Înainte să Mă chemi

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Niciodată nu este momentul potrivit să ţi se strice definitiv motorul maşinii. Eram managerul general al staţiei radio din campusul unei universităţi creştine, 90.1 FM WJOU, şi slujeam ca profesoară adjunctă în Departamentul de Comunicare. Motorul maşinii mi s-a stricat şi eram devastată. Cel mai nepotrivit moment! Nu aveam cu ce să mă deplasez; financiar, nici nu se punea problema să îmi pot cumpăra altă maşină. Luni de zile am învăţat cum să fiu răbdătoare şi să aştept să fiu dusă de familie, prieteni şi chiar de studenţi cu maşina. Dar Dumnezeu este marele Dătător! El deja avea în plan o minune.

  Cu câţiva ani înainte am organizat un concurs, Pastorul anului, la staţia radio pentru a sărbători luna de apreciere a pastorilor. Dintre toate persoanele, un proiect misionar local a sărit în evidenţă. Pastorul şi soţia lui începuseră un program misionar pentru bărbaţii care ieşeau din închisoare, ajutându-i să se reintegreze în socitate. Eu şi directoarea de programe a staţiei radio, Jody Jones, am vizitat micuţa biserică şi i-am oferit cuplului pastoral un coş cu fructe şi, în schimb, ei ne-au umplut de dragostea lor. A fost o zi de neuitat, dar nu ştiam pe atunci importanţa acelei zile peste ani.

  Într-o dimineaţă, după săptămâni de incertitudine şi neplăceri, am avut un simţământ puternic că Dumnezeu urma să găsească o cale ca eu să am o maşină nouă. Parcă nimic nu era diferit – în afară de credinţa mea. Am hotărât în inima mea, fără să mă îndoiesc, că Dumnezeu îmi va purta de grijă. I-am spus mamei mele: „Trebuie să merg la parcul auto pentru a-mi cumpăra o maşină.”

  Uimită, ea a spus: „O maşină? Astăzi? Dar nu ai bani!” I-am spus din nou acelaşi lucru. Având o credinţă puternică, dar fiind convinsă şi de hotărârea care mi se citea pe faţă, mama a spus: „Bine, hai să mergem!”

  După ce am vorbit cu vânzătorul şi am testat câteva maşini, am intrat în biroul de plăţi. Am înălţat o rugăciune în taină şi i-am explicat situaţia mea angajatului de acolo, un bărbat amabil. El a zâmbit şi a spus cu voce aproape ştearsă: „Nu îţi aminteşti de mine, nu-i aşa?” Văzând nedumerirea mea, el a spus: „Aţi venit la mine la biserică şi le-aţi oferit un cadou pastorului şi soţiei lui în urmă cu câţiva ani. Am apreciat foarte mult gestul dumneavoastră şi, de asemenea, postul de radio. Nu vă faceţi griji, doamnă, astăzi veţi primi o maşină.” Aşa a şi fost. „Înainte să Mă chemi, Eu voi răspunde.” Ce Dumnezeu uimitor!

  Victoria L. Joiner

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...