Dezamăgire și binecuvântări

Carnea şi inima pot să mi se prăpădească: fiindcă Dumnezeu va fi pururi stânca inimii mele şi partea mea de moştenire. – Psalmii 73:26

Ziua de 27 noiembrie 2013 a fost o zi frumoasă, cu cerul albastru şi însorit. Totul spunea că va fi o zi de neuitat, plină de pace şi bucurie. Dar atâta timp cât ne aflăm de această parte a veşniciei va trebui să trăim cu durere, lacrimi şi tristeţe. Chiar în acea zi am primit confirmarea diagnosticului de care îmi era teamă: cancer invaziv la sânul stâng. În acea clipă, perspectiva mea asupra vieţii s-a schimbat. Totul părea să se dărâme.

Isus ştie de ce avem nevoie şi în momente grele precum acesta, El ne linişteşte inima noastră tulburată.

Chiar şi atunci când ochii noştri sunt orbiţi de lacrimi de teamă şi nelinişte, El ne ia de mână şi ne şterge lacrimile. El ne mângâie şi ne întăreşte pentru a înfrunta viitorul şi pentru a păşi în tunelul întunecat şi necunoscut care ne stă înainte.

Au urmat şi mai multe analize. Operaţie. Chimioterapie. Radioterapie. În cele din urmă, medicaţie şi un tratament prelungit. Tot ce Dumnezeu ne-a oferit în privinţa tratamentului medicamentos am făcut. Prin harul şi mila Tatălui nostru, astăzi sunt încă aici, dându-mi seama de binecuvântările pe care El le are pregătite pentru copiii Lui în orice situaţie.

Dumnezeu este priceput în a transforma tragedia în binecuvântare. Uneori poate părea că El este tăcut, dar răspunsul Lui este sigur, deşi acest lucru poate fi greu de înţeles în acele momente de nelinişte.

Mai important decât a şti de ce suferim este să aflăm cum să răspundem în faţa suferinţei. Dumnezeu ne va arăta acest lucru la momentul potrivit. Partea noastră este să ne încredem şi să depindem de puterea Lui.

Chiar acum îmi trec prin minte versurile unui cântec pe care l-am cântat în timp de criză. Aceste cuvinte de încredere încă mă încurajează în momentele dificile. Ele exprimă încrederea cu care ne putem pune credinţa în Dumnezeu fără să ştim ce ne rezervă viitorul. Putem avea încredere în Dumnezeu în zilele înnorate, ştiind că voia Lui este cea mai bună pentru noi.

Dacă şi tu treci printr-un tunel întunecat în viaţa ta chiar acum, ţine-te strâns de mâna lui Isus. Să ne încredem întotdeauna în El, căci planurile Lui sunt mai bune decât ale noastre.

Edit Fonseca

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video