Geraldine

  Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! – 2 Corinteni 1:3,4

  Ca tânără îmi doream cu disperare un mentor. În mintea mea, mi-o imaginam în jurul vârstei de cincizeci de ani, de altă rasă, înţeleaptă, cu experienţă şi plină de milă. Cred că i-am pus numele „Geraldine”. Când îi povesteam drama mea interpersonală, emoţiile foarte variante, temerile care îmi opreau inima în loc şi gândurile deznădăjduite, ea mă privea de parcă ştia totul şi îmi oferea un sfat. Era binecuvântată ştiind că mă ajută şi eu mă simţeam binecuvântată ştiind că sunt ajutată. Apoi ne îmbrăţişam. Era minunat! Dar în viaţa mea nu a existat un asemenea mentor, aşa că m-am chinuit în anii tinereţii cu o gaură în formă de mentor în inima mea cam de dimensiunea lui Geraldine.

  După ce fetele mele au părăsit cuibul, am hotărât să mă întorc la şcoală pentru a obţine o diplomă în consiliere. În ciuda propriei mele nevoi de susţinere, întotdeauna am fost persoana care asculta povestiri fără sfârşit din partea mai multor persoane, care şi ele aveau nevoie să fie auzite. Poate îmi pot face o carieră din asta, m-am gândit eu. Se pare că mă pricep chiar bine. Trei ani mai târziu mi-am deschis propriul cabinet de consiliere şi până în ziua de astăzi totul merge bine.

  S-a întâmplat ceva comic în momentul în care am început să consiliez. Femeia cu nevoi din mine, pribeagă care niciodată nu şi-a găsit mentor – copilul din mine pierdut – şi-a găsit mângâiere. Nu sunt sigură exact cum şi de ce, doar ştiu că dăruind ceea ce eu întotdeauna mi-am dorit m-a ajutat să îmi împlinesc acest dor. Nu sunt o femeie de altă rasă; sunt doar eu şi, ei bine, nu sunt cea mai înzestrată. Dar în afară de acest lucru, eu sunt Geraldine în fiecare zi.

  Ar fi minunat dacă ar fi suficienţi mentori în jur. Dar, adevărul trist este că există o deficienţă. Tocmai de aceea am adăugat la biroul meu şi opţiunea de consiliere şi instruire – vreau să îi ajut pe oameni să îi poată ajuta pe ceilalţi. Vreau să ajut la formarea mai multor consilieri, mentori şi ucenici în mijlocul nostru. Dar mă prind de încredinţarea că, dacă nu se va găsi ajutor, Dumnezeu poate umple această deficienţă. El o face uneori prin faptul că ne conduce să oferim chiar lucrul după care tânjim.

  Jennifer Jill Schwirzer

  Geraldine - 2020. Ar fi minunat dacă ar fi suficienţi mentori în jur. Dar, adevărul trist este că există o deficienţă. Tocmai de aceea am adăugat la biroul meu şi opţiunea de consiliere şi instruire - vreau să îi ajut pe oameni să îi poată ajuta pe ceilalţi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...