Articolul precedentAdevăr sau provocare
  Articolul următorRugăciunea făcută cu credință

  Vorbind pe limba lui

  Urmăriţi dragostea. – 1 Corinteni 14:1

  În ultimele câteva luni am luat cu mine la culcare o telecomandă şi două telefoane în fiecare seară. Telecomanda îmi înalţă şi coboară partea din faţă şi din spate a patului meu, lucru de care am nevoie pentru a calma durerea de spate care mă chinuieşte. Am nevoie de telefoane pentru a-i răspunde soţului meu când mă sună la orice oră din zi sau din noapte. El locuieşte într-un centru de îngrijire asistată – nu din proprie voinţă, ci pentru a-l ţine în siguranţă. Înţeleg foarte puţin din limbajul pe care îl foloseşte acum, dar pot pricepe imediat când îmi spune cât de mult mă iubeşte şi cât de frumoasă sunt. (Cu siguranţă frumuseţea este în ochii celui care priveşte. Ştiu acest lucru pentru că am oglinzi în casă şi pot vedea cu ochii mei adevărul.)

  „Te iubesc!” „Eşti atât de frumoasă!” Limbajul este un instrument puternic pe care adesea îl considerăm un merit. Eu pot să spun că vorbesc două limbi: engleza şi limba iubirii.

  Am fost recent într-un restaurant mexican aproape de casă la ora cinei. Când i-am spus chelnerului că aş dori să comand meniul zilei, el a răspuns: „Nu avem aşa ceva.” Limba iubirii nu mi-a dat voie să râd. În schimb, i-am spus: „Aş putea să comand două lucruri separate?” El a dat din cap afirmativ, aşa că am continuat: „Un burrito şi nişte guacamole.” Când s-a întors cu comanda mea, eu eram fericită, iar el era fericit de fericirea mea. Amândoi eram fericiţi! Cât de uşor mi-ar fi fost să fac o scenă şi să îi explic ce însemna meniul zilei. Dar acum acest lucru nu era necesar ca noi să putem comunica în limba iubirii. La urma urmei, el era mândru de restaurant şi de faptul că putea comunica în altă limbă. Iar eu eram mândră de el.

  Stând şi meditând la arta comunicării, mi-au venit în minte cuvintele lui Isus din Matei 7:12: „Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Prorocii.”

  Isus a fost întruchiparea bunătăţii. Încă este. Principalul Său mijloc de comunicare a fost întotdeauna limba iubirii. El ne cere să comunicăm în acelaşi fel. El ştie că nu ne va fi întotdeauna uşor să facem acest lucru. De fapt, uneori pare să fie un efort fără rod. Totuşi, El se bazează pe noi să fim ambasadorii dragostei Sale. Aceasta este calea Lui. Aceasta este limba Lui.

  Grace Keene

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...