Hristos, marele Chirurg

  Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate bolile tale. – Psalmii 103:2,3

  Mulţi dintre copiii lui Dumnezeu au nevoie disperată de o intervenţie chirurgicală pentru a rămâne în viaţă. Unii poate au nevoie de o operaţie de urgenţă; alţii recurg la o operaţie programată din timp. Totuşi, indiferent de situaţie, toţi au nevoie de o intervenţie pentru a obţine viaţa veşnică.

  Isus este marele Chirurg. Primul Lui pacient este programat pentru o operaţie pe creier dimineaţa, foarte devreme. După ce a intrat, Hristos îndepărtează toate gândurile care sunt contrare Cuvântului şi voii Sale. Medicaţia spirituală este administrată din Cuvântul lui Dumnezeu pentru a-l ajuta pe pacient să gândească la „tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit” (Filipeni 4:8).

  Al doilea pacient al lui Hristos are nevoie de un transplant de inimă. Marele Chirurg a făgăduit să ne ajute să „lepădaţi de la voi toate fărădelegile prin care aţi păcătuit, faceţi-vă rost de o inimă nouă şi un duh nou” (Ezechiel 18:31). Hristos ia inima de piatră şi o înlocuieşte cu o inimă de carne (vezi Ezechiel 11:19).

  Nu în ultimul rând, Hristos face o laparotomie de explorare. El identifică orice problemă şi apoi face corecturile necesare. Poate că descoperă ură, gelozie, răutate, mânie, înşelăciune, invidie, lăcomie şi alte trăsături străine care produc durere sfâşietoare şi disconfort. El îndepărtează tot ce este rău şi pune în loc roadele Duhului Sfânt: „dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor” (Galateni 5:22,23).

  Acestea sunt boli care pot fi tratate şi vindecate doar de Tatăl ceresc prin Fiul Său, Isus Hristos. Nu vei primi o factură medicală prin poştă. Aceasta a fost plătită la cruce. Nu trebuie să fii pregătit pentru operaţie sau dus în sala de operaţii pe targă. Nu trebuie să mergi la reabilitare sau să faci vreo programare la clinică sau la doctor pentru consult postoperator. Prin rănile Lui, eşti vindecat (vezi Isaia 53:5).

  Isus este marele Chirurg. Tot ce trebuie să faci este să Îl chemi. Apelul este gratuit şi linia telefonică este liberă. El este pregătit şi aşteaptă. De ce nu Îl suni chiar acum?

  Cora A. Walker

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...