Ce contează cu adevărat

  Ci fiecare este ispitit când este atras de pofta lui însuşi şi momit. Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului şi păcatul, odată făptuit, aduce moartea. Nu vă înşelaţi preaiubiţii mei fraţi. – Iacov 1:14-16

  Luni, pe 21 noiembrie, am primit o veste alarmantă din partea medicului de la spital. „Doamnă, va trebui să vă operăm. Sunt şanse să nu vă reveniţi.” Uau! Patruzeci de ani de viaţă, douăzeci şi patru în slujba Domnului, peste şaisprezece ani de viaţă profesională şi doar recent căsătorită – şi totuşi, toate acestea păreau fără nicio semnificaţie în acest moment critic.

  În doar cinci ore am fost dusă în căruciorul cu rotile înspre sala de operaţie. Nicio şansă să îmi scriu testamentul, să dau un telefon sau să las îndrumări speciale cuiva. În acea zi am înţeles că viaţa pe această planetă este un dar foarte preţios, dar trecător, din partea lui Dumnezeu. El dă viaţă şi El hotărăşte sfârşitul. Ce Dumnezeu al dragostei, răbdării şi milei! Ce îngăduinţă din partea lui Dumnezeu, care doar El are ultimul cuvânt în orice, să ne permită încă să umblăm în păcat, nebunie, zădărnicie şi autoamăgire, crezând că noi suntem cei care deţinem controlul asupra vieţii noastre.

  Ce ne face să suferim şi noi de ceea ce eu numesc „sindromul Nebucadneţar”? La fel ca în cazul mândrului împărat babilonian, foarte repede putem uita şi noi care este adevărul, chiar dacă suntem aici doar pentru o vreme. Nu am adus nimic în această lume şi nu putem lua nimic cu noi. Atunci cum ar trebui să ne petrecem timpul, să ne folosim resursele şi să ne trăim viaţa?

  Biblia este plină de chemări din partea lui Dumnezeu de a trăi după standardul Lui. Cum este relaţia noastră cu Dumnezeu? Să facem o cercetare a inimii, minţii şi sufletului. Indiferent cât de mari, răi, autoritari sau frumoşi am fi, suntem doar nişe fire de iarbă, nişte flori pe câmp, abur trecător – aici suntem astăzi şi mâine dispărem. Nimic de pe acest pământ nu dăinuieşte pentru totdeauna în afară de caracterele noastre, dacă îi răspundem lui Dumnezeu.

  Cândva în viaţă, mulţi dintre noi parcă am luat-o înainte. Poate am crezut că suntem cei mai buni studenţi, cea mai bună soţie, cel mai bun angajat sau angajator. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne cheamă la cercetare. Nu avem o valoare adevărată sau de durată dacă nu avem o relaţie cu Dumnezeu.

  Astăzi vreau să vă invit să vă daţi seama că suntem aici doar pentru o vreme. Ceea ce contează cu adevărat este relaţia noastră cu Dumnezeu şi Cuvântul Său.

  Să ne întoarcem privirea spre Isus şi să ne închinăm Lui!

  Keisha D. Sterling-Richards

  Ce contează cu adevărat - 2020. Poate am crezut că suntem cei mai buni studenţi, cea mai bună soţie, cel mai bun angajat sau angajator. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne cheamă la cercetare. Nu avem o valoare adevărată sau de durată dacă nu avem o relaţie cu Dumnezeu.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...