Articolul precedentAz akaratot fejleszteni kell
  Articolul următorGioconda este tristă

  Uneori furtuna vine cu un motiv

  Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, şi anume, să scape viaţa unui popor în mare număr. – Geneza 50:20

  Înălţimile de pe care se pot vedea frumuseţile naturii mă umplu de calm. Aşa că atunci când soţul meu, Ron, a spus în urmă cu câţiva ani: „Anul viitor ar trebui să mergem în Hawaii şi să facem un tur al vulcanului Kilauea cu elicopterul”, am încuviinţat din toată inima. Am înălţat o rugăciune ca Dumnezeu să ne călăuzească în călătorie, apoi nu m-am mai gândit la acest lucru până s-a apropiat data plecării.

  Cu câteva zile înainte de plecare, am verificat buletinul meteorologic şi eram îngrijorată pentru că în ziua zborului cu elicopterul se anunţase ploaie. „Tată ceresc, vreau doar să spun că am plănuit această călătorie timp de un an. Te rog, fă să fie soare”, a fost rugăciunea mea. Ne-am bucurat de câteva zile frumoase de plajă şi apoi am mers cu maşina pe insulă, spre vulcan.

  Uneori ne dăm seama că vine furtuna, dar alteori nu ne dăm seama. La fel poate fi şi cu furtunile din viaţa noastră, cum a fost şi în experienţa lui Iosif din cartea Geneza, care nu a prevăzut furtuna care se apropia în viaţa lui. Tatăl lui, Israel, l-a favorizat mai mult decât pe fraţii lui. Din când în când, Iosif îi povestea tatălui câte un vis din care reieşea că el avea să le fie superior celor din familie. Acest lucru a generat ceartă între fraţi. Într-o zi, fiind departe de tatăl lor, fraţii au profitat de ocazie şi l-au vândut unor ismailiţi; în cele din urmă, Iosif a ajuns în închisoare.

  Dar aproape de finalul unei vieţi care s-a dovedit a fi prosperă, Iosif a spus că a existat un motiv pentru furtuna din viaţa lui: „Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, si anume, să scape viaţa unui popor în mare număr” (Geneza 50:20).

  În ziua în care trebuia să facem turul cu elicopterul cerul era plin de nori negri din care se revărsa ploaia. Aşteptându-ne la ce e mai rău, am început să mă rog neîncetat. Când am ajuns la biroul pentru excursii cu elicopterul, cei de acolo ne-au spus: „Avem o mică întârziere din cauza ploii, vă rugăm să luaţi loc.” Douăzeci de minute mai târziu: „Acum vă puteţi urca în elicopter.” Privind în sus, în timp ce ne apropiam de elicopter, norii negrii încă erau pe cer. Apoi, de parcă Dumnezeu mi-a văzut îngrijorarea, pilotul a spus. „Sunteţi norocoşi, veţi putea vedea cel mai bine lava de culoare roşu-aprins din cauza norilor negri. Dacă astăzi cerul ar fi fost albastru, lava ar fi avut o culoare spălăcită.” Chiar în momentul acela mi-am spus: Uau! Trebuia să fim aici după furtună! Inima mea s-a umplut de pace.

  Diane Pestes

  Uneori furtuna vine cu un motiv - 2020. „Sunteţi norocoşi, veţi putea vedea cel mai bine lava de culoare roşu-aprins din cauza norilor negri. Dacă astăzi cerul ar fi fost albastru, lava ar fi avut o culoare spălăcită.” Chiar în momentul acela mi-am spus: Uau! Trebuia să fim aici după furtună! Inima mea s-a umplut de pace.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...