Articolul precedentProiecție wireless
  Articolul următorUn tăciune scos din foc

  Copacii luptători

  Filistenii s-au suit din nou şi (…) David a întrebat pe Domnul. – 2 Samuel 5:22,23

  Te-ai rugat vreodată la Dumnezeu să îţi descopere voia Lui şi apoi te-ai confruntat din nou cu o situaţie asemănătoare, aşa că ai făcut exact la fel ca înainte, dar nu a mai funcţionat? Mie mi s-a întâmplat. Povestea lui David din 2 Samuel 5:17-25 ne arată de ce nu suntem pe aceeaşi lungime de undă cu voia lui Dumnezeu când nu ne rugăm să o aflăm în fiecare situaţie.

  Filistenii au fost vrăjmaşii israeliţilor timp de multe secole. Decenii la rând, David a fost, uneori, vrăjmaşul lor şi, uneori, vasalul lor. Dar când David a fost uns ca împărat al Israelului, nu doar conducătorul seminţiei Iuda, el nu le-a mai fost aliat şi au invadat Israelul.

  David L-a întrebat pe Dumnezeu dacă ar trebui să meargă împotriva lor în valea Refaim şi au primit răspuns că vor fi daţi în mâna lui. Însuşi Domnul a mers înaintea oastei lui David, producând teamă şi confuzie şi uşurându-le calea pentru a-i cuceri pe filisteni.

  Dar curând, filistenii s-au întors şi s-au răspândit din nou în valea Refaim. În mod normal, eu m-aş gândi să fac exact ca şi înainte şi m-aş grăbi spre ei, crezând: Ii voi alunga biruitor din nou. Dar David nu a făcut aşa. El L-a întrebat pe Domnul şi a doua oară. Domnul i-a dat instrucţiuni diferite: nu îi ataca din nou, ci înconjoară-i din spate şi aşteaptă semnalul pentru a înainta în tăcere. Semnalul? „Când vei auzi un vuiet de paşi în vârfurile duzilor” (v. 24). Auzeau David şi armata lui de luptători că o armată de îngeri puternici mărşăluia pentru a-i salva? Le-a dat oare curaj? Au râs oare plini de bucurie?

  Filistenii au auzit vuietul năucitor al paşilor în vârful copacilor şi au fost cuprinşi şi mai mult de confuzie. A înainta însemna să păşească chiar în mijlocul taberei israeliţilor care îi aşteptau. A se retrage însemna să dea nas în nas cu… ce? Ajutoarele! Dar erau vrăjmaşi sau prieteni? în urmă cu mult timp, valea aceea fusese adăpost pentru uriaşul Rapha, strămoşul lui Goliat. Oare erau uriaşi sau poate chiar fantome care îşi ridicau săbiile şi suliţele până în vârfurile copacilor?

  Când israeliţii au atacat dintr-o parte, vrăjmaşul panicat a luat-o la fugă şi nu s-a mai întors niciodată.

  Ai observat? Domnul a dat instrucţiuni noi. El întotdeauna o face. Doar întreabă-l pe Moise cum să scoată apă din stâncă sau pe Iosua cum să cucerească o cetate, pe Ieremia cum să transmită o solie din partea Domnului. Aceste istorisiri ne învaţă că Dumnezeu este creativ şi nu face lucrurile la fel de fiecare dată. Eu trebuie să întreb care este voia lui Dumnezeu, care îmi este descoperită în fiecare zi şi în fiecare situaţie.

  Rebecca Timon Turner

  Copacii luptători - 2020. Aceste istorisiri biblice ne învaţă că Dumnezeu este creativ şi nu face lucrurile la fel de fiecare dată. Eu trebuie să întreb care este voia lui Dumnezeu, care îmi este descoperită în fiecare zi şi în fiecare situaţie.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...