Articolul precedentMindig lesznek nehézségek
  Articolul următorCâinii au suflet?

  Ziua în care Dumnezeu a preluat controlul

  Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul. – Isaia 58:11

  Ai simţit vreodată că poţi face totul? Uneori facem anumite lucruri fără a ne consulta cu Dumnezeu mai întâi şi apoi trebuie să apelăm la El pentru a ne salva din anumite situaţii care ne pun viaţa în pericol. Una dintre scriitoarele creştine preferate ne îndeamnă să-I predăm controlul zilelor noastre Domnului de cum ne trezim dimineaţa. Într-o zi am învăţat o lecţie pe care nu o voi uita niciodată: indiferent care ar fi miza, mai întâi îl întreb pe Dumnezeu.

  Prognoza meteo spunea că va fi o zi urâtă de iarnă; totuşi nu am ascultat de această avertizare şi nici nu am cerut călăuzirea lui Dumnezeu. Am crezut că aveam suficient timp pentru a lucra să fac câţiva bani! Am făcut tot ce îmi planificasem pentru acea zi şi am pornit înapoi spre casă. Atunci am descoperit că, în timp ce eu eram la lucru, vremea se înrăutăţise considerabil. Deja se adunase un strat gros de zăpadă. Am început să mă îngrijorez neştiind dacă voi putea conduce maşina, care nici ea nu era într-o stare prea bună. Totuşi, trebuia să ajung acasă, la copii.

  Atunci mi-am dat seama că făcusem o mare greşeală din cauză că mă bazasem pe mine, fără să mă consult cu Dumnezeu în acea dimineaţă. Aveam nevoie de ajutor – şi repede. Nu mai era nicio maşină pe şosea; toţi ceilalţi luaseră aminte la avertizare. Îmi amintesc un citat pe care l-am citit de curând: „îngâmfarea omenească şi mulţumirea de sine se simt mustrate în prezenţa Sa [a Mântuitorului].” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 49, în orig.)

  La un moment dat, maşina mea a început să alunece şi să se învârtă în toate direcţiile. M-am rugat lui Dumnezeu să mă ierte şi să mă ajute. El a auzit strigătul meu şi maşina s-a oprit pe o movilă, cu faţa spre nord. Am continuat să mă rog, pentru că îmi era teamă că maşina se va răsturna. În mod providenţial, maşina a alunecat înapoi pe drum cu faţa spre vest, chiar în direcţia spre care mă îndreptam eu. I-am mulţumit lui Dumnezeu şi I-am promis că nu voi mai încerca niciodată să fiu Wonder Woman (Femeia Minune). Dar cum a rămas cu banii pe care îmi doream atât de mult să îi câştig în acea zi? Ei bine, din cauza furtunii de zăpadă care a lovit în acea seară, nu am putut folosi banii până nu s-au deschis toate magazinele, o săptămână mai târziu!

  Domnul îşi va ţine făgăduinţele dacă noi ne încredem în El, nu în noi înşine, pentru a purta de grijă nevoilor noastre. Nu uita niciodată că „îngeri din locurile cereşti vor sprijini paşii acelora care vin şi merg la porunca lui Dumnezeu”. (Ibidem, p. 48, în orig.)

  Flore Aubry Hamilton

  Ziua în care Dumnezeu a preluat controlul - 2020. Domnul îşi va ţine făgăduinţele dacă noi ne încredem în El, nu în noi înşine, pentru a purta de grijă nevoilor noastre. Nu uita niciodată că „îngeri din locurile cereşti vor sprijini paşii acelora care vin şi merg la porunca lui Dumnezeu”.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...