Hristos, marele Chirurg

  Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate bolile tale. – Psalmii 103:2,3

  Mulţi dintre copiii lui Dumnezeu au nevoie disperată de o intervenţie chirurgicală pentru a rămâne în viaţă. Unii poate au nevoie de o operaţie de urgenţă; alţii recurg la o operaţie programată din timp. Totuşi, indiferent de situaţie, toţi au nevoie de o intervenţie pentru a obţine viaţa veşnică.

  Isus este marele Chirurg. Primul Lui pacient este programat pentru o operaţie pe creier dimineaţa, foarte devreme. După ce a intrat, Hristos îndepărtează toate gândurile care sunt contrare Cuvântului şi voii Sale. Medicaţia spirituală este administrată din Cuvântul lui Dumnezeu pentru a-l ajuta pe pacient să gândească la „tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit” (Filipeni 4:8).

  Al doilea pacient al lui Hristos are nevoie de un transplant de inimă. Marele Chirurg a făgăduit să ne ajute să „lepădaţi de la voi toate fărădelegile prin care aţi păcătuit, faceţi-vă rost de o inimă nouă şi un duh nou” (Ezechiel 18:31). Hristos ia inima de piatră şi o înlocuieşte cu o inimă de carne (vezi Ezechiel 11:19).

  Nu în ultimul rând, Hristos face o laparotomie de explorare. El identifică orice problemă şi apoi face corecturile necesare. Poate că descoperă ură, gelozie, răutate, mânie, înşelăciune, invidie, lăcomie şi alte trăsături străine care produc durere sfâşietoare şi disconfort. El îndepărtează tot ce este rău şi pune în loc roadele Duhului Sfânt: „dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor” (Galateni 5:22,23).

  Acestea sunt boli care pot fi tratate şi vindecate doar de Tatăl ceresc prin Fiul Său, Isus Hristos. Nu vei primi o factură medicală prin poştă. Aceasta a fost plătită la cruce. Nu trebuie să fii pregătit pentru operaţie sau dus în sala de operaţii pe targă. Nu trebuie să mergi la reabilitare sau să faci vreo programare la clinică sau la doctor pentru consult postoperator. Prin rănile Lui, eşti vindecat (vezi Isaia 53:5).

  Isus este marele Chirurg. Tot ce trebuie să faci este să Îl chemi. Apelul este gratuit şi linia telefonică este liberă. El este pregătit şi aşteaptă. De ce nu Îl suni chiar acum?

  Cora A. Walker

  Hristos, marele Chirurg - 2020. Isus este marele Chirurg. Tot ce trebuie să faci este să Îl chemi. Apelul este gratuit şi linia telefonică este liberă. El este pregătit şi aşteaptă. De ce nu Îl suni chiar acum?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...