Brațele cele veșnice

  Dumnezeul cel veşnic este un loc de adăpost şi sub braţele Lui cele veşnice este un loc de scăpare. – Deuteronomul 33:27

  În această dimineaţă, în timp ce citeam din Marcu 9, am văzut o reprezentare foarte frumoasă a lui Isus. El a creat o reprezentare vizuală când a pus un copilaş în mijlocul ucenicilor care îl înconjurau. Apoi, Isus a luat copilaşul în braţele Sale şi le-a spus ucenicilor că oricine primeşte în braţele Sale pe un copilaş în Numele Lui, îl primeşte pe Isus şi pe Cel care L-a trimis (Marcu 9:36,37). În capitolul următor, Marcu relatează povestea bine cunoscută despre Isus care a primit toţi copilaşii care veneau la El. Din nou, Marcu scoate în evidenţă faptul că Isus „i-a luat în braţe şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei” (Marcu 10:16).

  Dintr-odată am observat că doar Marcu menţionează faptul că Isus i-a luat pe copii în braţe. Matei şi Luca relatează şi ei acelaşi episod, dar niciunul nu menţionează faptul că Isus i-a luat în braţe pe aceşti copilaşi. Nu îţi place acest tablou? Nu vezi cum Isus Se apleacă spre aceşti micuţi şi ei răspund, sărind la El în braţe? Ce ar putea fi mai alinător decât să simţi acele braţele iubitoare, sigure, în jurul tău? Copiii erau cea mai marginalizată clasă din vremea lui Isus. Ei nu erau consideraţi importanţi sau ca fiind membri care contribuiau cu ceva în societate – deşi chiar şi robii contribuiau. Totuşi, Isus le vede valoarea şi potenţialul şi ne sfătuieşte pe fiecare dintre noi să devenim la fel de iubitori şi încrezători ca „aceşti copilaşi” (v. 15).

  Meditând la braţele lui Isus, am fost atrasă de un pasaj foarte frumos din Deuteronomul 33, care prezintă binecuvântarea pe care Moise a rostit-o în dreptul fiecărei seminţii din Israel înainte de moartea lui: „Dumnezeul cel veşnic este un loc de adăpost, şi sub braţele Lui cele veşnice este un loc de scăpare” (v. 27). Nimic nu se aseamănă cu a simţi braţele Domnului în jurul tău! Odată, într-o situaţie foarte dificilă din viaţa mea, vorbeam cu Dumnezeu şi I-am cerut să mă mângâie. Am deschis Biblia şi… ce să vezi! „Cum mângâie pe cineva mamă-sa, aşa vă voi mângâia Eu…” (Isaia 66:13).

  Dumnezeul nostru ne cunoaşte personal. El ştie nevoile şi dorinţele noastre. El ne iubeşte infinit şi necondiţionat. Poate că astăzi ai nevoie să simţi braţele Lui puternice că te susţin, te ridică şi te mângâie. El este lângă tine! Trebuie doar să te sprijini şi să te odihneşti în aceste braţe pline de dragoste. El te va purta prin orice ar fi să treci.

  Myrna Hanna

  Brațele cele veșnice - 2020. Dumnezeul nostru ne cunoaşte personal. El ştie nevoile şi dorinţele noastre. El ne iubeşte infinit şi necondiţionat. Poate că astăzi ai nevoie să simţi braţele Lui puternice că te susţin, te ridică şi te mângâie. El este lângă tine!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...