Articolul precedentA tanács szerepe
  Articolul următorÎn căutarea înțelepciunii

  Adevărata satisfacție

  … Ascultaţi-Mă dar şi veţi mânca ce este bun şi sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase. – Isaia 55:2

  Există un verset în Biblie care spune astfel: „De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câştigul muncii pentru ceva care nu satură?” (Isaia 55:2). În acest sezon de sărbători, la fel ca întotdeauna, îmi voi cheltui banii pe daruri pentru alţii. În acelaşi timp, aceasta este o perioadă aglomerată, inima mea se simte copleşită de toate pregătirile care trebuie făcute pentru „cea mai frumoasă perioadă din an”. Chiar şi sănătatea îmi poate fi afectată dacă contractez o răceală sau vreo altă boală. Gândindu-mă din nou la acest verset, mă întreb: Acest lucru mi se aplică şi mie, şi faptelor mele?

  Răspunsul la prima întrebare este da! Şi eu cheltuiesc bani, dar acest lucru îmi dă o satisfacţie limitată deoarece îmi dau seama că întotdeauna vreau să cumpăr mai mult – chiar şi pentru mine. De exemplu, odată aveam nevoie de o cămaşă pentru un eveniment special, dar am ajuns să îmi cumpăr trei.

  Ajunsă acasă, am fost cuprinsă de remuşcare. M-am mustrat pe mine însămi pentru că am fost atât de nesăbuită, încât să îmi cumpăr mai mult decât aveam nevoie. Din nou versetul biblic mi-a venit în minte, căci am cheltuit bani pe ceva ce nu satisface cu adevărat. Ah, Doamne, iartă-mă! Voi învăţa vreodată lecţia? Mi-am reamintit că am nevoie să Îl permit Domnului să facă parte din fiecare tranzacţie şi să nu cred că pot lua hotărâri singură. Evident, eu nu pot – după cum a fost demonstrat cu ultima mea achiziţie din magazin.

  Am o prietenă foarte bună, Colleen, care este o mare binecuvântare pentru mine. În fiecare săptămână ne auzim prin telefon şi ne rugăm împreună. Ultima noastră discuţie a fost despre exercitarea autocontrolului cu privire la lucrurile despre care am discutat, ca, de exemplu, hrana, felul în care gândim şi banii. Amândouă ne-am identificat cu luptele celeilalte şi ne-am încurajat una pe alta prin rugăciuni din inimă. Ne-am mărturisit slăbiciunile şi I-am spus lui Dumnezeu despre dorinţa noastră de a ne schimba, cerându-I ajutorul.

  În acest sezon de sărbători, când mergem prin magazine, să dăm dovadă de înţelepciune. Când Îl invităm pe Domnul să fie responsabil de deciziile noastre, doar atunci suntem în siguranţă cheltuind banii.

  Adevărata satisfacţie ne va umple inima atunci când ne unim în parteneriat cu Dumnezeu în fiecare zi!

  Rosemarie Clardy

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...