Dumnezeu răsplătește ascultarea

  Stăpânul său i-a zis: „Bine, rob bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!” – Matei 25:21

  Ascunsă între continentele America de Nord şi America de Sud este situată o ţară mică, dar frumoasă: Belize. Este casa oceanelor şi faimoaselor ruine mayaşe şi locul de naştere al mamei mele, Gwendolyn Joy Flowers. Deşi părinţii ei au fost săraci şi locuiau într-o casă cu o singură cameră, ea a mers la o şcoală privată datorită sacrificiilor pe care ei le-au făcut pentru a-i plăti taxa şcolară. Mama ei, Florinda Trapp, spăla hainele cu mâna pentru multe familii şi vindea pâine şi chifle de casă.

  Mama mea a devenit foarte cunoscută în oraşul Belize, pentru că a primit cele mai bune note şi cele mai înalte onoruri în liceu. În 1961 se pregătea cu rigurozitate pentru examenele finale, când a aflat că examenele la biologie şi spaniolă urmau să fie susţinute sâmbăta – ziua în care ea şi familia ei se închinau. Dacă nu susţinea acele examene, totul era pierdut pentru ea. Directorul şcolii chiar a cerut permisiunea din partea pastorului pentru ca mama să „încalce Sabatul” doar de această dată, pentru că datele examenelor nu puteau fi schimbate. Mama a stat neclintită.

  Bunica mea, o femeie a credinţei, a spus: „Toţi fac mare caz de un examen în Sabat. Nu ştiu ei că Dumnezeu, cu toată puterea Lui, poate trimite un uragan să distrugă tot laboratorul de biologie ca să nu se mai ţină testul?” Cu două săptămâni înainte de data programată pentru testul la biologie, s-au dat examene scrise la toate materiile.

  Apoi, pe 31 octombrie 1961, luni seara, înainte de data testului de sâmbătă, uraganul Hattie a lovit oraşul Belize din America Centrală. Vântul a atins două sute cincizeci de kilometri pe oră şi tot oraşul a fost distrus, inclusiv laboratorul de biologie. Îl laud pe Dumnezeu pentru că mama mea şi familia ei au fost păzite în acea întâmplare tragică. Când s-au afişat rezultatele testelor în februarie 1962, mama era printre cei cinci elevi care trecuseră. Ea a fost prima fată care a primit vreodată o bursă pentru facultate într-o instituţie religioasă doar pentru băieţi!

  Dumnezeu i-a răsplătit ascultarea. El face acelaşi lucru şi astăzi, indiferent cât de dificilă este situaţia. Rămâi ascultătoare. Dumnezeu îţi vede luptele şi El va crea o cale sigură pentru tine.

  Sherilyn Flowers

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...