El are grijă și de vrabie

  Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare, şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele? – Matei 6:26

  Era o dimineaţă de iarnă foarte frumoasă, însorită. L-am lăudat pe Dumnezeu pentru că eram îmbrăcată, gata de biserică şi deja în maşină. Dar, spre dezamăgirea mea, când am pornit motorul maşinii becul galben s-a aprins, indicând faptul că ceva era în neregulă cu maşina. Tot ce am putut spune a fost: „Doamne, din nou o cheltuială neaşteptată.” După ce am fost pensionată obligatoriu din cauza bolii am avut probleme financiare una după alta. Îmi amintesc că în trecut am citit că ar fi bine să pui deoparte câţiva bănuţi şi să îi investeşti în viitor. În dezavantajul meu, acel mesaj nu a atins nicio coardă în inima mea. Chiar credeam că am suficient timp să economisesc pentru viitor. Din nefericire, lucrurile nu au stat aşa. Din cauza sănătăţii fizice a trebuit să mă pensionez înainte de vreme din profesia de asistentă medicală, meserie pe care o iubeam, şi nu am fost deloc pregătită pentru acest lucru. Dar noi slujim unui Dumnezeu iubitor, care poartă de grijă.

  Textul Matei 6:26 a fost o binecuvântare pentru mine în astfel de momente, când apăreau de nicăieri cheltuieli neaşteptate şi neplanificate. Ori de câte ori am avut nevoie de bani pentru reparaţii la maşină sau pentru sistemul de încălzire stricat, printre altele, Dumnezeu mi-a oferit tot ce aveam nevoie.

  Mi s-a spus că reparaţia la maşină mă costa trei sute douăzeci de dolari. Cam jumătate din această sumă era doar manopera. Nu aveam aceşti bani, aşa că m-am încrezut în Dumnezeu că îmi va purta de grijă. După ce i-am spus unui prieten care era problema mea, el a fost de acord să îmi repare maşina cu doar patruzeci de dolari pentru manoperă, dacă eu cumpăram piesele necesare. Dumnezeu m-a salvat din nou!

  Credinţa mea în Dumnezeu a crescut cu fiecare provocare. Cred că El permite aceste momente de încercare ca să ne încurajeze să ne încredem în El. El doreşte să trecem dincolo de zona noastră de siguranţă şi confort şi să ne abandonăm cu încredere totală în braţele Lui.

  După cum El poartă de grijă păsărilor, putem fi siguri că El ne va purta de grijă şi nouă, pentru că ne iubeşte mai mult decât pe vrăbii. Tu crezi în cuvintele lui Isus din Matei 6:26? Eu da. Dacă Creatorului universului îi pasă suficient de mult de păsările umile, încât Se îngrijeşte de ele, de ce I-ar păsa mai puţin de noi? Am descoperit că eu sunt mai valoroasă în ochii Lui decât o vrabie.

  Orice ai nevoie, poţi avea încredere că El îţi va oferi.

  Clementine H. Collins

  El are grijă și de vrabie - 2020. Credinţa mea în Dumnezeu a crescut cu fiecare provocare. Cred că El permite aceste momente de încercare ca să ne încurajeze să ne încredem în El. El doreşte să trecem dincolo de zona noastră de siguranţă şi confort şi să ne abandonăm cu încredere totală în braţele Lui.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...