Articolul precedentHelyes ruházkodás
  Articolul următorMi-e frică!

  Dumnezeu este credincios

  Să ştii dar că Domnul Dumnezeul tău este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios şi Işi ţine legământul şi îndurarea până la al miilea neam de oameni faţă de cei ce-L iubesc şi păzesc poruncile Lui. – Deuteronomul 7:9

  Ai întâlnit vreodată pe cineva care avea întrebări despre Dumnezeu? Eu da. Prea adesea creştinii cred că a fi copil al lui Dumnezeu te face imun la atacurile celui rău. Ei presupun că furtunile vieţii vor trece pe lângă ei.

  Totuşi, adesea, se întâmplă exact opusul. Vrăjmaşul sufletelor noastre doreşte să ne pierdem credinţa în dragostea lui Dumnezeu şi să ne îndoim de înţelepciunea şi grija Lui. Tocmai de aceea el îi atacă pe copiii lui Dumnezeu.

  Din nefericire, chiar am văzut oameni care Îl întorc spatele lui Dumnezeu şi părăsesc biserica pentru că Dumnezeu nu a oprit anumite furtuni din viaţa lor, care i-au lovit cu putere.

  Cu siguranţă, furtuna va veni şi adesea o va face când te aştepţi mai puţin. Tocmai asta face ca furtuna să fie un test şi mai puternic al credinţei noastre. Niciunul dintre noi nu ar trebui să aibă parte de probleme în viaţă. Dar trebuie să trecem prin încercări, poate ne-ar ajuta dacă am şti dinainte la ce să ne aşteptăm. Astfel am putea face planuri mai bune pentru această perioadă de greutăţi, nu-i aşa? Din nefericire, nu aşa stau lucrurile. Dacă am putea prevedea viitorul şi am face provizii pentru vremuri grele, am începe să ne bazăm pe noi înşine şi nu pe Dumnezeu. Cum ar mai creşte credinţa noastră?

  Dumnezeu, în dragostea şi mila Sa, permite uneori încercări în viaţa noastră ca să ne mărească credinţa. Cum vom reacţiona în faţa provocărilor neaşteptate: cu credinţă şi încredere sau cu îndoieli şi teamă? Când vrăjmaşul vine împotriva noastră asemenea unui potop, încotro ne vom îndrepta?

  Realitatea incontestabilă a umblării cu Domnul este că El niciodată nu ne părăseşte, chiar şi atunci când simţim că o face. Dumnezeul experienţelor fericite din viaţa noastră este acelaşi cu Dumnezeul momentelor mai puţin plăcute. El este cu noi în vremuri bune, dar şi la necaz. Ori de câte ori suferim ziua sau noaptea, ne putem încrede în făgăduinţele Sale, în special în cele în care primim asigurarea că nimic nu este prea greu pentru El (vezi Ieremia 32:27). Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru credincioşia cu care răspunde fiecărei nevoi! Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru făgăduinţa că nu ne va părăsi niciodată! Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru puterea Lui de a vindeca, binecuvânta, ierta şi de a ne spăla păcatele! Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru dragostea, mila şi bunătatea Lui.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru că în orice situaţie Tu ai rămas credincios!

  Christiana Agyenim-Boateng

  Dumnezeu este credincios - 2020. Realitatea incontestabilă a umblării cu Domnul este că El niciodată nu ne părăseşte, chiar şi atunci când simţim că o face. Dumnezeul experienţelor fericite din viaţa noastră este acelaşi cu Dumnezeul momentelor mai puţin plăcute. El este cu noi în vremuri bune, dar şi la necaz.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...