Articolul precedentA felház szükségessége
  Articolul următorMă înec!

  Lecții de la un remorcher

  Domnul este tăria mea şi pricina laudelor mele; El m-a mântuit. – Psalmii 118:14

  Îmi amintesc cât de mult le plăceau povestioarele copiilor mei când erau mici. Una dintre ele era „Scuffy, micul remorcher”. Scuffy era un remorcher care lucra în port şi care şi-a dat seama cât de importantă era munca lui, deşi el era foarte mic.

  Recent, în timp ce eu şi soţul meu eram în vacanţă pe malul fluviului Port, Australia, am observat un remorcher care s-a oprit foarte aproape de locul în care eram noi aşezaţi. Discutând despre ce face un astfel de vas, am observat pe fluviu şi o navă de marfa uriaşă, roşie, însoţită de un remorcher care părea să fie vasul-pilot. S-au apropiat foarte încet şi aproape au oprit. În acel moment, am putut vedea o procedură uimitoare: fiecare remorcher s-a poziţionat în aşa fel încât să poată prelua controlul total asupra vasului imens. Unul s-a aşezat chiar la proră, pe o parte, şi celălalt părea să fie legat de cealaltă parte, la etravă, de unde trăgea. Vasul a înaintat foarte încet până când a ajuns în locul în care trebuia să staţioneze. Cele două remorchere l-au manevrat, întorcându-l complet, înainte de a veni ambele pe aceeaşi parte pentru a-l împinge cu mare atenţie spre dană!

  Aceste remorchere aplicau cuvintele din Eclesiastul 9:10, unde găsim următorul sfat: „Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!” În timp ce ne uitam la echipa de remorchere mi-a venit un alt verset în minte: „Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor” (Eclesiastul 4:9). Putem învăţa multe din munca în echipă, căci, atunci când lucrăm împreună, realizăm mai mult şi cu satisfacţii mai mari.

  Mi-am mai amintit şi textul din Isaia 28:26: „Dumnezeul lui l-a învăţat să facă aşa, El i-a dat aceste învăţături.” După cum maşiniştii remorcherelor au nevoie de multă instruire pentru a cunoaşte modul de operare, şi noi, la rândul nostru, avem nevoie de călăuzirea divină în tot ceea ce facem pentru Dumnezeu şi pentru ceilalţi. „Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările” (Proverbele 3:6).

  Concluzia la care am ajuns în acea zi a fost că orice ai face, întotdeauna să o faci bine, chiar dacă te simţi nepregătită sau neimportantă. Asta a aflat şi Scuffy, micul remorcher.

  Lyn Welk-Sandy

  Lecții de la un remorcher - 2020. După cum maşiniştii remorcherelor au nevoie de multă instruire pentru a cunoaşte modul de operare, şi noi, la rândul nostru, avem nevoie de călăuzirea divină în tot ceea ce facem pentru Dumnezeu şi pentru ceilalţi. „Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...