Articolul precedentAz angyalok szolgálata
  Articolul următorSfaturile

  Dăruind cadouri

  Orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare. – Iacov 1:17

  Te-ai întrebat vreodată încotro se îndreaptă toate cadourile cumpărate în perioada sărbătorilor de iarnă? Aceasta este cea mai comercială perioadă din an din America. În trecutul nu foarte îndepărtat, nu vedeai decoraţiuni cu tematică de Crăciun în magazine decât după Ziua Recunoştinţei. Acum, decoraţiunile pentru această sărbătoare apar încă din toamnă.

  Unii creştini spun că nu ar trebui să ne lăsăm cuprinşi de febra cadourilor. Să privim din această perspectivă. Gândeşte-te la darurile pe care ni le oferă Dumnezeu: viaţă, sănătate, prieteni, familie, hrană, îmbrăcăminte. Acestea sunt daruri şi nu ar trebui să credem că ni se cuvin.

  Apoi mai este cel mai mare dar dat omenirii de Dumnezeu: Isus, Fiul lui Dumnezeu, Mesia, Emanuel, Prinţul păcii. Câţi dintre noi ne-am putea da fiul unor oameni care nu îl doresc? (Eu mă supăr doar când aud că cineva îmi critică băieţii.) Gândeşte-te cum te-ai simţi dacă fiul tău ar fi plecat mai mult de treizeci şi trei de ani, fără să ştii dacă se va mai întoarce acasă sau nu. Şi totuşi, Dumnezeu Tatăl ne-a iubit atât de mult, încât El a făcut acest lucru.

  Dar ce a făcut Fiul Lui, Isus? El S-a dat pe Sine pentru noi. De bunăvoie a ales să părăsească un mediu perfect din cer pentru a veni să trăiască printre noi. El i-a învăţat pe oameni cum să trăiască o viaţă mai bună, mai împlinită. El i-a vindecat pe mulţi de bolile lor. Prin exemplul Său, El L-a descoperit pe Tatăl – caracterul Lui era o reflecţie a lui Dumnezeu. El a oferit darul suprem prin moartea Sa pe cruce, devenind păcat pentru noi. A ales mai degrabă să moară decât să ne părăsească. Dându-Şi viaţa, acum putem avea darul vieţii veşnice. Ne este atât de greu să înţelegem un dar atât de preţios, o aşa jertfa.

  Sunt multe moduri în care I-am putea mulţumi. În urmă cu câţiva ani, membrii familiei noastre au început să aleagă proiecte caritabile cărora să le doneze bani în loc să îi cheltuiască unii pentru alţii. Unele proiecte de ajutorare creştină au pliante în care îşi prezintă ideile pe care le au pentru a-i ajuta cei nevoiaşi din întreaga lume şi sunt oferite informaţii pentru a şti unde să donezi. Dar asta înseamnă că nu le mai dăruiesc cadouri celor dragi? Nu. Continui să aleg câteva lucruri în fiecare an pe care le împachetez frumos pentru ca membrii familiei să ştie şi ei că sunt speciali.

  În aceste zile, ia-ţi câteva clipe să meditezi la cât de speciale sunt darurile lui Dumnezeu pentru tine. În special darul Fiului Său. Nu îl lăsa să plece pentru nimic în lume.

  Louise Driver

  Dăruind cadouri - 2020. În aceste zile, ia-ţi câteva clipe să meditezi la cât de speciale sunt darurile lui Dumnezeu pentru tine. În special darul Fiului Său. Nu îl lăsa să plece pentru nimic în lume.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...