Articolul precedentAz igazi kedvesség
  Articolul următorUniversalitatea fricii

  „Răzbunarea este a Mea”

  Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău. (…) Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii. Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri, ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu, căci este scris: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul. Dimpotrivă, „dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci, dacă vei face astfel, vei îngrămădi cărbuni aprinşi pe capul lui.” Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine. – Romani 12:17-21

  În 2006, o comunitate Amish a fost martora unui atac armat care a dus la decesul a cinci fete de vârstă şcolară. Dar mai şocantă decât împuşcăturile a fost atitudinea de iertare şi generozitate a familiilor din comunitate faţă de cel care a tras cu arma şi faţă de familia lui.

  În 2015, un tânăr a participat la un studiu biblic într-o biserică afro-americană din Carolina de Sud, unde a omorât nouă persoane în timpul studiului. Familiile victimelor au fost şi ele foarte iertătoare cu acest tânăr.

  În iunie 2004, la un local de noapte a avut loc o altercaţie în urma căreia au murit doi oameni, unul dintre ei fiind băiatul meu mijlociu. La fel ca în cazul familiilor amintite mai sus, şi eu am avut o atitudine iertătoare.

  Acestea sunt doar trei incidente tragice din istoria vieţii noastre. Deşi familiile noastre nu s-au întâlnit niciodată, avem anumite lucruri în comun. Unul dintre ele este modul în care „răzbunăm” aceste fapte de violenţă fără sens. Toate cele trei familii şi-au amintit că Dumnezeu este dragoste, Dumnezeu este iertare şi că El spune că răzbunarea este a Lui şi o va aplica la momentul potrivit.

  Multe familii au pierdut persoane dragi din cauza unor fapte de violenţă. Ştim că trăim în ultimele zile ale istoriei acestui pământ şi de aceea noi credem că aceste fapte de violenţă la întâmplare sau uneori cu un scop precis vor fi tot mai tragice, nu mai paşnice. Oricare ar fi situaţia, este greu să pierzi pe cineva drag. Dar există speranţă pentru cei care Îl iubesc pe Dumnezeu, de aceea „să nu vă întristaţi ca ceilalţi, care n-au nădejde” (1 Tesaloniceni 4:16-18). Ce zi va fi aceea!

  Cu adevărat putem spune că Dumnezeul cerului va purta de grijă nevoilor noastre, „după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19). Nevoia noastră, ca familii care am simţit pe propria piele aceste fapte de violenţă, este să demonstrăm cum să iertăm şi apoi să Îl permitem lui Dumnezeu să se ocupe de răzbunare.

  Mattie E. Johnson

  „Răzbunarea este a Mea” - 2020. Cu adevărat putem spune că Dumnezeul cerului va purta de grijă nevoilor noastre, „după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos”. Nevoia noastră, ca familii care am simţit pe propria piele aceste fapte de violenţă, este să demonstrăm cum să iertăm şi apoi să Îl permitem lui Dumnezeu să se ocupe de răzbunare.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...