O atitudine de recunoștință

  Pentru ce te mâhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu? Nădăjduieşte în Dumnezeu, căci iarăşi Îl voi lăuda; El este mântuirea mea şi Dumnezeul meu. – Psalmii 42:11

  Din când în când mă trezesc mai prost dispusă. Adesea dau vina pe schimbările hormonale sau pe vreme. Devin mai sensibilă, mai neliniştită, mai predispusă să plâng şi mai nerăbdătoare cu mine sau cu ceilalţi. Ai avut şi tu vreodată acest simţământ? Când mi se întâmplă acest lucru am învăţat să mă opresc şi să mă întreb: De ce mă simt aşa? Ce gânduri ar putea declanşa aceste emoţii? Am observat că pot accentua aceste simţăminte prin negativitate şi gânduri neplăcute. Cu cât ne concentrăm mai mult asupra noastră şi asupra simţămintelor noastre negative, cu atât ne simţim mai rău.

  Vorbind cu femei din mai multe părţi ale lumii, mi-am dat seama că nu sunt singură. Putem face ca poverile vieţii să fie de două ori mai grele prin „continua anticipare a necazului”, care aduce „nefericire” asupra noastră şi aruncă o umbră şi asupra celor din jur. (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 247-248, în orig.) Viaţa noastră va fi cuprinsă de depresie şi nelinişte.

  Vestea bună este că există un antidot. Se numeşte recunoştinţăi! Studiile sugerează că persoanele care au o „listă de mulţumire” au o sănătate mintală mai bună decât cei care nu au o astfel de listă. De fapt, făcând anumite studii de cercetare în rândul persoanelor care au suferit o traumă în copilărie am observat că cei care au o atitudine de recunoştinţă au resimţit o sănătate mintală şi fizică mai bună mai târziu în viaţă în comparaţie cu cei care nu au această atitudine. Acest antidot nu este nou. Pana inspirată spune: „Nimic nu exercită o influenţă mai mare pentru favorizarea sănătăţii sufletului şi trupului ca spiritul de recunoştinţă şi laudă.” (Ibidem, p. 251, în orig.) Când sunt tristă, îmi place să mă concentrez pe făgăduinţele lui Dumnezeu. „Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi (…), să stăpânească în inimile voastre şi fiţi recunoscători” (Coloseni 3:15).

  Ia-ţi doar cinci minute să enumeri binecuvântările. La sfârşitul acestei zile, scrie trei lucruri care au mers bine – şi ceva care nu s-a întâmplat, aşa cum îţi era teamă că se va întâmpla. Concentrează-te pe binecuvântări. (Dacă te concentrezi pe ceea ce nu ai, vei avea mai puţin.) Repetă zilnic acest lucru.

  Imaginează-ţi că Dumnezeul nostru iubitor te îmbrăţişează. Doar odihneşte-te în braţele Lui. Mulţumeşte-I pentru dragostea Lui. Recunoştinţa ta şi cântecele de laudă să se înalţe spre cer ca un parfum plăcut mirositor. Apoi vei observa că Dumnezeu îţi va dărui un zâmbet pe faţa ta.

  Katia Garda Reinert

  O atitudine de recunoștință - 2020. Imaginează-ţi că Dumnezeul nostru iubitor te îmbrăţişează. Doar odihneşte-te în braţele Lui. Mulţumeşte-I pentru dragostea Lui. Recunoştinţa ta şi cântecele de laudă să se înalţe spre cer ca un parfum plăcut mirositor. Apoi vei observa că Dumnezeu îţi va dărui un zâmbet pe faţa ta.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...