Articolul precedentA tanács szerepe
  Articolul următorÎn căutarea înțelepciunii

  Adevărata satisfacție

  … Ascultaţi-Mă dar şi veţi mânca ce este bun şi sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase. – Isaia 55:2

  Există un verset în Biblie care spune astfel: „De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câştigul muncii pentru ceva care nu satură?” (Isaia 55:2). În acest sezon de sărbători, la fel ca întotdeauna, îmi voi cheltui banii pe daruri pentru alţii. În acelaşi timp, aceasta este o perioadă aglomerată, inima mea se simte copleşită de toate pregătirile care trebuie făcute pentru „cea mai frumoasă perioadă din an”. Chiar şi sănătatea îmi poate fi afectată dacă contractez o răceală sau vreo altă boală. Gândindu-mă din nou la acest verset, mă întreb: Acest lucru mi se aplică şi mie, şi faptelor mele?

  Răspunsul la prima întrebare este da! Şi eu cheltuiesc bani, dar acest lucru îmi dă o satisfacţie limitată deoarece îmi dau seama că întotdeauna vreau să cumpăr mai mult – chiar şi pentru mine. De exemplu, odată aveam nevoie de o cămaşă pentru un eveniment special, dar am ajuns să îmi cumpăr trei.

  Ajunsă acasă, am fost cuprinsă de remuşcare. M-am mustrat pe mine însămi pentru că am fost atât de nesăbuită, încât să îmi cumpăr mai mult decât aveam nevoie. Din nou versetul biblic mi-a venit în minte, căci am cheltuit bani pe ceva ce nu satisface cu adevărat. Ah, Doamne, iartă-mă! Voi învăţa vreodată lecţia? Mi-am reamintit că am nevoie să Îl permit Domnului să facă parte din fiecare tranzacţie şi să nu cred că pot lua hotărâri singură. Evident, eu nu pot – după cum a fost demonstrat cu ultima mea achiziţie din magazin.

  Am o prietenă foarte bună, Colleen, care este o mare binecuvântare pentru mine. În fiecare săptămână ne auzim prin telefon şi ne rugăm împreună. Ultima noastră discuţie a fost despre exercitarea autocontrolului cu privire la lucrurile despre care am discutat, ca, de exemplu, hrana, felul în care gândim şi banii. Amândouă ne-am identificat cu luptele celeilalte şi ne-am încurajat una pe alta prin rugăciuni din inimă. Ne-am mărturisit slăbiciunile şi I-am spus lui Dumnezeu despre dorinţa noastră de a ne schimba, cerându-I ajutorul.

  În acest sezon de sărbători, când mergem prin magazine, să dăm dovadă de înţelepciune. Când Îl invităm pe Domnul să fie responsabil de deciziile noastre, doar atunci suntem în siguranţă cheltuind banii.

  Adevărata satisfacţie ne va umple inima atunci când ne unim în parteneriat cu Dumnezeu în fiecare zi!

  Rosemarie Clardy

  Adevărata satisfacție - 2020. Adevărata satisfacţie ne va umple inima atunci când ne unim în parteneriat cu Dumnezeu în fiecare zi!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...