Articolul precedentHűséges munkás
  Articolul următorHint de căutare

  Înmulțirea talentelor

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! – Eclesiastul 9:10

  Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. – Coloseni 3:23

  Unul dintre lucrurile pe care le fac pentru biserica locală este să dirijez corul. Vă pot asigura că nu m-am ridicat în mod automat şi am păşit în faţă pentru a dirija. Oamenii mă cunosc ca fiind o persoană foarte timidă. Nu pot nici să spun că sunt muziciană sau că sunt o persoană care a învăţat muzică. Îmi place să cânt, am făcut parte din coruri bune şi am învăţat de la dirijorii de cor. Nimic mai mult. Dar atunci când a fost nevoie şi nimeni altcineva nu era dispus să dirijeze, am făcut-o eu.

  În primul an în care am fost aleasă ca dirijoare, am cerut bisericii să îmi permită să fiu dirijor asistent, deoarece nu aveam încredere. În al doilea an am acceptat această responsabilitate fără ezitare.

  Când am început, fiica mea (care de trei ani lua lecţii de pian) deja cânta la pian pentru cor, aşa că a continuat. Când s-a căsătorit în aprilie, ea a fost de acord ca o persoană mai tânără, despre care credeam că ne poate ajuta ca pianist, ar fi cea mai bună alegere.

  Deşi Sean împlinea doar unsprezece ani, el cânta la pian la repetiţii şi la programe. Amândoi învăţam. El făcea pian de doi ani şi eu nu aveam nicio instruire în dirijat. La primul nostru concert de sărbători am cântat două cântări împreună cu alte două grupuri. Anul următor de Paşti am interpretat două cântări din Oratoriul Mesia de Handel pe lângă altele deja învăţate. La următoarea sărbătoare a naşterii Domnului aveam un repertoriu mai lung.

  Corul bisericii a susţinut deja mai multe concerte, inclusiv Oratoriul Mesia, a interpretat câteva dintre compoziţiile lui John Rutter şi alte compoziţii muzicale. Acest lucru a fost posibil nu pentru că suntem mari muzicieni, ci pentru că am făcut tot ce am putut mai bine pentru Dumnezeu.

  Am muncit din greu şi ne-am rugat mult. În prezent, Sean acompaniază cu succes corul bisericii, este student la Medicină şi acompaniază corul studenţilor medicinişti. Cât despre mine, acum pot ieşi în faţă şi susţine prezentări în diverse întâlniri. Dumnezeu m-a binecuvântat cu capacitatea de a putea face mai mult decât eram obişnuită, deoarece eram dispusă să duc la îndeplinire o sarcină din partea bisericii, care pentru mine era o provocare.

  Dumnezeu poate folosi talentele mici şi le poate înmulţi dacă i le dăm Lui.

  Să facem ce ştim mai bine în lucrul nostru şi în aşteptarea Domnului.

  Rosenita Christo

  Înmulțirea talentelor - 2020. Dumnezeu poate folosi talentele mici şi le poate înmulţi dacă i le dăm Lui. Să facem ce ştim mai bine în lucrul nostru şi în aşteptarea Domnului.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...