Articolul precedentAz akaratot fejleszteni kell
  Articolul următorGioconda este tristă

  Uneori furtuna vine cu un motiv

  Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, şi anume, să scape viaţa unui popor în mare număr. – Geneza 50:20

  Înălţimile de pe care se pot vedea frumuseţile naturii mă umplu de calm. Aşa că atunci când soţul meu, Ron, a spus în urmă cu câţiva ani: „Anul viitor ar trebui să mergem în Hawaii şi să facem un tur al vulcanului Kilauea cu elicopterul”, am încuviinţat din toată inima. Am înălţat o rugăciune ca Dumnezeu să ne călăuzească în călătorie, apoi nu m-am mai gândit la acest lucru până s-a apropiat data plecării.

  Cu câteva zile înainte de plecare, am verificat buletinul meteorologic şi eram îngrijorată pentru că în ziua zborului cu elicopterul se anunţase ploaie. „Tată ceresc, vreau doar să spun că am plănuit această călătorie timp de un an. Te rog, fă să fie soare”, a fost rugăciunea mea. Ne-am bucurat de câteva zile frumoase de plajă şi apoi am mers cu maşina pe insulă, spre vulcan.

  Uneori ne dăm seama că vine furtuna, dar alteori nu ne dăm seama. La fel poate fi şi cu furtunile din viaţa noastră, cum a fost şi în experienţa lui Iosif din cartea Geneza, care nu a prevăzut furtuna care se apropia în viaţa lui. Tatăl lui, Israel, l-a favorizat mai mult decât pe fraţii lui. Din când în când, Iosif îi povestea tatălui câte un vis din care reieşea că el avea să le fie superior celor din familie. Acest lucru a generat ceartă între fraţi. Într-o zi, fiind departe de tatăl lor, fraţii au profitat de ocazie şi l-au vândut unor ismailiţi; în cele din urmă, Iosif a ajuns în închisoare.

  Dar aproape de finalul unei vieţi care s-a dovedit a fi prosperă, Iosif a spus că a existat un motiv pentru furtuna din viaţa lui: „Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, si anume, să scape viaţa unui popor în mare număr” (Geneza 50:20).

  În ziua în care trebuia să facem turul cu elicopterul cerul era plin de nori negri din care se revărsa ploaia. Aşteptându-ne la ce e mai rău, am început să mă rog neîncetat. Când am ajuns la biroul pentru excursii cu elicopterul, cei de acolo ne-au spus: „Avem o mică întârziere din cauza ploii, vă rugăm să luaţi loc.” Douăzeci de minute mai târziu: „Acum vă puteţi urca în elicopter.” Privind în sus, în timp ce ne apropiam de elicopter, norii negrii încă erau pe cer. Apoi, de parcă Dumnezeu mi-a văzut îngrijorarea, pilotul a spus. „Sunteţi norocoşi, veţi putea vedea cel mai bine lava de culoare roşu-aprins din cauza norilor negri. Dacă astăzi cerul ar fi fost albastru, lava ar fi avut o culoare spălăcită.” Chiar în momentul acela mi-am spus: Uau! Trebuia să fim aici după furtună! Inima mea s-a umplut de pace.

  Diane Pestes

  Uneori furtuna vine cu un motiv - 2020. „Sunteţi norocoşi, veţi putea vedea cel mai bine lava de culoare roşu-aprins din cauza norilor negri. Dacă astăzi cerul ar fi fost albastru, lava ar fi avut o culoare spălăcită.” Chiar în momentul acela mi-am spus: Uau! Trebuia să fim aici după furtună! Inima mea s-a umplut de pace.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...