Dezamăgire și binecuvântări

  Carnea şi inima pot să mi se prăpădească: fiindcă Dumnezeu va fi pururi stânca inimii mele şi partea mea de moştenire. – Psalmii 73:26

  Ziua de 27 noiembrie 2013 a fost o zi frumoasă, cu cerul albastru şi însorit. Totul spunea că va fi o zi de neuitat, plină de pace şi bucurie. Dar atâta timp cât ne aflăm de această parte a veşniciei va trebui să trăim cu durere, lacrimi şi tristeţe. Chiar în acea zi am primit confirmarea diagnosticului de care îmi era teamă: cancer invaziv la sânul stâng. În acea clipă, perspectiva mea asupra vieţii s-a schimbat. Totul părea să se dărâme.

  Isus ştie de ce avem nevoie şi în momente grele precum acesta, El ne linişteşte inima noastră tulburată.

  Chiar şi atunci când ochii noştri sunt orbiţi de lacrimi de teamă şi nelinişte, El ne ia de mână şi ne şterge lacrimile. El ne mângâie şi ne întăreşte pentru a înfrunta viitorul şi pentru a păşi în tunelul întunecat şi necunoscut care ne stă înainte.

  Au urmat şi mai multe analize. Operaţie. Chimioterapie. Radioterapie. În cele din urmă, medicaţie şi un tratament prelungit. Tot ce Dumnezeu ne-a oferit în privinţa tratamentului medicamentos am făcut. Prin harul şi mila Tatălui nostru, astăzi sunt încă aici, dându-mi seama de binecuvântările pe care El le are pregătite pentru copiii Lui în orice situaţie.

  Dumnezeu este priceput în a transforma tragedia în binecuvântare. Uneori poate părea că El este tăcut, dar răspunsul Lui este sigur, deşi acest lucru poate fi greu de înţeles în acele momente de nelinişte.

  Mai important decât a şti de ce suferim este să aflăm cum să răspundem în faţa suferinţei. Dumnezeu ne va arăta acest lucru la momentul potrivit. Partea noastră este să ne încredem şi să depindem de puterea Lui.

  Chiar acum îmi trec prin minte versurile unui cântec pe care l-am cântat în timp de criză. Aceste cuvinte de încredere încă mă încurajează în momentele dificile. Ele exprimă încrederea cu care ne putem pune credinţa în Dumnezeu fără să ştim ce ne rezervă viitorul. Putem avea încredere în Dumnezeu în zilele înnorate, ştiind că voia Lui este cea mai bună pentru noi.

  Dacă şi tu treci printr-un tunel întunecat în viaţa ta chiar acum, ţine-te strâns de mâna lui Isus. Să ne încredem întotdeauna în El, căci planurile Lui sunt mai bune decât ale noastre.

  Edit Fonseca

  Dezamăgire și binecuvântări - 2020. Dumnezeu este priceput în a transforma tragedia în binecuvântare. Uneori poate părea că El este tăcut, dar răspunsul Lui este sigur, deşi acest lucru poate fi greu de înţeles în acele momente de nelinişte.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...