Ce contează cu adevărat

  Ci fiecare este ispitit când este atras de pofta lui însuşi şi momit. Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului şi păcatul, odată făptuit, aduce moartea. Nu vă înşelaţi preaiubiţii mei fraţi. – Iacov 1:14-16

  Luni, pe 21 noiembrie, am primit o veste alarmantă din partea medicului de la spital. „Doamnă, va trebui să vă operăm. Sunt şanse să nu vă reveniţi.” Uau! Patruzeci de ani de viaţă, douăzeci şi patru în slujba Domnului, peste şaisprezece ani de viaţă profesională şi doar recent căsătorită – şi totuşi, toate acestea păreau fără nicio semnificaţie în acest moment critic.

  În doar cinci ore am fost dusă în căruciorul cu rotile înspre sala de operaţie. Nicio şansă să îmi scriu testamentul, să dau un telefon sau să las îndrumări speciale cuiva. În acea zi am înţeles că viaţa pe această planetă este un dar foarte preţios, dar trecător, din partea lui Dumnezeu. El dă viaţă şi El hotărăşte sfârşitul. Ce Dumnezeu al dragostei, răbdării şi milei! Ce îngăduinţă din partea lui Dumnezeu, care doar El are ultimul cuvânt în orice, să ne permită încă să umblăm în păcat, nebunie, zădărnicie şi autoamăgire, crezând că noi suntem cei care deţinem controlul asupra vieţii noastre.

  Ce ne face să suferim şi noi de ceea ce eu numesc „sindromul Nebucadneţar”? La fel ca în cazul mândrului împărat babilonian, foarte repede putem uita şi noi care este adevărul, chiar dacă suntem aici doar pentru o vreme. Nu am adus nimic în această lume şi nu putem lua nimic cu noi. Atunci cum ar trebui să ne petrecem timpul, să ne folosim resursele şi să ne trăim viaţa?

  Biblia este plină de chemări din partea lui Dumnezeu de a trăi după standardul Lui. Cum este relaţia noastră cu Dumnezeu? Să facem o cercetare a inimii, minţii şi sufletului. Indiferent cât de mari, răi, autoritari sau frumoşi am fi, suntem doar nişe fire de iarbă, nişte flori pe câmp, abur trecător – aici suntem astăzi şi mâine dispărem. Nimic de pe acest pământ nu dăinuieşte pentru totdeauna în afară de caracterele noastre, dacă îi răspundem lui Dumnezeu.

  Cândva în viaţă, mulţi dintre noi parcă am luat-o înainte. Poate am crezut că suntem cei mai buni studenţi, cea mai bună soţie, cel mai bun angajat sau angajator. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne cheamă la cercetare. Nu avem o valoare adevărată sau de durată dacă nu avem o relaţie cu Dumnezeu.

  Astăzi vreau să vă invit să vă daţi seama că suntem aici doar pentru o vreme. Ceea ce contează cu adevărat este relaţia noastră cu Dumnezeu şi Cuvântul Său.

  Să ne întoarcem privirea spre Isus şi să ne închinăm Lui!

  Keisha D. Sterling-Richards

  Ce contează cu adevărat - 2020. Poate am crezut că suntem cei mai buni studenţi, cea mai bună soţie, cel mai bun angajat sau angajator. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne cheamă la cercetare. Nu avem o valoare adevărată sau de durată dacă nu avem o relaţie cu Dumnezeu.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...