Dumnezeu răsplătește ascultarea

Stăpânul său i-a zis: „Bine, rob bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!” – Matei 25:21

Ascunsă între continentele America de Nord şi America de Sud este situată o ţară mică, dar frumoasă: Belize. Este casa oceanelor şi faimoaselor ruine mayaşe şi locul de naştere al mamei mele, Gwendolyn Joy Flowers. Deşi părinţii ei au fost săraci şi locuiau într-o casă cu o singură cameră, ea a mers la o şcoală privată datorită sacrificiilor pe care ei le-au făcut pentru a-i plăti taxa şcolară. Mama ei, Florinda Trapp, spăla hainele cu mâna pentru multe familii şi vindea pâine şi chifle de casă.

Mama mea a devenit foarte cunoscută în oraşul Belize, pentru că a primit cele mai bune note şi cele mai înalte onoruri în liceu. În 1961 se pregătea cu rigurozitate pentru examenele finale, când a aflat că examenele la biologie şi spaniolă urmau să fie susţinute sâmbăta – ziua în care ea şi familia ei se închinau. Dacă nu susţinea acele examene, totul era pierdut pentru ea. Directorul şcolii chiar a cerut permisiunea din partea pastorului pentru ca mama să „încalce Sabatul” doar de această dată, pentru că datele examenelor nu puteau fi schimbate. Mama a stat neclintită.

Bunica mea, o femeie a credinţei, a spus: „Toţi fac mare caz de un examen în Sabat. Nu ştiu ei că Dumnezeu, cu toată puterea Lui, poate trimite un uragan să distrugă tot laboratorul de biologie ca să nu se mai ţină testul?” Cu două săptămâni înainte de data programată pentru testul la biologie, s-au dat examene scrise la toate materiile.

Apoi, pe 31 octombrie 1961, luni seara, înainte de data testului de sâmbătă, uraganul Hattie a lovit oraşul Belize din America Centrală. Vântul a atins două sute cincizeci de kilometri pe oră şi tot oraşul a fost distrus, inclusiv laboratorul de biologie. Îl laud pe Dumnezeu pentru că mama mea şi familia ei au fost păzite în acea întâmplare tragică. Când s-au afişat rezultatele testelor în februarie 1962, mama era printre cei cinci elevi care trecuseră. Ea a fost prima fată care a primit vreodată o bursă pentru facultate într-o instituţie religioasă doar pentru băieţi!

Dumnezeu i-a răsplătit ascultarea. El face acelaşi lucru şi astăzi, indiferent cât de dificilă este situaţia. Rămâi ascultătoare. Dumnezeu îţi vede luptele şi El va crea o cale sigură pentru tine.

Sherilyn Flowers

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video