Prezența îngerilor

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

  Provocările cu care ne confruntăm în lucrarea misionară ne întăresc credinţa în Dumnezeu. Eu şi soţul meu am fost de acord să lucrăm, fără să fim retribuiţi, în cea mai săracă zonă misionară din nordul insulelor Filipine. Peisajul magnific, cu climă temperată tot anul, a făcut din acel loc casa noastră. Niciodată nu ne-a fost foame, căci Dumnezeu ne-a purtat de grijă. Cele două fiice ale noastre s-au născut în oraşul Baguio. După şapte ani de slujire consacrată, ne-am mutat în oraşul Manila pentru a lucra. Am găsit un apartament cu două niveluri care avea jaluzele la primul şi al doilea etaj. Într-o zi ştergeam de praf jaluzelele de sus când sticla de la un geam a căzut chiar în locul în care fiica mea şi alţi copii se jucau. Am alergat şi mi-am dat seama că parcă cineva a tras-o pe fata mea de pe cărarea unde căzuse geamul, ca acesta să nu îi cadă în cap! Cred că îngerii îi protejau pe copii.

  O săptămână mai târziu, preşedintele zonal al bisericii ne-a sunat să ne spună că o casă pentru misionari fusese finalizată şi a întrebat dacă am dori să ne mutăm acolo. Am fost foarte recunoscători şi ne-am mutat. Într-o vineri, după prânz, încercam să o adorm pe fetiţa noastră de doi ani când fata cea mare s-a oferit să îmi aducă o pernă din dormitorul de sus. Fiica cea mare, pentru că nu a văzut scândura lăsată de zugravi, s-a lovit cu capul de ea, şi-a pierdut echilibrul şi a căzut pe scări. În coborârea ei periculoasă, corpul ei s-a învârtit 180 de grade şi, astfel, a ajuns pe cimentul de jos cu picioarele înainte şi nu cu capul. Cu siguranţă că îngerul ei păzitor a ţinut sub control această cădere! Am ridicat-o de jos şi am luat-o în braţe. Împreună cu fetiţa de doi ani am îngenuncheat şi I-am mulţumit Domnului pentru îngerul ei păzitor şi pentru minunea de a fi aterizat în siguranţă. Am împărtăşit această experienţă în ziua următoare, la grupa de studiu biblic.

  În Psalmi, David ne ajută să înţelegem că îngerii sunt întotdeauna aproape de noi. Orice semn al prezenţei lor este o dovadă frumoasă şi simbolică a omnipotenţei şi omniprezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră. Dumnezeu a făgăduit că îngerii Lui vor tăbărî în jurul nostru. Să uităm noi să cerem această făgăduinţă şi să nu îi mulţumim pentru implicarea Lui în orice situaţie din viaţă?

  Edna Bacate Domingo

  Prezența îngerilor - 2020. Orice semn al prezenţei îngerilor este o dovadă frumoasă şi simbolică a omnipotenţei şi omniprezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră. Dumnezeu a făgăduit că îngerii Lui vor tăbărî în jurul nostru. Să uităm noi să cerem această făgăduinţă şi să nu îi mulţumim pentru implicarea Lui în orice situaţie din viaţă?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...