Articolul precedentHelyes ruházkodás
  Articolul următorMi-e frică!

  Dumnezeu este credincios

  Să ştii dar că Domnul Dumnezeul tău este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios şi Işi ţine legământul şi îndurarea până la al miilea neam de oameni faţă de cei ce-L iubesc şi păzesc poruncile Lui. – Deuteronomul 7:9

  Ai întâlnit vreodată pe cineva care avea întrebări despre Dumnezeu? Eu da. Prea adesea creştinii cred că a fi copil al lui Dumnezeu te face imun la atacurile celui rău. Ei presupun că furtunile vieţii vor trece pe lângă ei.

  Totuşi, adesea, se întâmplă exact opusul. Vrăjmaşul sufletelor noastre doreşte să ne pierdem credinţa în dragostea lui Dumnezeu şi să ne îndoim de înţelepciunea şi grija Lui. Tocmai de aceea el îi atacă pe copiii lui Dumnezeu.

  Din nefericire, chiar am văzut oameni care Îl întorc spatele lui Dumnezeu şi părăsesc biserica pentru că Dumnezeu nu a oprit anumite furtuni din viaţa lor, care i-au lovit cu putere.

  Cu siguranţă, furtuna va veni şi adesea o va face când te aştepţi mai puţin. Tocmai asta face ca furtuna să fie un test şi mai puternic al credinţei noastre. Niciunul dintre noi nu ar trebui să aibă parte de probleme în viaţă. Dar trebuie să trecem prin încercări, poate ne-ar ajuta dacă am şti dinainte la ce să ne aşteptăm. Astfel am putea face planuri mai bune pentru această perioadă de greutăţi, nu-i aşa? Din nefericire, nu aşa stau lucrurile. Dacă am putea prevedea viitorul şi am face provizii pentru vremuri grele, am începe să ne bazăm pe noi înşine şi nu pe Dumnezeu. Cum ar mai creşte credinţa noastră?

  Dumnezeu, în dragostea şi mila Sa, permite uneori încercări în viaţa noastră ca să ne mărească credinţa. Cum vom reacţiona în faţa provocărilor neaşteptate: cu credinţă şi încredere sau cu îndoieli şi teamă? Când vrăjmaşul vine împotriva noastră asemenea unui potop, încotro ne vom îndrepta?

  Realitatea incontestabilă a umblării cu Domnul este că El niciodată nu ne părăseşte, chiar şi atunci când simţim că o face. Dumnezeul experienţelor fericite din viaţa noastră este acelaşi cu Dumnezeul momentelor mai puţin plăcute. El este cu noi în vremuri bune, dar şi la necaz. Ori de câte ori suferim ziua sau noaptea, ne putem încrede în făgăduinţele Sale, în special în cele în care primim asigurarea că nimic nu este prea greu pentru El (vezi Ieremia 32:27). Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru credincioşia cu care răspunde fiecărei nevoi! Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru făgăduinţa că nu ne va părăsi niciodată! Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru puterea Lui de a vindeca, binecuvânta, ierta şi de a ne spăla păcatele! Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru dragostea, mila şi bunătatea Lui.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru că în orice situaţie Tu ai rămas credincios!

  Christiana Agyenim-Boateng

  Dumnezeu este credincios - 2020. Realitatea incontestabilă a umblării cu Domnul este că El niciodată nu ne părăseşte, chiar şi atunci când simţim că o face. Dumnezeul experienţelor fericite din viaţa noastră este acelaşi cu Dumnezeul momentelor mai puţin plăcute. El este cu noi în vremuri bune, dar şi la necaz.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...