Unde este bucuria

  El dă o casă celei ce era stearpă, face din ea o mamă veselă în mijlocul copiilor ei. Lăudaţi pe Domnul! – Psalmii 113:9

  Când prietena mea apropiată, căreia îi vom spune Wendy, mi-a povestit de lupta ei cu infertilitatea, am cerut împlinirea făgăduinţei din Psalmii 113:9 în dreptul ei. Îi puteam înţelege dorinţa arzătoare, din moment ce şi eu am aşteptat ani de zile ca să am un copil. În cele din urmă, Wendy şi soţul ei au adus pe lume un băieţel sănătos şi împreună am sărbătorit răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile noastre. Dar niciodată nu m-am gândit să cer împlinirea acestei făgăduinţe în dreptul meu. La urma urmei, eu nu eram stearpă, ci eram singură. Aşteptarea unui soţ devenise frustrantă, dar, în cele din urmă, Dumnezeu mi-a împlinit această dorinţă, în momentul în care eu şi Greg am hotărât să ne întemeiem o familie, aveam deja treizeci şi nouă de ani. În ciuda faptului că „ceasul biologic” era înaintat, am născut fără probleme.

  Dar, după ce l-am avut pe Austin, mi-am dat seama destul de repede că partea cu „bucuria” nu venea în mod automat. Truda constantă cu alăptatul, scutecele, baia, somnul şi joaca, printre care mai era nevoie şi de curăţenie, gătit şi cumpărături era epuizantă – şi asta în zilele cele mai bune. Ştiam că lucrurile trebuie să se schimbe. Din fericire, restul Psalmului 113 ne arată calea spre bucurie. Psalmul îi aduce laudă lui Dumnezeu pentru măreţia Sa nemaiîntâlnită şi pentru intervenţia Sa plină de grijă în viaţa noastră. Mi-am dat seama că, dacă mă concentrez pe Cuvântul lui Dumnezeu şi pe binecuvântările Sale, nu va mai rămâne loc pentru gândurile negative!

  Pot să mă concentrez pe sacrificiile pe care le-am făcut pentru a deveni mamă cu normă întreagă sau pot să Îl mulţumesc lui Dumnezeu pentru creşterea pe care El o realizează în mine în această etapă nouă a vieţii mele. Pot să mă blochez asupra modului în care soţul meu ar trebui să mă ajute sau pot aprecia modul în care el îşi arată dragostea faţă de mine. Pot să mă critic pentru eşecurile mele (ca acel moment umilitor în care m-am trezit strigând la copilul meu necooperant: „Stai jos!” când era pe măsuţa pe care îl schimbam) sau pot să mă rog ca Dumnezeu să mă ajute să mă descurc mai bine data viitoare. Pot trăi cu spaima urletelor lui Austin sau pot trăi aşteptând zâmbetele lui. Când Austin avea doar câteva luni, am început să îi cânt în fiecare dimineaţă: „Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!” (vezi Psalmii 118:24). Nu după mult timp, a început să zâmbească ori de câte ori începeam această melodie cunoscută de el, dar cântecul era mai mult pentru mine decât pentru el: o declaraţie a alegerii mele de a fi o mamă veselă în situaţiile nu tocmai plăcute din viaţă. Dumnezeu îşi împlineşte făgăduinţa!

  Rachel E. Cabose

  Unde este bucuria - 2020. Austin a început să zâmbească ori de câte ori începeam această melodie cunoscută de el, dar cântecul era mai mult pentru mine decât pentru el: o declaraţie a alegerii mele de a fi o mamă veselă în situaţiile nu tocmai plăcute din viaţă. Dumnezeu îşi împlineşte făgăduinţa!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...