Puterea bunătății

Dragostea (…) este plină de bunătate. – 1 Corinteni 13:4

Tot anul trecut mi-am concentrat atenţia pe un aspect special al iubirii lui Dumnezeu: bunătatea Sa. Acest lucru m-a făcut mai conştientă de grija Lui pentru mine şi de grija mea pentru ceilalţi. Dragostea este un simţământ ascuns în inima noastră asemenea unei perle într-o stridie. Dar bunătatea dă viaţă dragostei şi o transformă în realitate.

La începutul acestui an m-am alăturat unei iniţiative creştine numite „Patruzeci de fapte”, care îi încurajează pe oameni să facă cel puţin o faptă de bunătate pe zi timp de patruzeci de zile. În fiecare zi primeam un gând care să mă inspire şi o provocare la bunătate: bunătate la mine acasă, pe drum spre locul de muncă, în oraş, la birou, pe strada mea. Faptul că am participat la această acţiune mi-a deschis ochii mai mult faţă de marea nevoie a oamenilor de bunătate în fiecare zi, în orice mod. Găsirea de noi posibilităţi de a arăta bunătate mi-a înseninat şi mie viaţa. Într-o zi am văzut o mamă tânără în vârful unei scări lungi dintr-un magazin. Cu o mână încerca să manevreze căruţul plin de cumpărături şi cu cealaltă ţinea un copilaş. Am atins-o cu blândeţe pe umăr şi am spus: „Daţi-mi voie să vă ajut cu căruţul până jos. Astfel veţi avea ambele mâini libere pentru fetiţă.”

A răsuflat uşurată. „Vă mulţumesc mult de tot! Sunteţi foarte amabilă!”

Am aşteptat-o la baza scărilor şi, în timp ce punea fetiţa înapoi în cărucior, i-am spus: „Sunteţi foarte răbdătoare cu ea. Sunteţi o mamă descurcăreaţă. Sper să aveţi o zi frumoasă amândouă.”

S-a întors spre mine cu lacrimi în ochi. ,Aveam nevoie de acest lucru. Este cu adevărat o zi frumoasă. Acum pot să văd cât de albastru este cerul. Este uimitor!” A fost nevoie de doar câteva clipe. Nu m-a costat nimic. Dar ei i-a oferit speranţă şi mângâiere şi a ajutat-o să vadă lumea în culori mai frumoase.

Bunătatea este o metodă puternică de a schimba comunitatea în care suntem. Cu toţii putem face ceva pentru a transforma în realitate dragostea lui Dumnezeu în această lume stricată şi tristă. Totodată este una dintre cele mai bune metode de a hrăni fericirea şi de a contracara singurătatea şi tristeţea. De ce nu încerci să faci o faptă de bunătate în fiecare zi, timp de patruzeci de zile, doar ca să vezi ce se întâmplă? Cere-I lui Dumnezeu să îţi arate cum poţi să le dai şi altora bunătatea Lui în această zi.

Karen Holford

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor