Articolul precedentAkarj cselekedni!
  Articolul următorInterior de aur și oțel

  El este credincios

  Să ştii dar că Domnul Dumnezeul tău este singurul Dumnezeu – Deuteronomul 7:9

  În copilărie, viaţa a fost o continuă luptă. Tatăl meu a murit când eu aveam patru ani. Mama, care nu avea un loc de muncă, nu avea mijloacele necesare pentru a ne purta de grijă mie şi fraţilor mei. Eu am fost adoptată de o femeie minunată, care m-a încredinţat surorii ei. Ziua aceea a însemnat începutul călătoriei mele în viaţă. Persoanele din casa acelei femei mă considerau mizerabilă şi lipsită de speranţă şi nu îmi permiteau nici măcar să folosesc ustensilele casnice. Am dus o viaţă de singurătate, eram un copil care nu avea un umăr pe care să plângă. Nu puteam să îi spun mamei mele adoptive despre umilinţa prin care treceam, pentru că ea trăia departe şi, în cele din urmă, chiar a plecat din ţară. Nu aveam cu cine să îmi împărtăşesc necazul, doar cu Dumnezeu.

  Singurul lucru care m-a ajutat să merg înainte în experienţa mea amară a fost speranţa în Dumnezeu şi rezultatele şcolare foarte bune care m-au făcut să le fiu dragă profesorilor. Din partea mamei mele nu am primit nicio scrisoare. Deşi uneori nu aveam suficientă hrană sau haine, niciodată nu am renunţat. Am avut încredere că, într-o zi, poverile îmi vor fi luate – spre slava lui Dumnezeu -, dacă Îl voi rămâne credincioasă.

  Surprinzător, chiar mama adoptivă a fost cea care mi L-a prezentat pe Dumnezeu. Îmi făcea mare plăcere să mă închin Celui Atotputernic. Participarea la închinare şi la activităţile bisericii a devenit parte din mine, pentru că îmi plăcea foarte mult istoria mântuirii şi în special libertatea pe care o găseam în Isus. Întotdeauna am aştepta cu nerăbdare venirea lui Isus, care va pune capăt tuturor suferinţelor şi durerii. M-am rugat şi am căutat zilnic faţa Celui Atotputernic. Odată, am reuşit să o vizitez pe mama mea. Când am văzut cât de mult o consumase sărăcia, am plâns toată noaptea. Prin acea experienţă, visul meu de a fi din nou cu ea a fost spulberat, dar Dumnezeu a avut un plan şi mai frumos pentru viaţa mea, la timpul stabilit de El.

  După ce am terminat liceul, am fost invitată să stau la fiul femeii care m-a adoptat. După ce am stat în casa lui timp de şase luni, într-o dimineaţă, devreme, el mi-a dat cererea pentru a mă înscrie la facultate. Acela a fost începutul poveştii mele de succes. Prin harul lui Dumnezeu, am terminat facultatea şi am început cursurile de master, sub protecţia şi spre slava lui Dumnezeu. Am descoperit că nimic nu este prea greu pentru El. Dacă avem credinţă în El, cu siguranţă că El va transforma viaţa noastră pentru slava Lui. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu credincios. Amin!

  Evelyn Osei-Bonsu

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...