Articolul precedentA doua sansă
  Articolul următorDragostea de mamă

  Pop-corn (II)

  Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! – 2 Corinteni 1:3,4

  După accident, m-am trezit în spital, la Terapie intensivă, cu falca cusută. În timp ce patul meu de spital era scos din secţie, am trecut pe lângă micuţa mea de cinci ani, Lynnel, care se afla într-un alt pat de spital. În inima mea i-am spus: Rămas-bun, scumpa mea! Acel moment a fost pentru mine o descoperire a lui Dumnezeu, căci, nu după mult timp, tatăl meu l-a văzut pe doctor că priveşte spre copil şi strigă: „Ah, Doamne, nu!” Tatăl meu a fost zdruncinat pentru tot restul vieţii şi eu, la rândul meu, m-am luptat mult. Totuşi, voi face faţă în modul în care m-a învăţat Dumnezeu.

  În primul rând, o parte din durere nu va dispărea niciodată. Doug, soţul meu, care a trecut la odihnă, spunea adesea: „Timpul înmoaie durerea – nu mai muşcă la fel de tare ca înainte. Prinde-te de amintirile frumoase.” încerc să fac acest lucru. În al doilea rând, voi continua să primesc consiliere profesională când am nevoie să trec peste vreun obstacol.

  În al treilea rând, nu voi da vina pe nimeni pentru nimic – nici chiar pe mine. Voi continua să învăţ cum să fac faţă lucrurilor pentru a uşura vindecarea. Cândva am văzut un film despre doi tineri care s-au sinucis împreună. Dar o mare parte a filmului se concentra pe modul în care cei patru părinţi au făcut faţă pierderii. Unul a devenit alcoolic; altul, dependent de muncă. Iar altul a spus: „Voi vorbi până voi ieşi din această suferinţă – şi voi fi alături de alţii care trec prin suferinţă.” Aceeaşi alegere am făcut-o şi eu. Cât de vindecătoare a fost această metodă!

  În al patrulea rând, voi accepta mângâierea venită din partea lui Dumnezeu în modul în care El mi-o oferă. Când se iveşte ocazia, voi da mai departe mângâierea pe care şi eu am primit-o. Sunt gata să stau în picioare – rănită şi răvăşită – înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor dacă experienţa mea va ajuta şi o singură persoană să facă faţă pierderii. Nu vreau ca experienţa mea să fie în zadar şi nu nici nu va fi.

  Nu în ultimul rând, voi respecta modul diferit în care ceilalţi jelesc. Eu ce fac? În fiecare an de ziua lui Lynnel merg cu o cutie de pop-corn la mormântul ei. Printre lacrimi şi amintiri îmi place să îmi amintesc vizual de modul în care fetiţa mea de cinci ani mi-a explicat că cei dragi vor „sări la fel ca pop-cornul” din morminte în dimineaţa învierii. Cuvintele ei spuse în urmă cu mult timp sunt o mângâiere cerească pentru mine acum. Da, vino, Doamne Isuse!

  Bernie Martin Beck

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...