Articolul precedentAsemenea lui Isus
  Articolul următorPrejudecăți

  Esența orânduirilor divine

  El, Isus Hristos, este Cel ce a venit cu apă şi cu sânge; nu numai cu apă, ci cu apă şi cu sânge. – 1 Ioan 5:6

  Bună Susan, putem să facem spălarea picioarelor împreună? a întrebat Rehana într-un Sabat.

  – Nu, îmi este prea ruşine să particip. Nu mi-am făcut pedichiura şi am prea multe bătături, a răspuns Susan.

  Heather era şi ea acolo, auzind tot dialogul.

  – Nu am mai participat la spălarea picioarelor de ani de zile, a mai spus Susan. Eu nu ating picioarele urât mirositoare ale altora.

  Rehana s-a oprit o clipă şi a înălţat o rugăciune în taină înainte de a-şi îndrepta privirea spre prietenele ei.

  – Să vorbim puţin despre simbolurile de la Cina Domnului şi de la spălarea picioarelor, a sugerat ea. În primul rând, ştiţi ce simbolizează pâinea? Ei bine, în Luca 22:19 Isus spune: ,Acesta este trupul Meu care se dă pentru voi; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea.” El ia asupra Lui păcatele noastre până la a doua Sa venire (vezi Evrei 9:28). Al doilea simbol, mustul, ne reaminteşte de moartea dureroasă a lui Hristos, de sângele Său care a curs pe cruce pentru păcatele noastre (1 Corinteni 11:26).

  Prietenele ei o ascultau, aşa că Rehana a continuat.

  – Al treilea simbol, spălarea picioarelor, simbolizează iertarea şi smerenia lui Hristos, pe care trebuie să le practicăm şi noi (Efeseni 5:25-27).

  Rehana a făcut o scurtă pauză înainte de a mai spune:

  – Când intrăm cu umilinţă în cămăruţă, având păcatele mărturisite, pentru a lua parte la spălarea picioarelor, noi ne smerim precum El S-a smerit pentru noi.

  Susan, a mai spus Rehana gânditoare, pentru ca experienţa să aibă o semnificaţie şi mai mare, poţi încerca să îţi scrii cu un stilou păcatele mărturisite pe o foaie de hârtie şi să le pui în ligheanul cu apă pentru spălarea picioarelor. Vei vedea că apa „dizolvă” tot ce ai scris. Tot aşa, Dumnezeu poate să ne cureţe pe loc.

  La fel ca apa, iertarea lui Dumnezeu curge de la tronul Său pentru a ne curăţa şi reînnoi inima.

  Suhana Chikatla

  Esența orânduirilor divine - 2020. La fel ca apa, iertarea lui Dumnezeu curge de la tronul Său pentru a ne curăţa şi reînnoi inima.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...