Articolul precedentA felház szükségessége
  Articolul următorMă înec!

  Lecții de la un remorcher

  Domnul este tăria mea şi pricina laudelor mele; El m-a mântuit. – Psalmii 118:14

  Îmi amintesc cât de mult le plăceau povestioarele copiilor mei când erau mici. Una dintre ele era „Scuffy, micul remorcher”. Scuffy era un remorcher care lucra în port şi care şi-a dat seama cât de importantă era munca lui, deşi el era foarte mic.

  Recent, în timp ce eu şi soţul meu eram în vacanţă pe malul fluviului Port, Australia, am observat un remorcher care s-a oprit foarte aproape de locul în care eram noi aşezaţi. Discutând despre ce face un astfel de vas, am observat pe fluviu şi o navă de marfa uriaşă, roşie, însoţită de un remorcher care părea să fie vasul-pilot. S-au apropiat foarte încet şi aproape au oprit. În acel moment, am putut vedea o procedură uimitoare: fiecare remorcher s-a poziţionat în aşa fel încât să poată prelua controlul total asupra vasului imens. Unul s-a aşezat chiar la proră, pe o parte, şi celălalt părea să fie legat de cealaltă parte, la etravă, de unde trăgea. Vasul a înaintat foarte încet până când a ajuns în locul în care trebuia să staţioneze. Cele două remorchere l-au manevrat, întorcându-l complet, înainte de a veni ambele pe aceeaşi parte pentru a-l împinge cu mare atenţie spre dană!

  Aceste remorchere aplicau cuvintele din Eclesiastul 9:10, unde găsim următorul sfat: „Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!” În timp ce ne uitam la echipa de remorchere mi-a venit un alt verset în minte: „Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor” (Eclesiastul 4:9). Putem învăţa multe din munca în echipă, căci, atunci când lucrăm împreună, realizăm mai mult şi cu satisfacţii mai mari.

  Mi-am mai amintit şi textul din Isaia 28:26: „Dumnezeul lui l-a învăţat să facă aşa, El i-a dat aceste învăţături.” După cum maşiniştii remorcherelor au nevoie de multă instruire pentru a cunoaşte modul de operare, şi noi, la rândul nostru, avem nevoie de călăuzirea divină în tot ceea ce facem pentru Dumnezeu şi pentru ceilalţi. „Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările” (Proverbele 3:6).

  Concluzia la care am ajuns în acea zi a fost că orice ai face, întotdeauna să o faci bine, chiar dacă te simţi nepregătită sau neimportantă. Asta a aflat şi Scuffy, micul remorcher.

  Lyn Welk-Sandy

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...