Articolul precedentBűneink következménye
  Articolul următorComoara ascunsă

  „Bucurați-vă neîncetat și aduceți-I mulțumire”

  El le întocmeşte inima la toţi şi ia aminte la toate faptele lor. – Psalmii 33:15

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. – Romani 8:28

  Soţul meu, Vladimir, avea cincizeci şi şase de ani. S-a îmbolnăvit brusc şi a trebuit să chemăm ambulanţa. Medicul de pe ambulanţă ne-a spus că a făcut un perinfarct. În acea zi de luni, eu şi copiii ne-am rugat neîncetat. Puteam să îl vizităm doar treizeci de minute, între ora 12 şi 12:30, şi urma să îl mai vedem doar marţi. M-am bucurat foarte mult să văd că Vladimir se simţea bine. Doctorul mi-a spus că starea lui era stabilă. Miercuri am sunat la spital să întreb dacă îi puteam aduce haine soţului meu. Un doctor a spus: „Soţul dumneavoastră nu mai are nevoie de nimic… niciodată.” Nu am înţeles. Doctorul a mai adăugat: „A murit.” „Cum?” De-abia puteam vorbi când doctorul mi-a spus că Vladimir a murit la ora 22:30, cu o seară înainte. „Ce să fac?” am întrebat eu şocată. El mi-a spus: „Mergeţi la morgă”, şi apoi a închis. Nu îmi amintesc cum am ajuns la morgă, unde responsabila era foarte supărată că am venit „atât de târziu”. I-am spus că nu mă anunţase nimeni. Iritată, a spus că va trimite o notificare doctorului principal.

  Nu îmi amintesc foarte bine înmormântarea. Picioarele nu m-au ajutat să mă ridic. Mi-am amintit de un verset din Biblie care spunea: „Bucuraţi-vă întotdeauna” şi „în orice aduceţi mulţumire”. Eu strigam în sinea mea: Cum, Doamne? Cum este posibil să mă bucur când am pierdut o persoană atăt de dragă mie? Ar fi absurd! Să mă bucur că am trăit împreună treizeci de ani şi nu ne-am certat niciodată? Să mă bucur că anii în care am fost împreună au trecut mult prea repede?

  Apoi mi-a venit un gând foarte clar în minte: Bucură-te negândindu-te la ce ai pierdut, ci mai degrabă bucură-te şi mulţumeşte pentru ce ai avut. Deşi durerea era mare în acele momente, în timp s-a mai diminuat. Mi-a fost mai uşor să îmi amintesc de momentele plăcute.

  Acum, Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ce am avut. Dumnezeu este prea mare şi prea înţelept să facă greşeli şi El nu va lăsa ca durerea să ne distrugă. El spune: „Eu sunt Mângâietorul şi Ajutorul tău în fiecare zi.”

  Liudmila Verlan

  „Bucurați-vă neîncetat și aduceți-I mulțumire” - 2020. Acum, Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ce am avut. Dumnezeu este prea mare şi prea înţelept să facă greşeli şi El nu va lăsa ca durerea să ne distrugă. El spune: „Eu sunt Mângâietorul şi Ajutorul tău în fiecare zi.”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Sămânța pe cale – partea 1

  Inima mea era atât de învârtoșată, încât spinii au început să fie modul meu de exprimare. Spinii – modalitatea de a-i răni pe alții atunci când eu sufeream. Semănătorul a aruncat sămânţa și între spini. Apoi, ceva s-a întâmplat.

  Tu vei reveni!

  Roagă-te pentru acei oameni dedicați care dăruiesc din timpul și din talentele lor, care slujesc ca prezbiteri, diaconi, diaconi de ordine și instructoare pentru copii, pregătind flanelograful și decupajele, dar și restul membrilor de la biserică!

  Să cultivăm în inima noastră bunătatea

  Dacă vom arăta mai mult interes față de nevoile altora, aceasta va lumina fața lor, le va ușura povara și va face minuni în inima fiecăruia dintre ei. Să-L rugăm pe Tatăl să ne ajute să cuprindem cu dragoste viețile altora.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...