Articolul precedentIsten drágakövei
  Articolul următorEl mă va face iar să pot alerga!

  Aleasă

  Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată. – 1 Petru 2:9

  Stăteam pe marginea scaunului meu din avionul în care mă aflam. Eu şi soţul meu, Don, stăteam pe un rând cu trei locuri şi eu trebuia să ocup scaunul din mijloc. Hotărâtă să mă simt bine, am cercetat cu mare atenţie mulţimea de călători în căutarea persoanei perfecte, care să ocupe locul de lângă mine.

  Printre mulţimea de călători, am observat-o pe ea, înaltă şi slabă, cu un zâmbet larg pe faţă. „Bună, ai vrea să stai pe locul de la margine?” i-am propus eu. S-a uitat la mine cu atenţie. „Desigur, mulţumesc!” A zâmbit şi s-a aşezat în timp ce eu m-am mutat mai aproape de Don, stând confortabil. După atâtea călătorii, am învăţat că, atunci când o companie aeriană are un zbor cu toate locurile rezervate, cu posibilitatea să alegi oricare dintre cele trei scaune de pe un rând, este înţelept, ori de câte ori este posibil, să îţi alegi cu atenţie vecinul.

  Fără excepţie, aceşti călători care ajung pe locurile din spate, dintr-un motiv sau altul, sunt atât de fericiţi când li se oferă un loc la margine, încât toată atmosfera se schimbă. Noua mea vecină s-a simţit aleasă şi foarte recunoscătoare. În acea după-amiază ne-am prezentat şi am aflat că Mikaila venea de la festivitatea de absolvire a unei prietene din capitală şi mergea spre universitatea la care urma să studieze psihologia. Era nerăbdătoare să ne povestească şi, ca întotdeauna, Don se distra necăjind-o.

  După zbor, Don a mai povestit cu noua noastră prietenă şi i-a şoptit: ,Aleasă!”, făcând cu ochiul ştrengăreşte. Mikaila a râs şi s-a îndreptat spre zona de bagaje cu zâmbetul pe buze. Eu am fost puţin ruşinată de modul direct al lui Don de a se exprima, dar apoi, în mod surprinzător, ochii mei s-au umplut de lacrimi când Dumnezeu mi-a întrerupt egoismul şi mi-a şoptit în gând: Nancy, şi tu eşti aleasă! M-am întors pentru a mă concentra pe acel gând minunat: Isus, Creatorul universului, ne-a ales pe mine şi pe mulţi alţii să fim purtătorii Lui de cuvânt? Eu am fost recunoscătoare amintindu-mi că El m-a chemat din întuneric ca să umblu în lumina Sa minunată. Ştiai că şi tu eşti aleasă?

  Nancy (Neuhart) Troyer

  Aleasă - 2020. Isus, Creatorul universului, ne-a ales pe mine şi pe mulţi alţii să fim purtătorii Lui de cuvânt? Eu am fost recunoscătoare amintindu-mi că El m-a chemat din întuneric ca să umblu în lumina Sa minunată. Ştiai că şi tu eşti aleasă?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...