Articolul precedentAdevăr sau provocare
  Articolul următorRugăciunea făcută cu credință

  Vorbind pe limba lui

  Urmăriţi dragostea. – 1 Corinteni 14:1

  În ultimele câteva luni am luat cu mine la culcare o telecomandă şi două telefoane în fiecare seară. Telecomanda îmi înalţă şi coboară partea din faţă şi din spate a patului meu, lucru de care am nevoie pentru a calma durerea de spate care mă chinuieşte. Am nevoie de telefoane pentru a-i răspunde soţului meu când mă sună la orice oră din zi sau din noapte. El locuieşte într-un centru de îngrijire asistată – nu din proprie voinţă, ci pentru a-l ţine în siguranţă. Înţeleg foarte puţin din limbajul pe care îl foloseşte acum, dar pot pricepe imediat când îmi spune cât de mult mă iubeşte şi cât de frumoasă sunt. (Cu siguranţă frumuseţea este în ochii celui care priveşte. Ştiu acest lucru pentru că am oglinzi în casă şi pot vedea cu ochii mei adevărul.)

  „Te iubesc!” „Eşti atât de frumoasă!” Limbajul este un instrument puternic pe care adesea îl considerăm un merit. Eu pot să spun că vorbesc două limbi: engleza şi limba iubirii.

  Am fost recent într-un restaurant mexican aproape de casă la ora cinei. Când i-am spus chelnerului că aş dori să comand meniul zilei, el a răspuns: „Nu avem aşa ceva.” Limba iubirii nu mi-a dat voie să râd. În schimb, i-am spus: „Aş putea să comand două lucruri separate?” El a dat din cap afirmativ, aşa că am continuat: „Un burrito şi nişte guacamole.” Când s-a întors cu comanda mea, eu eram fericită, iar el era fericit de fericirea mea. Amândoi eram fericiţi! Cât de uşor mi-ar fi fost să fac o scenă şi să îi explic ce însemna meniul zilei. Dar acum acest lucru nu era necesar ca noi să putem comunica în limba iubirii. La urma urmei, el era mândru de restaurant şi de faptul că putea comunica în altă limbă. Iar eu eram mândră de el.

  Stând şi meditând la arta comunicării, mi-au venit în minte cuvintele lui Isus din Matei 7:12: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Prorocii.”

  Isus a fost întruchiparea bunătăţii. Încă este. Principalul Său mijloc de comunicare a fost întotdeauna limba iubirii. El ne cere să comunicăm în acelaşi fel. El ştie că nu ne va fi întotdeauna uşor să facem acest lucru. De fapt, uneori pare să fie un efort fără rod. Totuşi, El se bazează pe noi să fim ambasadorii dragostei Sale. Aceasta este calea Lui. Aceasta este limba Lui.

  Grace Keene

  Vorbind pe limba lui - 2020. Principalul mijloc de comunicare al lui Isus a fost întotdeauna limba iubirii. El ne cere să comunicăm în acelaşi fel. El ştie că nu ne va fi întotdeauna uşor să facem acest lucru. De fapt, uneori pare să fie un efort fără rod. Totuşi, El se bazează pe noi să fim ambasadorii dragostei Sale. Aceasta este calea Lui.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...