Înainte să Mă chemi

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Niciodată nu este momentul potrivit să ţi se strice definitiv motorul maşinii. Eram managerul general al staţiei radio din campusul unei universităţi creştine, 90.1 FM WJOU, şi slujeam ca profesoară adjunctă în Departamentul de Comunicare. Motorul maşinii mi s-a stricat şi eram devastată. Cel mai nepotrivit moment! Nu aveam cu ce să mă deplasez; financiar, nici nu se punea problema să îmi pot cumpăra altă maşină. Luni de zile am învăţat cum să fiu răbdătoare şi să aştept să fiu dusă de familie, prieteni şi chiar de studenţi cu maşina. Dar Dumnezeu este marele Dătător! El deja avea în plan o minune.

  Cu câţiva ani înainte am organizat un concurs, Pastorul anului, la staţia radio pentru a sărbători luna de apreciere a pastorilor. Dintre toate persoanele, un proiect misionar local a sărit în evidenţă. Pastorul şi soţia lui începuseră un program misionar pentru bărbaţii care ieşeau din închisoare, ajutându-i să se reintegreze în socitate. Eu şi directoarea de programe a staţiei radio, Jody Jones, am vizitat micuţa biserică şi i-am oferit cuplului pastoral un coş cu fructe şi, în schimb, ei ne-au umplut de dragostea lor. A fost o zi de neuitat, dar nu ştiam pe atunci importanţa acelei zile peste ani.

  Într-o dimineaţă, după săptămâni de incertitudine şi neplăceri, am avut un simţământ puternic că Dumnezeu urma să găsească o cale ca eu să am o maşină nouă. Parcă nimic nu era diferit – în afară de credinţa mea. Am hotărât în inima mea, fără să mă îndoiesc, că Dumnezeu îmi va purta de grijă. I-am spus mamei mele: „Trebuie să merg la parcul auto pentru a-mi cumpăra o maşină.”

  Uimită, ea a spus: „O maşină? Astăzi? Dar nu ai bani!” I-am spus din nou acelaşi lucru. Având o credinţă puternică, dar fiind convinsă şi de hotărârea care mi se citea pe faţă, mama a spus: „Bine, hai să mergem!”

  După ce am vorbit cu vânzătorul şi am testat câteva maşini, am intrat în biroul de plăţi. Am înălţat o rugăciune în taină şi i-am explicat situaţia mea angajatului de acolo, un bărbat amabil. El a zâmbit şi a spus cu voce aproape ştearsă: „Nu îţi aminteşti de mine, nu-i aşa?” Văzând nedumerirea mea, el a spus: „Aţi venit la mine la biserică şi le-aţi oferit un cadou pastorului şi soţiei lui în urmă cu câţiva ani. Am apreciat foarte mult gestul dumneavoastră şi, de asemenea, postul de radio. Nu vă faceţi griji, doamnă, astăzi veţi primi o maşină.” Aşa a şi fost. „Înainte să Mă chemi, Eu voi răspunde.” Ce Dumnezeu uimitor!

  Victoria L. Joiner

  Înainte să Mă chemi - 2020. Uimită, ea a spus: „O maşină? Astăzi? Dar nu ai bani!” I-am spus din nou acelaşi lucru. Având o credinţă puternică, dar fiind convinsă şi de hotărârea care mi se citea pe faţă, mama a spus: „Bine, hai să mergem!”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...