Articolul precedentPrințesa din inima mea
  Articolul următorIertarea, un dar special

  Pop-corn (I)

  Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia lui Dumnezeu este a celor ca ei. Adevărat vă spun că oricine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş cu niciun chip nu va intra în ea!” – Marcu 10:14,15

  Acum, când ne apropiem de sezonul sărbătorilor, sunt foarte conştientă de faptul că în mintea unora dintre noi ar putea năvăli gânduri de genul: „Ce ar fi fost dacă…” Aş vrea să vă împărtăşesc câteva gânduri despre modul în care Dumnezeul iubitor m-a ajutat să merg mai departe.

  Ca soţie şi mama unei fetiţe de un an, Lynnel, am făcut – din senin – un atac cerebral în timp ce eram însărcinată cu al doilea copil, un băiat. Deşi am învăţat din nou să umblu, nu mai aveam capacitatea de a recunoaşte literele şi mi-am pierdut vederea în cadranul din partea dreaptă sus. Aceste dizabilităţi au avut un impact major asupra capacităţii de a mă mai angaja vreodată. Pe măsură ce Lynnel creştea, ea a început să fie fascinată de pop-corn. Dacă stai să te gândeşti, de ce nu? Un bob de porumb are atât de mult potenţial. Când Lynnel avea patru ani, a murit mătuşa mea. „Nu trebuie să fim trişti”, a spus Lynnel, „pentru că, într-o zi, va sări din mormânt la fel cum sare pop-cornul când uităm să punem capacul.”

  Ce mare binecuvântare s-au dovedit cuvintele ei mai târziu. Pentru vârsta ei, Lvnnel Îl înţelegea destul de bine pe Dumnezeu. Când se entuziasma, sărea în sus şi ţopăia ca un câine ud. „II iubesc pe Isus mai mult decât orice în întreaga lume!” exclama ea cu exuberanţă. Deşi mintea mea era preocupată de alte lucruri în acea perioadă, amintirea exclamaţiilor ei pline de veselie m-a condus, în timp, spre o prietenie mai strânsă cu Dumnezeu. Lăudat fie Domnul pentru credinţa copilaşilor!

  Când Lynnel avea cinci ani şi jumătate, tatăl meu ne-a dus pe mine, pe ea şi pe fiul meu cu camioneta lui pentru a transporta nişte mobilă foarte frumoasă, de calitate, pe care o moştenisem de la mătuşa mea. Eu şi soţul meu eram încântaţi de primirea acestor comori în casa noastră. Înainte de răsărit, tatălui meu i s-a făcut somn din cauză că am călătorit toată noaptea şi m-a rugat pe mine să conduc. Am condus cam o oră. După ce am adormit la volan, am trecut de mijlocul şoselei şi am lovit balustrada de pe partea cealaltă. Asemenea unui butoi, camioneta foarte încărcată s-a rostogolit în josul digului şi s-a oprit în albia uscată a pârâului Sour Grass. Cincizeci de ani mai târziu, de mult am încetat să Îl mai întreb pe Dumnezeu: De ce? învăţ să las pe seama lui motivele – oricare ar fi ele. Harul Său mă învaţă cum să fac faţă şi cum să privesc înainte spre un viitor plin de speranţă, pentru că acum, la fel ca Lynnel, şi eu „ÎI iubesc pe Isus mai mult decât orice”.

  Bernie Martin Beck

  Pop-corn (I) - 2020. Cincizeci de ani mai târziu, de mult am încetat să Îl mai întreb pe Dumnezeu: De ce? învăţ să las pe seama lui motivele - oricare ar fi ele. Harul Său mă învaţă cum să fac faţă şi cum să privesc înainte spre un viitor plin de speranţă, pentru că acum, la fel ca Lynnel, şi eu „ÎI iubesc pe Isus mai mult decât orice”.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...