Articolul precedentAz önuralomra nevelés fontossága
  Articolul următorMort de spaimă

  Să veghem și să fim gata

  De aceea, şi voi fiţi gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi. – Matei 24:44

  După patru zile petrecute la o întâlnire de tabără, am simţit că duhul nostru a fost reînviorat. Toţi patru am simţit că ne-a fost luată orice povară, în timp ce ne îndreptam spre gară pentru a ne întoarce acasă cu trenul.

  Pentru că am ajuns în gară cu o oră înainte de plecarea trenului, am petrecut tot acel timp în discuţii frumoase despre modul în care am fost binecuvântaţi în tabără. De fapt, chiar am făcut să treacă timpul mai repede cântând imnurile de care ne-am bucurat atât de mult.

  Apoi s-a anunţat că trenul nostru pleca cu o oră întârziere! Deşi puţin obosiţi, am reuşit să ne menţinem o atitudine pozitivă, discutând şi cântând. Apoi s-a făcut al doilea anunţ: trenul nostru mai întârzia încă o oră!

  Acest anunţ a reuşit să ne întristeze puţin! De fapt, am început să fim neliniştiţi. Eram obosiţi şi voiam să ne întinde puţin şi să aţipim. Vântul a început să sufle tot mai rece şi noi am început să tremurăm. A mai trecut o oră. Niciun tren. Deja eram extrem de obosiţi, dacă nu chiar morocănoşi. Aşteptarea a devenit foarte enervantă! Care era problema? Cu doar puţin timp înainte ne simţeam plini de viaţă. Inimile noastre ardeau de zel, eram dornici să dăm mărturie pentru Domnul în timp ce cântam în gară. Dar, pe măsură ce orele de aşteptare au trecut, atitudinea noastră generală s-a schimbat! Apoi, într-un final, după cinci ore de aşteptare a venit şi trenul! Ne-am grăbit să ajungem pe peronul de unde urma să plece, am urcat grăbiţi în tren şi ne-am aşezat la locurile noastre.

  Această experienţă mi-a reamintit de aşteptarea celei de-a doua veniri a lui Hristos. Fiecare dintre noi a început acea aşteptare şi veghere cu duhul plin de râvnă. Tânjeam să dăm mărturie pentru El. Dar mă întreb dacă nu cumva această aşteptare ne-a făcut să cădem în letargie spirituală, încât am devenit atât de preocupaţi de neplăcerile cauzate de aşteptare şi nu atât de mult de eveniment în sine.

  Biblia ne spune că, după o întârziere prelungită, Isus Se va întoarce negreşti! Vom rămâne noi treji şi vom continua să veghem, asigurându-ne că suntem pregătiţi? Sau vom deveni nepăsători cu pregătirile pe care trebuie să le facem, asemenea celor cinci fecioare neînţelepte din pilda lui Isus (Matei 25:1-13)?

  Isus vine curând! Să fim găsiţi veghind şi aşteptând! Maranata!

  Jeyarani Sundersing

  Să veghem și să fim gata - 2020. Biblia ne spune că, după o întârziere prelungită, Isus Se va întoarce negreşti! Vom rămâne noi treji şi vom continua să veghem, asigurându-ne că suntem pregătiţi? Sau vom deveni nepăsători cu pregătirile pe care trebuie să le facem, asemenea celor cinci fecioare neînţelepte din pilda lui Isus?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...