unui ventilator şi aproape ai murit.” Unul câte unul, membrii familiei (peste treizeci) au intrat apoi în salon.

  După ce eram cu toţii acolo, bunica a spus: „Să nu uitaţi ce spune Biblia. Asta m-a ajutat să nu îmi pierd minţile în perioada în care respiram cu ajutorul ventilatorului.” Apoi a început să cânte: „Cineva s-a rugat pentru mine.”

  În momentul în care scriu aceste cuvinte, bunica mea încă este în viaţă şi destul de sănătoasă, cu ajutorul Domnului şi Mântuitorului nostru, Isus Hristos. Morala povestirii mele? Să continuăm să ne rugăm unii pentru alţii!

  Andrea D. Hicks

  Cineva s-a rugat pentru mine - 2020. După ce eram cu toţii acolo, bunica a spus: „Să nu uitaţi ce spune Biblia. Asta m-a ajutat să nu îmi pierd minţile în perioada în care respiram cu ajutorul ventilatorului.” Apoi a început să cânte: „Cineva s-a rugat pentru mine.”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...