„Bun venit acasă!”

  Stăruiţi în rugăciune, vegheaţi în ea cu mulţumiri. – Coloseni 4:2

  Într-o sală de seminare de la locul de muncă, îl văd pe un coleg că susţine prima prezentare Lunchand Learn personalului despre managementul timpului. El ne invită să completăm fişa de inventar zilnic pe care ne-a dat-o, menţionând faptul că aceasta l-a ajutat să îşi dea seama că încerca să facă mai multe lucruri într-o zi decât avea timp fizic. Cunosc acel simţământ! Ajunsă din nou la birou, îi trimit un e-mail de felicitare pentru prezentarea susţinută. Apoi îmi arunc privirea spre fişa de inventar, mă uit la ceas şi o completez rapid. Cinci ore mai târziu, eram în bucătărie, uimită de rezultatul fişei de inventar zilnic. Scrisul de mână care umple pagina scoate în evidenţă sarcinile completate, şi notiţele de pe margini indică ceea ce mai trebuia făcut: naveta, învăţat, întâlniri, orele de muncă, notarea lucrărilor, editare, vizite la studenţi şi multe altele. O noapte nedormită este răsplata mea, pentru că zilele mele îmi sunt atât de încărcate.

  Dimineaţa următoare, devreme, citesc un e-mail de apreciere ca răspuns din partea colegului meu. Comentariul lui de la final mi-a atras atenţia: „Sper că vei avea ocazia să completezi fişa de inventar zilnic şi să observi ce lipseşte. La sfârşitul zilei mele, cele mai importante lucruri din viaţă lipseau, nu investeam timp în ele. Erau doar o rutină. Când am schimbat acest lucru, am fost mult mai concentrat. Parcă mintea mea mi-a spus: «Bine ai venit acasă!»”

  Privesc din nou la fişa de inventar completată din geanta mea. Ce mi-a scăpat? O întâlnire? Un termen-limită? Când mă uit la timpul alocat fiecăreia, ochii mei se umplu de lacrimi. Observ ce a devenit o rutină şi mă doare: rugăciunea. Nicăieri pe listă nu am trecut timpul petrecut în citirea Bibliei sau la momentele devoţionale de dimineaţă. De fapt, când sună alarma, primul lucru care îmi iese pe buze este o rugăciune. Mă rog toată ziua! Când mă trezesc, înainte să predau, când particip la o întâlnire, când conduc de la şi înspre serviciu, întotdeauna mă rog! Dar ieri am petrecut două ore într-o întâlnire pentru acreditare. Şi totuşi, nu am consacrat două ore în a sta personal cu Mântuitorul meu în acea seară. Rugăciunea zilnică a devenit o parte a rutinei mele. Cum s-a întâmplat acest lucru?

  Văd planurile de lecţii din faţa mea, aşteaptă revizia finală înainte de a preda într-o oră. Nu este nevoie să acord mai mult timp lucrurilor care chiar nu au nevoie de mai mult timp. Închid uşa de la birou, o încui şi mă bucur de linişte. Îmi deschid Biblia mea mică din geantă şi citesc cu glas tare un psalm. Apoi îngenunchez pe podea şi mă rog. Chiar în acea clipă, parcă am auzit cum inima îmi spunea: „Bine ai venit acasă!”

  Dixil L. Rodriguez

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...