Sincronizare perfectă

  Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:6

  Când m-am pensionat în 2008, Walter, soţul meu, mi-a promis că vom putea să ne mutăm mai aproape de familia noastră, aşa că numaidecât am început să fac ordine în casă. Dar un an mai târziu şi-a schimbat total părerea. Ideea de a se muta îi provoca prea mult stres şi susţinea sus şi tare în faţa tuturor că el nu se va muta niciodată! Iubea casa în care locuiam, locul de muncă de unde se pensionase, prietenii, biserica, bărbierul, magazinul de unde ne făceam cumpărături şi meciurile de fotbal american ale echipei Kansas City Chiefs.

  În 2010, fiind în vizită la fiul şi nora noastră care locuiesc în Atlanta, Georgia, am văzut un cartier care ne-a plăcut foarte mult, dar preţurile caselor erau cu mult peste ceea ce ne permiteam noi. Acea călătorie m-a entuziasmat atât de tare, încât, la întoarcerea acasă, am sunat agentul imobiliar. Cu siguranţă nu strică să aflu mai multe informaţii, m-am gândit eu. În cele din urmă, am invitat agentul imobiliar la noi acasă. Ajuns la noi, el l-a întrebat pe Walter care erau motivele pentru care dorea să se mute. El şi-a ridicat privirea din ziar şi a spus: „Nu vreau.” Am fost răvăşită şi I-am promis Domnului că, dacă nu era voia Lui să ne mutăm, voi fi mulţumită să trăiesc în căsuţa noastră. Familia şi prietenii mi s-au alăturat în rugăciune pentru viitorul nostru, cerând împlinirea făgăduinţei din Filipeni 4:6: „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.”

  În 2011 au început să se întâmple minuni. Walter a devenit atât de dezgustat de meciurile de fotbal american ale echipei Chiefs, încât a vândut biletele pentru ambele sezoane, bilete pe care ni le tot cumpăraserăm în ultimii patruzeci de ani. (Isuse, Îţi mulţumesc!) Timp de mai mulţi ani i-a plăcut foarte mult locul de muncă temporar pe care îl primise la Fisc în calitate de pensionar, până când a primit o sarcină pe care a urât-o. La sfârşitul acelei perioade şi-a dat demisia. (Isuse, Îţi mulţumesc!) După ce timp de treizeci şi trei de ani am locuit în căsuţa noastră confortabilă, vecinii au început să se mute şi valoarea proprietăţilor din cartier a scăzut. Am scos casa la vânzare în iulie 2012 şi, în septembrie, am mers în vizită în Atlanta. Şi acolo preţul caselor scăzuse drastic din cauza recesiunii şi a executării silite şi oferta noastră pentru o casă a fost acceptată. După ce am locuit în Kansas City, Missouri, timp de atât de mulţi ani, ne-am mutat în Atlanta cu doar două zile înainte ca nepoatele noastre gemene să vină pe lume. Şi acum îl lăudăm pe Dumnezeu, din mâna căruia vin toate binecuvântările!

  Doamne, ajută-mă ca în orice situaţie să las lucrurile în mâna Ta şi să aştept sincronizarea Ta perfectă!

  Shirley Sain Fordham

  Sincronizare perfectă - 2020. Doamne, ajută-mă ca în orice situaţie să las lucrurile în mâna Ta şi să aştept sincronizarea Ta perfectă!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...