Articolul precedentA szeretet uralkodjon közöttünk!
  Articolul următorRâvna

  Tu ai un înger?

  Crezi că n-aş putea să rog pe Tatăl Meu, care Mi-ar pune îndată la îndemână mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri? – Matei 26:53

  Am plăcerea de a face parte dintr-un grup mic de rugăciune. Timp de mulţi ani, eu şi două prietene am menţinut acest grup cu scopul de a ne ruga una pentru cealaltă în diversele situaţii prin care treceam. Chiar şi în prezent continuăm să facem acest lucru, deşi acum locuim în zone diferite. Încă ne rugăm zilnic una pentru cealaltă şi, ori de câte ori este posibil, vorbim la telefon, comunicăm online sau ne întâlnim în persoană pentru a ne ruga împreună şi a împărtăşi una cu alta binecuvântările noastre.

  Ambele mele prietenele au trecut prin experienţe care, după părerea lor, au fost intervenţii divine. Trebuie să mărturisesc că uneori mă întrebam dacă experienţele pe care ele mi le povesteau despre ajutorul şi protecţia îngerilor nu erau doar coincidenţe sau rodul unei dorinţe arzătoare pentru o intervenţie divină. Când le-am spus surorilor-prietene că eu nu am avut vreo experienţă de acest fel, dar îmi doream să ştiu că un înger îmi este alături, ele mi-au sugerat să mă rog pentru o astfel de experienţă.

  La câtva timp după aceea, biserica noastră a organizat primul seminar de îmbogăţire spirituală. În perioada care a urmat, timp de patruzeci de zile, membrii au fost încurajaţi să se concentreze pe a-şi forma o relaţie mai strânsă cu Dumnezeu. În tot acest timp de reînviorare spirituală, noi am fost încurajaţi să petrecem primele ore ale zilei cu Dumnezeu în rugăciune şi studiu. Seara de dinaintea începerii seminarului m-am dus la culcare, rugându-mă ca Dumnezeu să trimită îngerul păzitor să mă trezească la ora 5:00 în dimineaţa următoare (vezi Isaia 50:4). M-am culcat şi am dormit neîntoarsă.

  Dimineaţa următoare, devreme, afară era încă întuneric, m-am trezit la auzul vocii unui bărbat care mă striga pe nume: „Val!” Crezând că e un vis, am mai dormit puţin. Din nou am auzit aceeaşi voce: „Val!”

  Cu ochii închişi, am întins mâna să îl ating pe soţul meu, crezând că el mă strigă. Realitatea m-a şocat. Soţul meu era plecat într-o călătorie şi nu era acasă în acea noapte! Foarte speriată, m-am ridicat şi m-am uitat la ceas. Era ora 5:00; îngerul meu mă trezise!

  Mi-au dat lacrimile şi inima mi s-a umplut de bucurie. Cum ne-am putea îndoi de faptul că Dumnezeu ne iubeşte şi doreşte să ni Se descopere? În acea zi specială am învăţat două lecţii preţioase. Prima este importanţa timpului de rugăciune de mijlocire. Al doilea este faptul că Dumnezeu acordă atenţie chiar celor mai mici detalii din viaţa noastră. Îngerul m-a chemat pe nume.

  Val Baminger Oliveira

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...