Brațele cele veșnice

  Dumnezeul cel veşnic este un loc de adăpost şi sub braţele Lui cele veşnice este un loc de scăpare. – Deuteronomul 33:27

  În această dimineaţă, în timp ce citeam din Marcu 9, am văzut o reprezentare foarte frumoasă a lui Isus. El a creat o reprezentare vizuală când a pus un copilaş în mijlocul ucenicilor care îl înconjurau. Apoi, Isus a luat copilaşul în braţele Sale şi le-a spus ucenicilor că oricine primeşte în braţele Sale pe un copilaş în Numele Lui, îl primeşte pe Isus şi pe Cel care L-a trimis (Marcu 9:36,37). În capitolul următor, Marcu relatează povestea bine cunoscută despre Isus care a primit toţi copilaşii care veneau la El. Din nou, Marcu scoate în evidenţă faptul că Isus „i-a luat în braţe şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei” (Marcu 10:16).

  Dintr-odată am observat că doar Marcu menţionează faptul că Isus i-a luat pe copii în braţe. Matei şi Luca relatează şi ei acelaşi episod, dar niciunul nu menţionează faptul că Isus i-a luat în braţe pe aceşti copilaşi. Nu îţi place acest tablou? Nu vezi cum Isus Se apleacă spre aceşti micuţi şi ei răspund, sărind la El în braţe? Ce ar putea fi mai alinător decât să simţi acele braţele iubitoare, sigure, în jurul tău? Copiii erau cea mai marginalizată clasă din vremea lui Isus. Ei nu erau consideraţi importanţi sau ca fiind membri care contribuiau cu ceva în societate – deşi chiar şi robii contribuiau. Totuşi, Isus le vede valoarea şi potenţialul şi ne sfătuieşte pe fiecare dintre noi să devenim la fel de iubitori şi încrezători ca „aceşti copilaşi” (v. 15).

  Meditând la braţele lui Isus, am fost atrasă de un pasaj foarte frumos din Deuteronomul 33, care prezintă binecuvântarea pe care Moise a rostit-o în dreptul fiecărei seminţii din Israel înainte de moartea lui: „Dumnezeul cel veşnic este un loc de adăpost, şi sub braţele Lui cele veşnice este un loc de scăpare” (v. 27). Nimic nu se aseamănă cu a simţi braţele Domnului în jurul tău! Odată, într-o situaţie foarte dificilă din viaţa mea, vorbeam cu Dumnezeu şi I-am cerut să mă mângâie. Am deschis Biblia şi… ce să vezi! „Cum mângâie pe cineva mamă-sa, aşa vă voi mângâia Eu…” (Isaia 66:13).

  Dumnezeul nostru ne cunoaşte personal. El ştie nevoile şi dorinţele noastre. El ne iubeşte infinit şi necondiţionat. Poate că astăzi ai nevoie să simţi braţele Lui puternice că te susţin, te ridică şi te mângâie. El este lângă tine! Trebuie doar să te sprijini şi să te odihneşti în aceste braţe pline de dragoste. El te va purta prin orice ar fi să treci.

  Myrna Hanna

  Brațele cele veșnice - 2020. Dumnezeul nostru ne cunoaşte personal. El ştie nevoile şi dorinţele noastre. El ne iubeşte infinit şi necondiţionat. Poate că astăzi ai nevoie să simţi braţele Lui puternice că te susţin, te ridică şi te mângâie. El este lângă tine!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...