Geraldine

  Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! – 2 Corinteni 1:3,4

  Ca tânără îmi doream cu disperare un mentor. În mintea mea, mi-o imaginam în jurul vârstei de cincizeci de ani, de altă rasă, înţeleaptă, cu experienţă şi plină de milă. Cred că i-am pus numele „Geraldine”. Când îi povesteam drama mea interpersonală, emoţiile foarte variante, temerile care îmi opreau inima în loc şi gândurile deznădăjduite, ea mă privea de parcă ştia totul şi îmi oferea un sfat. Era binecuvântată ştiind că mă ajută şi eu mă simţeam binecuvântată ştiind că sunt ajutată. Apoi ne îmbrăţişam. Era minunat! Dar în viaţa mea nu a existat un asemenea mentor, aşa că m-am chinuit în anii tinereţii cu o gaură în formă de mentor în inima mea cam de dimensiunea lui Geraldine.

  După ce fetele mele au părăsit cuibul, am hotărât să mă întorc la şcoală pentru a obţine o diplomă în consiliere. În ciuda propriei mele nevoi de susţinere, întotdeauna am fost persoana care asculta povestiri fără sfârşit din partea mai multor persoane, care şi ele aveau nevoie să fie auzite. Poate îmi pot face o carieră din asta, m-am gândit eu. Se pare că mă pricep chiar bine. Trei ani mai târziu mi-am deschis propriul cabinet de consiliere şi până în ziua de astăzi totul merge bine.

  S-a întâmplat ceva comic în momentul în care am început să consiliez. Femeia cu nevoi din mine, pribeagă care niciodată nu şi-a găsit mentor – copilul din mine pierdut – şi-a găsit mângâiere. Nu sunt sigură exact cum şi de ce, doar ştiu că dăruind ceea ce eu întotdeauna mi-am dorit m-a ajutat să îmi împlinesc acest dor. Nu sunt o femeie de altă rasă; sunt doar eu şi, ei bine, nu sunt cea mai înzestrată. Dar în afară de acest lucru, eu sunt Geraldine în fiecare zi.

  Ar fi minunat dacă ar fi suficienţi mentori în jur. Dar, adevărul trist este că există o deficienţă. Tocmai de aceea am adăugat la biroul meu şi opţiunea de consiliere şi instruire – vreau să îi ajut pe oameni să îi poată ajuta pe ceilalţi. Vreau să ajut la formarea mai multor consilieri, mentori şi ucenici în mijlocul nostru. Dar mă prind de încredinţarea că, dacă nu se va găsi ajutor, Dumnezeu poate umple această deficienţă. El o face uneori prin faptul că ne conduce să oferim chiar lucrul după care tânjim.

  Jennifer Jill Schwirzer

  Geraldine - 2020. Ar fi minunat dacă ar fi suficienţi mentori în jur. Dar, adevărul trist este că există o deficienţă. Tocmai de aceea am adăugat la biroul meu şi opţiunea de consiliere şi instruire - vreau să îi ajut pe oameni să îi poată ajuta pe ceilalţi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...