Articolul precedentProiecție wireless
  Articolul următorUn tăciune scos din foc

  Copacii luptători

  Filistenii s-au suit din nou şi (…) David a întrebat pe Domnul. – 2 Samuel 5:22,23

  Te-ai rugat vreodată la Dumnezeu să îţi descopere voia Lui şi apoi te-ai confruntat din nou cu o situaţie asemănătoare, aşa că ai făcut exact la fel ca înainte, dar nu a mai funcţionat? Mie mi s-a întâmplat. Povestea lui David din 2 Samuel 5:17-25 ne arată de ce nu suntem pe aceeaşi lungime de undă cu voia lui Dumnezeu când nu ne rugăm să o aflăm în fiecare situaţie.

  Filistenii au fost vrăjmaşii israeliţilor timp de multe secole. Decenii la rând, David a fost, uneori, vrăjmaşul lor şi, uneori, vasalul lor. Dar când David a fost uns ca împărat al Israelului, nu doar conducătorul seminţiei Iuda, el nu le-a mai fost aliat şi au invadat Israelul.

  David L-a întrebat pe Dumnezeu dacă ar trebui să meargă împotriva lor în valea Refaim şi au primit răspuns că vor fi daţi în mâna lui. Însuşi Domnul a mers înaintea oastei lui David, producând teamă şi confuzie şi uşurându-le calea pentru a-i cuceri pe filisteni.

  Dar curând, filistenii s-au întors şi s-au răspândit din nou în valea Refaim. În mod normal, eu m-aş gândi să fac exact ca şi înainte şi m-aş grăbi spre ei, crezând: Ii voi alunga biruitor din nou. Dar David nu a făcut aşa. El L-a întrebat pe Domnul şi a doua oară. Domnul i-a dat instrucţiuni diferite: nu îi ataca din nou, ci înconjoară-i din spate şi aşteaptă semnalul pentru a înainta în tăcere. Semnalul? „Când vei auzi un vuiet de paşi în vârfurile duzilor” (v. 24). Auzeau David şi armata lui de luptători că o armată de îngeri puternici mărşăluia pentru a-i salva? Le-a dat oare curaj? Au râs oare plini de bucurie?

  Filistenii au auzit vuietul năucitor al paşilor în vârful copacilor şi au fost cuprinşi şi mai mult de confuzie. A înainta însemna să păşească chiar în mijlocul taberei israeliţilor care îi aşteptau. A se retrage însemna să dea nas în nas cu… ce? Ajutoarele! Dar erau vrăjmaşi sau prieteni? în urmă cu mult timp, valea aceea fusese adăpost pentru uriaşul Rapha, strămoşul lui Goliat. Oare erau uriaşi sau poate chiar fantome care îşi ridicau săbiile şi suliţele până în vârfurile copacilor?

  Când israeliţii au atacat dintr-o parte, vrăjmaşul panicat a luat-o la fugă şi nu s-a mai întors niciodată.

  Ai observat? Domnul a dat instrucţiuni noi. El întotdeauna o face. Doar întreabă-l pe Moise cum să scoată apă din stâncă sau pe Iosua cum să cucerească o cetate, pe Ieremia cum să transmită o solie din partea Domnului. Aceste istorisiri ne învaţă că Dumnezeu este creativ şi nu face lucrurile la fel de fiecare dată. Eu trebuie să întreb care este voia lui Dumnezeu, care îmi este descoperită în fiecare zi şi în fiecare situaţie.

  Rebecca Timon Turner

  Copacii luptători - 2020. Aceste istorisiri biblice ne învaţă că Dumnezeu este creativ şi nu face lucrurile la fel de fiecare dată. Eu trebuie să întreb care este voia lui Dumnezeu, care îmi este descoperită în fiecare zi şi în fiecare situaţie.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.