Articolul precedent„Sok népem van ebben a városban”
  Articolul următorAurul vorbelor

  Recuperare și aprovizionare: o lecție învățată din vânzări

  Căci voi răcori sufletul însetat şi voi sătura orice suflet lihnit de foame. – Ieremia 31:25

  Am fost angajată la un magazin care făcea parte dintr-un mare lanţ comercial, pentru a lucra în Departamentul recuperare şi reaprovizionare ca asociat de vânzări, temporar. Motivul pentru care m-au angajat era perioada aglomerată a sărbătorilor de iarnă. Responsabilitatea mea era de a merge prin tot magazinul în timpul unui schimb şi a mă asigura că totul era în ordine şi că toate produsele erau organizate corespunzător. Dacă un produs lipsea de unde trebuia să fie sau dacă unele articole nu mai erau expuse, lucrătorii din Departamentul recuperare şi reaprovizionare erau responsabili de completarea stocului de pe rafturi.

  În prima zi de lucru la magazin am fost repartizată la raionul cu pulovere de caşmir. Puloverele erau foarte căutate datorită reducerii de 50%. Aşa că am petrecut aproape opt ore din tura mea împăturind şi reaprovizionând raionul cu pulovere de caşmir. Iată partea interesantă: de îndată ce aranjam frumos puloverele de caşmir după culoare, mărime şi model, numaidecât venea un client şi făcea dezordine totală în rândurile frumos aranjate şi organizate. Fie că alegea să cumpere sau nu un pulover, după ce clientul pleca de lângă pulovere lăsa în urmă un dezastru total. Puloverele cu guler în formă de V erau amestecate cu puloverele cu guler la baza gâtului şi puloverele roşii erau amestecate cu cele grena. Oftam în sinea mea când mă apucam din nou să organizez puloverele de caşmir.

  După vreo patru ore în care am făcut acest lucru în mod repetat, mi-a venit în minte o lecţie. Oare nu la fel face şi Dumnezeu pentru noi? Indiferent cât de haotică este viaţa noastră sau dacă noi cădem în capcanele cu care Diavolul doreşte să ne cearnă asemenea grâului (vezi Luca 22:31), Dumnezeu este acolo. Fiul Lui, Isus Hristos, întotdeauna lucrează să ne restaureze după chipul lui Dumnezeu şi să ne aducă înaintea Domnului.

  Spre deosebire de mine, Dumnezeu este foarte răbdător când lucrează să ne restaureze. Indiferent cât de dezorganizată este viaţa noastră, în tăcere, El ne descâlceşte emoţiile din tragedia şi trauma prin care am trecut. Cu blândeţe, El ne restaurează la ceea ce El ne-a chemat să fim în viaţa aceasta. Când resursele ni se termină, El, plin de har, ne reumple cu darurile Sale: timp, bani şi dragostea Sa.

  Nu eşti bucuroasă că slujim unui Dumnezeu care Se ocupă de restaurare?

  Alexis A. Goring

  Recuperare și aprovizionare: o lecție învățată din vânzări - 2020. Cu blândeţe, El ne restaurează la ceea ce El ne-a chemat să fim în viaţa aceasta. Când resursele ni se termină, El, plin de har, ne reumple cu darurile Sale: timp, bani şi dragostea Sa. Nu eşti bucuroasă că slujim unui Dumnezeu care Se ocupă de restaurare?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...