Articolul precedentNe nyomjon le a bűnnek terhe!
  Articolul următorRodul perseverenței

  Tărie pentru zile grele

  Zăvoarele tale să fie de fier şi de aramă şi puterea ta să ţină cât zilele tale! – Deuteronomul 33:25

  Ti s-a întâmplat şi ţie să te trezeşti dimineaţa, să te uiţi la lista cu tot ce ai de făcut şi apoi să te întrebi cum vei putea reuşi să parcurgi devoţionalul? Mie mi s-a întâmplat.

  Am crezut că după ce nu voi mai avea copii mici de crescut voi putea fi mai stăpână pe timpul meu. Probabil că am fost foarte confuză! Deşi în prezent se spune că sunt pensionară, aceasta este doar o categorie în care sunt încadrată. Pensionarea înseamnă programări, timp care trece – ştiţi la ce mă refer! Sunt sigură că şi voi vă întrebaţi adesea: Cum voi putea să fac totul astăzi?

  Pe vremea când eram o mamă tânără, îmi amintesc că mama mea îmi spunea: „El ţi-a dat putere pentru ziua de astăzi.” Atunci nu am înţeles foarte bine ce spunea. De fapt, doar parcurgeam responsabilităţile stabilite pentru acea zi şi seara cădeam în pat epuizată. Totul fusese făcut, dar pe atunci nu îmi dădeam seama că Domnul era interesat chiar şi de o mamă supărată cu copilaşi mici.

  Sunt recunoscătoare pentru credincioşia şi răbdarea pe care Dumnezeu a avut-o cu încetineala cu care învăţam eu. Acum ştiu că, orice îmi rezervă ziua care îmi stă în faţă, El deja s-a ocupat de totul pentru mine – dacă mă voi abţine să nu intervin. El îmi spune: „Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalmii 46:10). Este greu – da, foarte greu – ca o persoană căreia îi place să fie la cârmă să Îl permită lui Dumnezeu să preia controlul! Prin studiu am aflat că nu este suficient doar să stau liniştită, ci trebuie să mă opresc! Dar cine are timp să se oprească când lista cu lucruri de făcut este atât de lungă? Acum învăţ că, dacă nu mă opresc, nu voi vedea, auzi şi simţi ce plan are Dumnezeu pentru mine.

  În zilele în care mă simt copleşită, stresată şi epuizată chiar de la începutul zile, Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru făgăduinţele Sale: „Dumnezeul cel veşnic este un loc de adăpost şi sub braţele Lui cele veşnice este un loc de scăpare” (Deuteronomul 33:27).

  Este mult mai uşor să întâmpini orice îţi vine în cale când te opreşti să îţi aminteşti că Dumnezeu are totul sub control! La sfârşitul zilei descopăr că sunt obosită în mod plăcut, dar nu mai sunt epuizată. Pot simţi braţele lui Dumnezeu care m-au ţinut şi m-au purtat pe tot parcursul zilei.

  Ce Dumnezeu minunat avem!

  Wilma Kirk Lee

  Tărie pentru zile grele - 2020. În zilele în care mă simt copleşită, stresată şi epuizată chiar de la începutul zile, Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru făgăduinţele Sale: „Dumnezeul cel veşnic este un loc de adăpost şi sub braţele Lui cele veşnice este un loc de scăpare”.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...