Prezența îngerilor

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

  Provocările cu care ne confruntăm în lucrarea misionară ne întăresc credinţa în Dumnezeu. Eu şi soţul meu am fost de acord să lucrăm, fără să fim retribuiţi, în cea mai săracă zonă misionară din nordul insulelor Filipine. Peisajul magnific, cu climă temperată tot anul, a făcut din acel loc casa noastră. Niciodată nu ne-a fost foame, căci Dumnezeu ne-a purtat de grijă. Cele două fiice ale noastre s-au născut în oraşul Baguio. După şapte ani de slujire consacrată, ne-am mutat în oraşul Manila pentru a lucra. Am găsit un apartament cu două niveluri care avea jaluzele la primul şi al doilea etaj. Într-o zi ştergeam de praf jaluzelele de sus când sticla de la un geam a căzut chiar în locul în care fiica mea şi alţi copii se jucau. Am alergat şi mi-am dat seama că parcă cineva a tras-o pe fata mea de pe cărarea unde căzuse geamul, ca acesta să nu îi cadă în cap! Cred că îngerii îi protejau pe copii.

  O săptămână mai târziu, preşedintele zonal al bisericii ne-a sunat să ne spună că o casă pentru misionari fusese finalizată şi a întrebat dacă am dori să ne mutăm acolo. Am fost foarte recunoscători şi ne-am mutat. Într-o vineri, după prânz, încercam să o adorm pe fetiţa noastră de doi ani când fata cea mare s-a oferit să îmi aducă o pernă din dormitorul de sus. Fiica cea mare, pentru că nu a văzut scândura lăsată de zugravi, s-a lovit cu capul de ea, şi-a pierdut echilibrul şi a căzut pe scări. În coborârea ei periculoasă, corpul ei s-a învârtit 180 de grade şi, astfel, a ajuns pe cimentul de jos cu picioarele înainte şi nu cu capul. Cu siguranţă că îngerul ei păzitor a ţinut sub control această cădere! Am ridicat-o de jos şi am luat-o în braţe. Împreună cu fetiţa de doi ani am îngenuncheat şi I-am mulţumit Domnului pentru îngerul ei păzitor şi pentru minunea de a fi aterizat în siguranţă. Am împărtăşit această experienţă în ziua următoare, la grupa de studiu biblic.

  În Psalmi, David ne ajută să înţelegem că îngerii sunt întotdeauna aproape de noi. Orice semn al prezenţei lor este o dovadă frumoasă şi simbolică a omnipotenţei şi omniprezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră. Dumnezeu a făgăduit că îngerii Lui vor tăbărî în jurul nostru. Să uităm noi să cerem această făgăduinţă şi să nu îi mulţumim pentru implicarea Lui în orice situaţie din viaţă?

  Edna Bacate Domingo

  Prezența îngerilor - 2020. Orice semn al prezenţei îngerilor este o dovadă frumoasă şi simbolică a omnipotenţei şi omniprezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră. Dumnezeu a făgăduit că îngerii Lui vor tăbărî în jurul nostru. Să uităm noi să cerem această făgăduinţă şi să nu îi mulţumim pentru implicarea Lui în orice situaţie din viaţă?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...